Brałam co 8 godzin Ibuprofen (bo jest przeciwzapalny a Paracetamol nie), zimne okłady i kładłam liście kapusty na pierś, ale nie na sutek. AsiaPelasia mówiła że wycinała dziurę na sutek, mi położna kazała wziąć kilka liści i pookladac na piersi wokół sutka.
My wczoraj byliśmy na kontroli u pediatry. Mikel nie przybrał nic na wadze przez 8 dni... Wyszłam stamtąd załamana. Tyle się staram, karmię go na każde zawołanie, położna mówiła, że ssie prawidłowo a tu taki numer... Lekarz kazał zmniejszyć czas karmienia (bo Mały potrafił godzinę, półtorej siedzieć na cycku i nie ciągnął tylko spal) i po każdym karmieniu odciągać pokarm i podawać jeszcze butlę, ale mi się już nie odciąga nic po karmieniu tym lakratorem
powiedział że jak mam za mało mleka to mam po karmieniu dawać modyfikowane, ale ja nie chcę dawać mm
wiem, że część z Was daje i mówi że to nic strasznego, i nie jest to nic strasznego, ale ja bardzo chciałam karmić tylko moim mlekiem. Nie bardzo wiem co robić, chyba jeszcze zaryzykuję i nie kupię tego modyfikowanego tylko będę pilnowała żeby karmienia były krótsze i bardziej efektywne, za tydzień mamy kolejną wizytę żeby zobaczyć czy się poprawiło.