reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Hej dziewczyny!
Słuchajcie ja wiem jestem mamą dwójki dzieci ale mam pytanko.
Czy możliwe jest żeby dwumiesięczne dziecko zaczęło ząbkować?
U nas od wczoraj od 19:00 jest lipa, mały jest marudny. Noc co prawda ładnie przespał, bo bałam się że będzie marudny na pogoda bo u nas niesamowity upał a wczoraj o 22:00 było 20 stopni. Dzisiaj natomiast od 8:00 nie śpi. Nawet jak mi zaśnie na rękach a odłożę go do łóżeczka to za parę minut się budzi z płaczem. Od 8:00 też miał dużą przerwę w jedzeniu więc myślałam że może jest głodny ale zrobiłam mu mleko a on wypił jakieś 45 ml i tyle za to wody piję jak oszalały więc nie wiem czy to upał czy się złożyło i zęby bo też zaczyna wkładać piąstki do buzi. Pytam bo starszy syn pierwszego zęba miał jak miał pół roku i trochę mi to wszystko szybko, aczkolwiek ma na dziąsełku takie twarde i chropowate. Która była w podobnej sytuacji albo zna taką osobę której dziecko tak szybko ząbkowało?
Fakt że u mnie w rodzinie brata syn pierwszego zęba miał jak miał 3 miesiące, no ale 2 to chyba trochę za szybko no nie?
Tak na marginesie dzisiaj kończymy równe 2 miesiące pozdrawiamy e-ciocie i przesyłamy buziaki 🥰
U nas piątki w buzi oznaczają głoda. 2 miesiace wydają mi się za szybko za zabki

Dziewczyny ćwiczycie coś? Bo ja czuję się tak zastała, że miałabym ochotę ale trochę się boję czy już można- miesiąc minął od porodu i czuję się dobrze ale myśle czy nie czekać lepiej na wizytę u ginekolog i czy iść do fizjoterapeuty urologicznego 🤷‍♀️

Dziewczyny ćwiczycie coś? Bo ja czuję się tak zastała, że miałabym ochotę ale trochę się boję czy już można- miesiąc minął od porodu i czuję się dobrze ale myśle czy nie czekać lepiej na wizytę u ginekolog i czy iść do fizjoterapeuty urologicznego 🤷‍♀️
Ja przez cały połóg (6 tygodni) nie zamierzam ćwiczyć na wszelki wypadek. Tylko na spacery chodzimy codziennie.

Jeszcze nie, czekam na wizytę u ginekologa w 8 tyg. po porodzie, wtedy zacznę 🙂 chociaż czasami spędzam czas na piłce z małym aby go uśpić i czuje, że to też dobre ćwiczenie dla pośladek 😄😄

reklama
Dziewczyny, a jak często przystawiacie maluszków do piersi w czasie tych upałów? U mnie wychodzi nawet co godzinę na kilka minut, chociaż do tego przystawiałam co 1,5-2. Mogłam i rzadziej, jeżeli Miruś spał dłużej.
Jak Wasi maluszki reagują na ta pogodę?

Do góry