reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

macie już jakieś ulubione sprzęty/gadżety, albo takie które już wiecie, że Wam się nie sprawdziły? ciekawa jestem Waszych doświadczeń po tych miesiącach poszukiwań :) u nas np super się sprwziła mta edukacyjna (baby senses) mała nawet do 40 minut potrafi na niej zostać, choć mylałm, ze to jest zabawka na późniejto juz teraz z niej intensywnie korzystamy mimo, że ma dopiero 1 miesiąc

reklama
macie już jakieś ulubione sprzęty/gadżety, albo takie które już wiecie, że Wam się nie sprawdziły? ciekawa jestem Waszych doświadczeń po tych miesiącach poszukiwań :) u nas np super się sprwziła mta edukacyjna (baby senses) mała nawet do 40 minut potrafi na niej zostać, choć mylałm, ze to jest zabawka na późniejto juz teraz z niej intensywnie korzystamy mimo, że ma dopiero 1 miesiąc
Nam się sprawdza dobrze kokon. Maty jeszcze nie próbowaliśmy ale Mały jeszcze za bardzo nie widzi więc myślę że u nas jeszcze na to za wcześnie.

My mamy taras i siedzieliśmy na tarasie. Mikelkowi chyba wszystko jedno kto jest w domu... Nie jest tego jeszcze za bardzo świadomy. On tylko myśli w kategoriach "jeść" i "spać" i wszystko inne ma gdzieś 😜

Myślę że działka to fajne miejsce na spotkanie :)

My w poniedziałek i wtorek byliśmy już na wsi u teściów. Mikel nawet nie miał trzech tygodni... Wzbraniałam się przed tym, ale mąż mnie tak męczył żeby jechać i w końcu uległam. I to nie był dobry pomysł bo Mały płakał a aucie (jedzie się pół godziny) i nawet nie było gdzie stanąć, teściowa mnie wkurzała bo ciągle chciała brać synka na ręce a ja jeszcze nie jestem na to psychicznie gotowa 😅 no i za wesoło nie spędziłam tych dwóch dni, nawet trochę płakałam... A teraz mnie znowu Mąż meczy żeby na weekend tam jechać ale powiedziałam że nie i basta. Któraś z Was też ma tak zzytego z rodzicami partnera, który nie potrafi zrozumieć, że matka chce trochę spokoju i nacieszyć się sobą we trójkę pierwsze tygodnie, a nie jeździć po dziadkach?
A to nie jest troche tak, ze ogolnie latynosi maja silne wiezi z matkami? I ze z tym nie wygrasz? Kiedys taka Wloszka mi o tym opowiadala i mysle ze my tej ich relacji nigdy nie ogarniemy...

Ja się cieszę , że kupiłam milony różnych pieluch 😃 a z gadżetów, które dostaliśmy to ostatnio już zdecydowaliśmy się na używanie huśtawki, czasami się udaje ululac Malego. O macie kontrastowej słyszałam, chyba zakupie, póki co książeczka kontrastowa czuczu 😉
A z domowych sprzętów uspokajających najlepszy jest okap kuchenny i odkurzacz 😆😅
A w ogóle na milion różnych smoczkow które kupiam (@Maria_0701 tez MaM) w miarę toleruje bibsa ale tez myślałam czy to nie "wina" wedzidelka, a może po prostu kauczuk mu się lepiej żuje.
@Pralinka2020 pochwalisz się jakie imię wybraliście? 😃

A to nie jest troche tak, ze ogolnie latynosi maja silne wiezi z matkami? I ze z tym nie wygrasz? Kiedys taka Wloszka mi o tym opowiadala i mysle ze my tej ich relacji nigdy nie ogarniemy...
Tak, trochę tak jest. No ale on może mieć swoje "obsesje" a ja mam też chyba prawo nie chciec spędzać aż tyle czasu z teściami, nie?

reklama
U nas synek zaczyna już bardziej lubić huśtawkę, codziennie zwiększamy czas spędzania na kilka minut 🙂 matę jeszcze nie lubi, ale pewnie przyjdzie czas na to 😉
Mamy kartki i książeczkę CzuCzu, wpatruje się. Wzięłam jeszcze ostatnio kontrastowa zabawkę do wózka/fotelika Canpol Babies, fajna jest i wygodna 👍🏻
Bardzo się sprawdza chusta do noszenia! ❤️
Smoczki synek też lubi ❤️

Z domowych sprzętów „uspokajających” ulubiona jest suszarka 😬
I... lampki w łazience... 🙈🙉 są magiczne... synek potrafi nawet z 15 minut się wpatrywać, głużyć, strasznie mu się podobają. Chociaż dla nas są to po prostu 3 czarne lampki na suficie😆

Do góry