reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dziewczynki, mam temat z innej beczki...
Co myślicie o Espumisan albo probiotykach Biogaia, aby zacząć je dawać maleństwu od pierwszych dni życia? Moja położna poradziła probiotyk Biogaia, wspomaga rozwoju mikroflory jelitowej u maleństwa.

Espumisan ma ulepszyć dolegliwości w brzuszku, ale to polecenie od koleżanek dostałam. Są różne opinie, moje koleżanki mowią że to przynosiło ulgę dzieciom, niektóre w ogóle kolek nie mieli, a ten Espumisan działa w taki sposób, że rozbija gazy większe na małe i wtedy jest dziecku łatwiej z bąkami.
Trochę już przeczytałam informacji na ten temat i czasami sprzecznej, jestem ciekawa czy Wy będziecie dawały nawet profilaktycznie czy na przykład Wasze położne odradzają Espumisan?
Moja pierwsza córka miała często boleści brzuszka i kiedyś koleżanka mi poleciła Espumisan. Trochę się bałam dać bo miala tylko miesiąc ale dałam i nie żałuję. Ból brzuszka przechodził zaraz po podaniu i mała przestawala płakać 🙂

reklama
Biogaia to probiotyk , a espumisan to na kolki i bole brzuszka , tylko espumisan z tego co wiem mozna dopiero po 1 mc życia podawać .

Załączniki

• B3E67322-E700-4ED0-8E48-437A97BBD5C5.png
    B3E67322-E700-4ED0-8E48-437A97BBD5C5.png
    105,6 KB · Wyświetleń: 85
Biogaia to probiotyk , a espumisan to na kolki i bole brzuszka , tylko espumisan z tego co wiem mozna dopiero po 1 mc życia podawać .
Tak, ale można dawać już od pierwszych dni życia, znajoma od urodzenia zaczęła podawać i nie znali w ogóle, co to jest kolki u małego...
Myśmy zaczęli od 2.tygodnia Espumisan.

Heyy dziewczyny ja tez podaje espumisan i przechodzi jak widzę że po bączku i kupce usmiech na twarzy hehe
A powiedzcie mi bo kurcze z jednego cyca moge ściągnąć 90ml a z drugiego ledwo 30ml kurcze niby przystawiam raz jedna raz drugą od wczoraj jadę z elektrycznym laktatorem i staram się co 40 min elektrykiem działać tylko hmm cos nie chce ruszyć macie jakiś pomysł

Heyy dziewczyny ja tez podaje espumisan i przechodzi jak widzę że po bączku i kupce usmiech na twarzy hehe
A powiedzcie mi bo kurcze z jednego cyca moge ściągnąć 90ml a z drugiego ledwo 30ml kurcze niby przystawiam raz jedna raz drugą od wczoraj jadę z elektrycznym laktatorem i staram się co 40 min elektrykiem działać tylko hmm cos nie chce ruszyć macie jakiś pomysł
Wiesz co bo byc może do tego jednego częściej przystawialas. Ja tak mam ten cyc co młody pił odrazu po urodzeniu daje więcej mleka tez mam elektryczny laktator i chwile to trwa nim zaciagnie..... ale u mnie max 40 ml udawal ściągnąć mimo ze cycki pełne mleka. Ja masowalam piers przy ściąganiu i lepiej szlo

reklama
Tez różnie u mnie ściąga. Pojęcia nie mam od czego to zależy. Ale się nie poddaje. W końcu się ustabilizuje ta laktacja ;)

Do góry