reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Widziałam dziewczyny, że pisałyście o problemach brzuszkowych po Juvit D. A czy ktoś używał witaminę D-vitum i też zauważył coś niepokojącego? Ja po dwóch dniach podawania zauważyłam, że dziecko co chwile robi kupkę i ciągle puszcza bąki "z kleksem". Czy takie coś może być po witaminie czy takie częste bąki i wodniste kupki są fizjologiczne u noworodków? Dzięki za odpowiedź :-)

Widziałam dziewczyny, że pisałyście o problemach brzuszkowych po Juvit D. A czy ktoś używał witaminę D-vitum i też zauważył coś niepokojącego? Ja po dwóch dniach podawania zauważyłam, że dziecko co chwile robi kupkę i ciągle puszcza bąki "z kleksem". Czy takie coś może być po witaminie czy takie częste bąki i wodniste kupki są fizjologiczne u noworodków? Dzięki za odpowiedź :-)
Ja tez narazie nie podaje witam. Bo mój wygrzewa sie na tarasie oczywiście w cieniu.
U nas tez bąkowy kleks wychodzi z takimi jakimiś ziarenkami hmm sama nie wiem czy ok czy nie bo teraz przez tego koronawirusa to się do lekarza ciezko dostać.
Ja mam cycki giganty i tez jak jedną ssie to z drugiej leci ale ciezko mi laktator podłączyć
A sprawdzałyscie ile mniej więcej wam zjada

U nas są takie wodniste kupki z ziarenkami. Mówimy ma to musztarda dijour 🤣🤣 i położna twierdzi , że są ok. Chodź też mam.wątpliwości i wezwalam ja by mi jutro młodego zważyła i obejrzała. Może akutat musztardka poleci to będzie widziała na żywo i cos powie. U nas zdejme pieluche i a raz leci z niego znowu

Ja tez narazie nie podaje witam. Bo mój wygrzewa sie na tarasie oczywiście w cieniu.
U nas tez bąkowy kleks wychodzi z takimi jakimiś ziarenkami hmm sama nie wiem czy ok czy nie bo teraz przez tego koronawirusa to się do lekarza ciezko dostać.
Ja mam cycki giganty i tez jak jedną ssie to z drugiej leci ale ciezko mi laktator podłączyć
A sprawdzałyscie ile mniej więcej wam zjada
Mój dostał ściągnięte z cyca 60 ml i było mu mało.... ciężko stwierdzić ile zjada z cyca .....

reklama
Mój dostał ściągnięte z cyca 60 ml i było mu mało.... ciężko stwierdzić ile zjada z cyca .....
To moja największa bolączka. Dlatego oprócz przystawiania daje mu to odciagniete i mam nadzieje ze wychodzi około 120 , często po godzinie domaga się jeszcze, a czasem jest ok przez 2-3 godz. Ale rano i na noc wjeżdza bebilon. Dzisiaj się pogodzilam ze wstępna diagnozą która miał już w szpitalu - skrócone wedzidelko :/ i może to być przyczyną jego szybkiego meczenia się przy piersi i zasypiania, co za tym idzie niedojadania...musze się jeszcze skonsultować ze specem czy podcinac czy nie. 😑
Ad.kupek dziewczyny to wszystko ok, noworodki oddają stolce praktycznie po każdym jedzeniu, są wodniste z grudkami, w całej palecie odcieni żółci 😉 i te mokre bąki tez normalka 😚

Do góry