reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

9lat temu odkrylam na kolki gazy itp Infacol..... z dozownikiem więc żaden problem z podaniem. Mój młody męczy się juz 4 tyg. Przed wczoraj przeszukalam 6 aptek w poszunikanou tego leku. W końcu znalazłam . Powiedziano mi, ze lek dawno zapomniany nie wiem czemu.... ogólnie dzis nocka rewelacyjna pobudka o 1:30 i o 5:30 i bez placzku z poranną ladna kupką. Lek ok 26zl.
Musimy spróbować 👍

reklama
9lat temu odkrylam na kolki gazy itp Infacol..... z dozownikiem więc żaden problem z podaniem. Mój młody męczy się juz 4 tyg. Przed wczoraj przeszukalam 6 aptek w poszunikanou tego leku. W końcu znalazłam . Powiedziano mi, ze lek dawno zapomniany nie wiem czemu.... ogólnie dzis nocka rewelacyjna pobudka o 1:30 i o 5:30 i bez placzku z poranną ladna kupką. Lek ok 26zl.
Właśnie chciałam się pytać, jak tam u Was, bo podawałaś i Delicol, i Biogaię.
U nas niestety ani Espumisan ani Infacol się nie sprawdziły. 😔 Od Infacol nawet ulewał więcej i strasznie mu się nie podobał... zapach jest okropny, chemia (ale to tylko moja opinia).
Po 5 dniach nie zauważyliśmy zmian u synka, chociaż miały już w tym terminie być. Moja przyjaciółka mi poradziła Infacol, bo im bardzo pomógł, nam niestety nie.
Wszyscy mówią jeszcze o Sab Simplex, ale nie wiem, czy to hit czy kit. To jest ten sam symetykon, tylko jeszcze większa dawka.
My na razie się wstrzymali od podawania symetykonu. Kupki robi, baki raczej nie są bolesne. Jeden brzuszkowy problem który mamy to czasami płacz przy karmieniu i odbijanie się od piersi. Po tym niedługo idzie kupka... ale przy wypróżnieniu się nie płacze, tylko chwile przed...
Natalia, cieszę się, że Wam Infacol pomógł naprawdę 🙏🙏

Właśnie chciałam się pytać, jak tam u Was, bo podawałaś i Delicol, i Biogaię.
U nas niestety ani Espumisan ani Infacol się nie sprawdziły. 😔 Od Infacol nawet ulewał więcej i strasznie mu się nie podobał... zapach jest okropny, chemia (ale to tylko moja opinia).
Po 5 dniach nie zauważyliśmy zmian u synka, chociaż miały już w tym terminie być. Moja przyjaciółka mi poradziła Infacol, bo im bardzo pomógł, nam niestety nie.
Wszyscy mówią jeszcze o Sab Simplex, ale nie wiem, czy to hit czy kit. To jest ten sam symetykon, tylko jeszcze większa dawka.
My na razie się wstrzymali od podawania symetykonu. Kupki robi, baki raczej nie są bolesne. Jeden brzuszkowy problem który mamy to czasami płacz przy karmieniu i odbijanie się od piersi. Po tym niedługo idzie kupka... ale przy wypróżnieniu się nie płacze, tylko chwile przed...
Natalia, cieszę się, że Wam Infacol pomógł naprawdę 🙏🙏
My teraz jesteśmy na sab simplex, poki co działa cuda 😍 w połączeniu z termoforem. Ale Malego bardzo boli przy bąkach, wybudza się z płaczem :( dlatego używamy zamiast espumisanu.

Dziewczyny napiszcie proszę w jakich pozycjach karmicie swoje maluchy.
Jestem też ciekawa czy Wasze pociechy często ulewają i czy mocno?
W nocy karmie na leżaco na boku, a ciagu dnia klasycznie (na kołyskę). Moja Marysia nie ulewa praktycznie nigdy, a nie układam jej do odbicia. Z drugiej strony jest dość leniwa przy piersi, także każde karmienie to okolo 40 min / 1h...lacznie z przysypianiem i drzemkami.

mojej daje mm ulewa kilka razy w ciągu dnia, ciężko jej się odbija dziś przed kapaniem nam się zachłysnęła cała różowa się zrobiła, teraz po karmieniu tez jej się nie odbiło. Macie jakieś sposoby na odbicie ? Pionizuje ja i nic

reklama
Karmię w pozycji klasycznej. 🤱
Bardzo rzadko mogę zrobić to na leżąco, na przykład rano jak mi się nie chce wstać z łóżka 🙂
Miruś ulewa kilka razy dziennie, nie zawsze sporo. Najwiecej mu się ulewa jeżeli w trakcie karmienia zaczyna przeć aby zrobić kupę 🙈💩 wtedy wiesz z dwóch stron wychodzi 🙈 ja się staram wtedy jak najszybciej go pionizować. No i zawsze patrzę ile ulał, oby nie było więcej 2 łyżek, No i raczej się mieścimy w tej objętości

Do góry