reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Aaa u nas chusta też się mega sprawdza. No mega! Uspokaja go jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Tylko trzeba chodzić bo jak się usiądzie, to Mikel się budzi od razu. I huśtawka też działa cuda, mamy na tarasie. Jak Mąż się z Małym kładzie na huśtawce, to Mikel zasypia w mig.

Jasne ze masz. Ja tu jestem po Twojej stronie. Tylko mnie sie wydaje, ze on moze tego nie rozumiec, ze nie chcesz 🤷‍♀️
No to mu będę tłumaczyć do skutku aż to pojmie 😅 a z drugiej strony może będę się też bardziej starała zrozumieć jego punkt widzenia. Jego rodzice są ogólnie spoko, i bardzo nam zawsze pomagali i pomagają, tylko jego Mama jest taka upierdliwa strasznie, wszędzie jej pełno. Nawet jak Mikel spał to ona go nie mogła zostawić w spokoju tylko ciągle go smyrała to po nogach, to po twarzy... A mnie to wkurza i nic na to nie mogę poradzić 😅

No to mu będę tłumaczyć do skutku aż to pojmie 😅 a z drugiej strony może będę się też bardziej starała zrozumieć jego punkt widzenia. Jego rodzice są ogólnie spoko, i bardzo nam zawsze pomagali i pomagają, tylko jego Mama jest taka upierdliwa strasznie, wszędzie jej pełno. Nawet jak Mikel spał to ona go nie mogła zostawić w spokoju tylko ciągle go smyrała to po nogach, to po twarzy... A mnie to wkurza i nic na to nie mogę poradzić 😅
Jak bym o mojej teściowej czytała 😁
Mnie moja tez irytuje przez to, nie zapraszamy jej ale oba robi nam ‚niespodzianki’. Ja jestem za tum, żeby jak najmniej osób nosiło dziecko i w ogóle kontakt taki bezpośrednio żeby miało bo później takie maleństwo jest przebodźcowane i ciężko mu zasnąć itd- my już raz tak mieliśmy, nigdy więcej. Choćby na mnie jak na głupia by patrzyła rodzina już nie ‚dam ponosić’ dziecka 😃

Hej dziewczyny, o widze ze życiowe tematy poruszacie. U mnie na szczęście wszyscy się boją maleństwa nosić i dwa mala duzo spi wiec jej ni i t nie nosi 😊 Z irytujących spraw to moja mam chyba nie bardzo rozumie ze widzenie się z wnuczka i 21 to nie jest dobry pomysł. Ja jestem już od 20 w betach po kąpieli malej i karmię ją i usypiam. No, może się nauczy heh. Mamy swój rytm dnia i niestety nie będziemy go naginać. Kiedyś bylismy bardzo elastyczni, ale z dzidzią juz tak nie będzie.
Co do gadżetów polecam Wam szumisia. Ja mam akurat Moonie króliczka i sprawdza się w usypianiu. Ma kilka melodyjek i rozne kolory świateł, które powoli Oliwka rozpoznaje.
Dostaliśmy tez Bujaczek Tiny Love ktory sie sprawdza -szkoda tylko ze nie jest automatyczny tylko trzeba nim kiwać.
Dostaliśmy tez matę kontrastową kinderKrafta jest bardzo ładna ale Oliwka jeszcze za malutka jest.
Pokaxuje jej rozne elementy cos tam popatrzy ale nie ma zainteresowania jeszcze.
Chciałam Was zapytać w czym kąpiecie wasze maluszki i czym myjecie włoski? Macie jakieś fajne sprawdzone kosmetyki?

Chciałam Was zapytać w czym kąpiecie wasze maluszki i czym myjecie włoski? Macie jakieś fajne sprawdzone kosmetyki?

My korzystamy dla kąpieli i włosków z kosmetyków Derma, są naturalne i bardzo delikatne. 👍🏻

Spróbowaliśmy też szampon na ciemieniuche (Ziaja), spoko jest. Chociaż to nie jest to koniecznie myć włoski szamponem na ciemieniuche, wystarczy po prostu je czesać miękka szczoteczką.

W przyszłości chcemy jeszcze spróbować kosmetyki Emolium (testowaliśmy próbnik, nam się bardzo podobał emolient do kąpieli).

My korzystamy dla kąpieli i włosków z kosmetyków Derma, są naturalne i bardzo delikatne. 👍🏻

Spróbowaliśmy też szampon na ciemieniuche (Ziaja), spoko jest. Chociaż to nie jest to koniecznie myć włoski szamponem na ciemieniuche, wystarczy po prostu je czesać miękka szczoteczką.

W przyszłości chcemy jeszcze spróbować kosmetyki Emolium (testowaliśmy próbnik, nam się bardzo podobał emolient do kąpieli).
Mam ten emolient, jest spoko, wdrożyłam na stałe, ale do wlosków mam wrazenie się nie nadaje. Wolałabym spróbować czegoś innego.
Dzięki Maria😚

Ja się cieszę , że kupiłam milony różnych pieluch 😃 a z gadżetów, które dostaliśmy to ostatnio już zdecydowaliśmy się na używanie huśtawki, czasami się udaje ululac Malego. O macie kontrastowej słyszałam, chyba zakupie, póki co książeczka kontrastowa czuczu 😉
A z domowych sprzętów uspokajających najlepszy jest okap kuchenny i odkurzacz 😆😅
A w ogóle na milion różnych smoczkow które kupiam (@Maria_0701 tez MaM) w miarę toleruje bibsa ale tez myślałam czy to nie "wina" wedzidelka, a może po prostu kauczuk mu się lepiej żuje.
@Pralinka2020 pochwalisz się jakie imię wybraliście? 😃
Natalka

reklama
@martitta, jak tam Twoja droga mleczna? Poprawilo sie? Maluszek zaczął przybierac na Wadze?
Tak tak :) wczoraj ważył 4,11 kg, czyli średnio przybierał po 45 gr dziennie od ostatniej wizyty, nawet więcej niż powinien, ale jak to lekarz i pielęgniarka powiedzieli swoimi słowami, od przybytku głowa nie boli :) już odstawiłam laktator póki co i jadę tylko na piersi. Mleka modyfikowanego nie używałam w ogóle. Mam nadzieję że już będzie ok :) jedyne co to od dobrych kilku dni Mikel nie robi kupek, ale nie skarży się ani nic a zapomnieliśmy o tym powiedzieć pediatrze. Powiemy 24 sierpnia na wizycie chociaż mam nadzieję że do tego czasu sytuacja się trochę zmieni.

A jak tam @Hania będzie mamą Twoje nawały?

Do góry