reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Hej, niestety nadal w 2 paku.
Bole takie ze sie z.... idzie ale szyjka trzyma. Nie mogą wywołać bo przef terminem i bez obciążeń.
Może dzis w nocy?
Bole tak samo dotkliwe jak wczoraj ale dluzsze i zaczely sie nadpisywać wiec jest smaczek. Zobaczymy czy będą mnie trzymac dalej czy wypiszą jutro.
Smuteczek mnie dzisiaj dopadł. Mimo wspaniałego personelu w szpitalu sam szpital mega przytłacza, rozlaka z mezem, hormony...Dzisiaj mnie polozna przyłapała na płaczkach.... eh
Wytrzymasz, już na pewno niedużo zostało☺ a skoro w szpitalu Cie ciągle trzymają to już tylko patrzeć, jak sie na serio zacznie☺ książke poczytaj może, odciągniesz myśli.

reklama
Hej, niestety nadal w 2 paku.
Bole takie ze sie z.... idzie ale szyjka trzyma. Nie mogą wywołać bo przef terminem i bez obciążeń.
Może dzis w nocy?
Bole tak samo dotkliwe jak wczoraj ale dluzsze i zaczely sie nadpisywać wiec jest smaczek. Zobaczymy czy będą mnie trzymac dalej czy wypiszą jutro.
Smuteczek mnie dzisiaj dopadł. Mimo wspaniałego personelu w szpitalu sam szpital mega przytłacza, rozlaka z mezem, hormony...Dzisiaj mnie polozna przyłapała na płaczkach.... eh
Trzymaj się dzielnie, Hania! Już bliżej niż dalej.

Ja już też mam dość :( już wkroczyłam w 41. tydzień i mam naprawdę serdecznie dość... W dodatku się naczytałam o indukcji porodu nie za ciekawych rzeczy, a jest spore prawdopodobieństwo, że mnie to czeka 😭 dlaczego mój chłopaczek nie chce sam wyjść, no dlaczego? 😭😭😭

Ja już też mam dość :( już wkroczyłam w 41. tydzień i mam naprawdę serdecznie dość... W dodatku się naczytałam o indukcji porodu nie za ciekawych rzeczy, a jest spore prawdopodobieństwo, że mnie to czeka 😭 dlaczego mój chłopaczek nie chce sam wyjść, no dlaczego? 😭😭😭
Bo najgorsze co można zrobić, to włączyć internet i poszerzać wiedzę😛 może jeszcze mały Cie zaskoczy, a Ty pamietaj, że to relaks nie stres sprzyja rodzeniu, wiec może sobie jakąś kąpiel zafunduj, a nie googla😛

Indukcja nie jest zła, nie bój się. Tutaj zakładają cewnik/folej i samo nie rozkręca po kilku godzinach.

Bo najgorsze co można zrobić, to włączyć internet i poszerzać wiedzę😛 może jeszcze mały Cie zaskoczy, a Ty pamietaj, że to relaks nie stres sprzyja rodzeniu, wiec może sobie jakąś kąpiel zafunduj, a nie googla😛
Nie mam wanny :D wzięłam prysznic ale niestety ciężko mi już myśleć pozytywnie. Zobaczymy co mi jutro powiedzą, bo będę miała badania i mają już coś ustalić kiedy ewentualnie miałabym wywoływany poród.

@Martitta88 ja miałam oksytocynę, nie było łatwo to prawda ale plus jest taki, ze nie mamy porównania wiec ból jaki jest przyjmujemy na klatę i dasz radę 💪💪 ja dzis szczerze mowie, ze dla mnie bardziej męczący połóg niż poród 😄 chociaż już dzis jest u mnie naprawdę ok z kroczem! To i tak połóg ciężko

@Martitta88 ja miałam oksytocynę, nie było łatwo to prawda ale plus jest taki, ze nie mamy porównania wiec ból jaki jest przyjmujemy na klatę i dasz radę 💪💪 ja dzis szczerze mowie, ze dla mnie bardziej męczący połóg niż poród 😄 chociaż już dzis jest u mnie naprawdę ok z kroczem! To i tak połóg ciężko
A miałaś znieczulenie zewnątrzoponowe? Bo ja przy sztucznej oksytocynie to chce na bank, ale ponoć często wtedy nie działa... bo skurcze są za mocne :(

Ja jak nie zacznę rodzic do przyszłej niedzieli to w niedziele do szpitala i lekarz powiedział ze będę miała założony balonik i porod w poniedziałek. Okazało się ze nie ma u mnie w szpitalu znieczulenia 😔

reklama
Do góry