reklama
Maria_0701
Fanka BB :)
Dziewczynki, mam temat z innej beczki...
Co myślicie o Espumisan albo probiotykach Biogaia, aby zacząć je dawać maleństwu od pierwszych dni życia? Moja położna poradziła probiotyk Biogaia, wspomaga rozwoju mikroflory jelitowej u maleństwa.
Espumisan ma ulepszyć dolegliwości w brzuszku, ale to polecenie od koleżanek dostałam. Są różne opinie, moje koleżanki mowią że to przynosiło ulgę dzieciom, niektóre w ogóle kolek nie mieli, a ten Espumisan działa w taki sposób, że rozbija gazy większe na małe i wtedy jest dziecku łatwiej z bąkami.
Trochę już przeczytałam informacji na ten temat i czasami sprzecznej, jestem ciekawa czy Wy będziecie dawały nawet profilaktycznie czy na przykład Wasze położne odradzają Espumisan?
Co myślicie o Espumisan albo probiotykach Biogaia, aby zacząć je dawać maleństwu od pierwszych dni życia? Moja położna poradziła probiotyk Biogaia, wspomaga rozwoju mikroflory jelitowej u maleństwa.
Espumisan ma ulepszyć dolegliwości w brzuszku, ale to polecenie od koleżanek dostałam. Są różne opinie, moje koleżanki mowią że to przynosiło ulgę dzieciom, niektóre w ogóle kolek nie mieli, a ten Espumisan działa w taki sposób, że rozbija gazy większe na małe i wtedy jest dziecku łatwiej z bąkami.
Trochę już przeczytałam informacji na ten temat i czasami sprzecznej, jestem ciekawa czy Wy będziecie dawały nawet profilaktycznie czy na przykład Wasze położne odradzają Espumisan?
karolaka88
Ja mojemu starszemu nic nie dawalam, ale on nie mial kolek. Teraz nie wiem jak bedzie. Na pewno na zapas nie bede nic dawac. Jak beda problemy to sie bede dowiadywac, aczkolwiek slyszalam ze espumisan faktycznie pomaga.
Natalia198777
A więc ja espumisan daje od ponad tyg bo młody miał straszne bolace bąki i nie pomogło dziś kupiłam biogaje za 50 zl więc liczę na cud. Moja koleżanka poleciła dawala od poczatku i młoda jej kolek nie miała. Czytalam opinie w necie nim kupilam te kropelki i.opinie są super. 50 zl za 5ml i dajesz 5kr dziennieDziewczynki, mam temat z innej beczki...
Maria_0701
Ja też kupiłam Biogaia, bo położna radziła, czekam na dostawę, opinie są bardzo dobre. Cena nie jest niska, ale mam nadzieje, że to pomoże Maleństwu. Ostatnio dużo się meczy widać i nie śpi spokojnie, chociaż robimy kilka razy dziennie masaż brzuszka, pleców, nosimy go, ale pewnie ma jakieś dolegliwości, bo czasami tak płaczeA więc ja espumisan daje od ponad tyg bo młody miał straszne bolace bąki i nie pomogło dziś kupiłam biogaje za 50 zl więc liczę na cud. Moja koleżanka poleciła dawala od poczatku i młoda jej kolek nie miała. Czytalam opinie w necie nim kupilam te kropelki i.opinie są super. 50 zl za 5ml i dajesz 5kr dziennie
Dzis w końcu przez 2 godziny spał, jak ułożyłyśmy go brzuszkiem na dół na termofor.
karolaka88
A czemu Ty w ogole masz jechac wywolywac? Jestes juz po terminie, czy co, bo zapomnialam jak to bylo?Ja raczej tez nie będę dawać na zaś. Chociaż nie wiem czy będzie potrzebny to zakupiłam przy wyprawce. Ale słyszałam ze na kołki najlepszy jest lactulosum
A czemu Ty w ogole masz jechac wywolywac? Jestes juz po terminie, czy co, bo zapomnialam jak to bylo?
Ogólnie ze przez cukrzyce lekarz nie chce czekać do terminu. Później poszłam do szpitala i miałam mieć już wywoływany bo miałam pozdywzszone ciśnienie jednak w szpitalu było dobre i lekarz wypisał mnie do domu.I ze mam wrócić w niedziele. A dzisiaj się mnie pytał kiedy chce rodzic czy w środę( a na czwartek mam termin) heh to mu przypomniałam ze kazał przyjść w niedziele. Cały czas chyba liczył ze do tego czasu złapie mnie samo ale mała chyba jest uparta po mamusi
AsiaPelasia
My też dajemy Biogaie ale przy leku na pleśniawki, później dawać nie będziemy, chyba że faktycznie mały zacznie mieć kolki czy coś, teraz bączki i kupki bardzo ładnie idą i szły zanim stosowaliśmy biogaie wiec tak na 100% nie jestem w stanie stwierdzić czy to zasługa, No i odstawiliśmy wit d która nam nie służyła
reklama
Natalia198777
Jak juz ja masz to może dawaj ją do końca może unikniesz kolek a na pewno noe zaszkodzi. Gdybym wiedziała ze jest taki lek to dawalabym odrazu od urodzenia. Co do vit d my tez odstswilismy bo tez mieliśmy przez to przeboje w nocy.My też dajemy Biogaie ale przy leku na pleśniawki, później dawać nie będziemy, chyba że faktycznie mały zacznie mieć kolki czy coś, teraz bączki i kupki bardzo ładnie idą i szły zanim stosowaliśmy biogaie wiec tak na 100% nie jestem w stanie stwierdzić czy to zasługa, No i odstawiliśmy wit d która nam nie służyła