reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

macie już jakieś ulubione sprzęty/gadżety, albo takie które już wiecie, że Wam się nie sprawdziły? ciekawa jestem Waszych doświadczeń po tych miesiącach poszukiwań :) u nas np super się sprwziła mta edukacyjna (baby senses) mała nawet do 40 minut potrafi na niej zostać, choć mylałm, ze to jest zabawka na późniejto juz teraz z niej intensywnie korzystamy mimo, że ma dopiero 1 miesiąc

reklama
macie już jakieś ulubione sprzęty/gadżety, albo takie które już wiecie, że Wam się nie sprawdziły? ciekawa jestem Waszych doświadczeń po tych miesiącach poszukiwań :) u nas np super się sprwziła mta edukacyjna (baby senses) mała nawet do 40 minut potrafi na niej zostać, choć mylałm, ze to jest zabawka na późniejto juz teraz z niej intensywnie korzystamy mimo, że ma dopiero 1 miesiąc
Nam się sprawdza dobrze kokon. Maty jeszcze nie próbowaliśmy ale Mały jeszcze za bardzo nie widzi więc myślę że u nas jeszcze na to za wcześnie.

My mamy taras i siedzieliśmy na tarasie. Mikelkowi chyba wszystko jedno kto jest w domu... Nie jest tego jeszcze za bardzo świadomy. On tylko myśli w kategoriach "jeść" i "spać" i wszystko inne ma gdzieś 😜

Myślę że działka to fajne miejsce na spotkanie :)

My w poniedziałek i wtorek byliśmy już na wsi u teściów. Mikel nawet nie miał trzech tygodni... Wzbraniałam się przed tym, ale mąż mnie tak męczył żeby jechać i w końcu uległam. I to nie był dobry pomysł bo Mały płakał a aucie (jedzie się pół godziny) i nawet nie było gdzie stanąć, teściowa mnie wkurzała bo ciągle chciała brać synka na ręce a ja jeszcze nie jestem na to psychicznie gotowa 😅 no i za wesoło nie spędziłam tych dwóch dni, nawet trochę płakałam... A teraz mnie znowu Mąż meczy żeby na weekend tam jechać ale powiedziałam że nie i basta. Któraś z Was też ma tak zzytego z rodzicami partnera, który nie potrafi zrozumieć, że matka chce trochę spokoju i nacieszyć się sobą we trójkę pierwsze tygodnie, a nie jeździć po dziadkach?
A to nie jest troche tak, ze ogolnie latynosi maja silne wiezi z matkami? I ze z tym nie wygrasz? Kiedys taka Wloszka mi o tym opowiadala i mysle ze my tej ich relacji nigdy nie ogarniemy...

Ja się cieszę , że kupiłam milony różnych pieluch 😃 a z gadżetów, które dostaliśmy to ostatnio już zdecydowaliśmy się na używanie huśtawki, czasami się udaje ululac Malego. O macie kontrastowej słyszałam, chyba zakupie, póki co książeczka kontrastowa czuczu 😉
A z domowych sprzętów uspokajających najlepszy jest okap kuchenny i odkurzacz 😆😅
A w ogóle na milion różnych smoczkow które kupiam (@Maria_0701 tez MaM) w miarę toleruje bibsa ale tez myślałam czy to nie "wina" wedzidelka, a może po prostu kauczuk mu się lepiej żuje.
@Pralinka2020 pochwalisz się jakie imię wybraliście? 😃

A to nie jest troche tak, ze ogolnie latynosi maja silne wiezi z matkami? I ze z tym nie wygrasz? Kiedys taka Wloszka mi o tym opowiadala i mysle ze my tej ich relacji nigdy nie ogarniemy...
Tak, trochę tak jest. No ale on może mieć swoje "obsesje" a ja mam też chyba prawo nie chciec spędzać aż tyle czasu z teściami, nie?

reklama
U nas synek zaczyna już bardziej lubić huśtawkę, codziennie zwiększamy czas spędzania na kilka minut 🙂 matę jeszcze nie lubi, ale pewnie przyjdzie czas na to 😉
Mamy kartki i książeczkę CzuCzu, wpatruje się. Wzięłam jeszcze ostatnio kontrastowa zabawkę do wózka/fotelika Canpol Babies, fajna jest i wygodna 👍🏻
Bardzo się sprawdza chusta do noszenia! ❤️
Smoczki synek też lubi ❤️

Z domowych sprzętów „uspokajających” ulubiona jest suszarka 😬
I... lampki w łazience... 🙈🙉 są magiczne... synek potrafi nawet z 15 minut się wpatrywać, głużyć, strasznie mu się podobają. Chociaż dla nas są to po prostu 3 czarne lampki na suficie😆

Do góry