niunia2324
Fanka BB :)
U nas to samo...Wasze dzieciątka też tak płaczą? Nie wiem co stało się z naszym idealnym dzieckiem .....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas to samo...Wasze dzieciątka też tak płaczą? Nie wiem co stało się z naszym idealnym dzieckiem .....
mi powiedzieli, żeby ściągać tylko 20-25 ml, bo inaczej pobudza się laktację, jak masz za dużo mleka to polecam raz dziennie napar z szałwii, mi pomagaDziewczyny, zatkane kanaliki. Co robic?
Wykluczam nieprawidłowe przystawienie do piersi. Raczej powodem jest gęsty pokarm, stąd moje niedawne zapalenie piersi. Ale chyba czeka mnie kolejne tak tego nie ogarnę. Poza tym to mega bolesne. Widzę że kanaliki zatkane.
Poza tym dzisiaj nawał w lewej piersi dla odmiany. Nie dosyc ze odciągnęłam rano 60ml z niej jak karmiłam młodą prawą to za 2 godziny byla pełna i wykarmiłam młodą. Zawsze od rana takie akcje.
Nie wiem czy powinnam ściągać wtedy laktatorem całość z piersi czy tylko trochę? Poradźcie jak radzić sobie z mleczną drogą?
Uzylam go doslownie 3 razy jak mam nawal. 2 razy odciągnęłam tylko troche zeby zmiękczać piers i mloda mogla chwycić sutek. Ale dzisiaj dla próby zdoiłam 60 ml i jeszcze wykarmiłam tą piersią małaNo a może ten laktator niepotrzebny i przez niego produkujesz za dużo pokarmu?