reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Hej, niestety nadal w 2 paku.
Bole takie ze sie z.... idzie ale szyjka trzyma. Nie mogą wywołać bo przef terminem i bez obciążeń.
Może dzis w nocy?
Bole tak samo dotkliwe jak wczoraj ale dluzsze i zaczely sie nadpisywać wiec jest smaczek. Zobaczymy czy będą mnie trzymac dalej czy wypiszą jutro.
Smuteczek mnie dzisiaj dopadł. Mimo wspaniałego personelu w szpitalu sam szpital mega przytłacza, rozlaka z mezem, hormony...Dzisiaj mnie polozna przyłapała na płaczkach.... eh
Wytrzymasz, już na pewno niedużo zostało☺ a skoro w szpitalu Cie ciągle trzymają to już tylko patrzeć, jak sie na serio zacznie☺ książke poczytaj może, odciągniesz myśli.

reklama
Hej, niestety nadal w 2 paku.
Bole takie ze sie z.... idzie ale szyjka trzyma. Nie mogą wywołać bo przef terminem i bez obciążeń.
Może dzis w nocy?
Bole tak samo dotkliwe jak wczoraj ale dluzsze i zaczely sie nadpisywać wiec jest smaczek. Zobaczymy czy będą mnie trzymac dalej czy wypiszą jutro.
Smuteczek mnie dzisiaj dopadł. Mimo wspaniałego personelu w szpitalu sam szpital mega przytłacza, rozlaka z mezem, hormony...Dzisiaj mnie polozna przyłapała na płaczkach.... eh
Trzymaj się dzielnie, Hania! Już bliżej niż dalej.

Ja już też mam dość :( już wkroczyłam w 41. tydzień i mam naprawdę serdecznie dość... W dodatku się naczytałam o indukcji porodu nie za ciekawych rzeczy, a jest spore prawdopodobieństwo, że mnie to czeka 😭 dlaczego mój chłopaczek nie chce sam wyjść, no dlaczego? 😭😭😭

Ja już też mam dość :( już wkroczyłam w 41. tydzień i mam naprawdę serdecznie dość... W dodatku się naczytałam o indukcji porodu nie za ciekawych rzeczy, a jest spore prawdopodobieństwo, że mnie to czeka 😭 dlaczego mój chłopaczek nie chce sam wyjść, no dlaczego? 😭😭😭
Bo najgorsze co można zrobić, to włączyć internet i poszerzać wiedzę😛 może jeszcze mały Cie zaskoczy, a Ty pamietaj, że to relaks nie stres sprzyja rodzeniu, wiec może sobie jakąś kąpiel zafunduj, a nie googla😛

Indukcja nie jest zła, nie bój się. Tutaj zakładają cewnik/folej i samo nie rozkręca po kilku godzinach.

Bo najgorsze co można zrobić, to włączyć internet i poszerzać wiedzę😛 może jeszcze mały Cie zaskoczy, a Ty pamietaj, że to relaks nie stres sprzyja rodzeniu, wiec może sobie jakąś kąpiel zafunduj, a nie googla😛
Nie mam wanny :D wzięłam prysznic ale niestety ciężko mi już myśleć pozytywnie. Zobaczymy co mi jutro powiedzą, bo będę miała badania i mają już coś ustalić kiedy ewentualnie miałabym wywoływany poród.

@Martitta88 ja miałam oksytocynę, nie było łatwo to prawda ale plus jest taki, ze nie mamy porównania wiec ból jaki jest przyjmujemy na klatę i dasz radę 💪💪 ja dzis szczerze mowie, ze dla mnie bardziej męczący połóg niż poród 😄 chociaż już dzis jest u mnie naprawdę ok z kroczem! To i tak połóg ciężko

@Martitta88 ja miałam oksytocynę, nie było łatwo to prawda ale plus jest taki, ze nie mamy porównania wiec ból jaki jest przyjmujemy na klatę i dasz radę 💪💪 ja dzis szczerze mowie, ze dla mnie bardziej męczący połóg niż poród 😄 chociaż już dzis jest u mnie naprawdę ok z kroczem! To i tak połóg ciężko
A miałaś znieczulenie zewnątrzoponowe? Bo ja przy sztucznej oksytocynie to chce na bank, ale ponoć często wtedy nie działa... bo skurcze są za mocne :(

Ja jak nie zacznę rodzic do przyszłej niedzieli to w niedziele do szpitala i lekarz powiedział ze będę miała założony balonik i porod w poniedziałek. Okazało się ze nie ma u mnie w szpitalu znieczulenia 😔

reklama
Do góry