reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Jak tam, dziewczyny? Dajecie radę jakoś? :) Mój wczoraj tak szalał przez wiele godzin i tak mocno, że już mi aż łzy leciały z bezradności 😅 tak jakby chciał zrobić dziurę w brzuchu i w ten sposób przyjść na świat 🙈 dziś już lepiej, ale porodu ani widu ani słychu a został mi równo tydzień do terminu.
Hej Martitta, u mnie wczoraj to samo było 😅 starałam się jakoś dogadać z Małym, bo roznosił mnie od środka przez kilka godzin 🙈😅 Przypomniałam mu, że termin porodu już niedługo i zwykle Dzidzia kilka dób przed ma być trochę mniej aktywny. 😅
Dziś pewnie się leni, ale i ja jestem ospała, pogoda tak wpływa 😴🥴
Jedynie co miałam w nocy, to lekki ból na dole brzucha jak na okres, ale jednorazowo i na tym się skończyło.

Oprócz tego u mnie i u męża wicie gniazda 😀😀 Czekamy z niecierpliwością na Maleństwo ❤️

Jak tam, dziewczyny? Dajecie radę jakoś? :) Mój wczoraj tak szalał przez wiele godzin i tak mocno, że już mi aż łzy leciały z bezradności 😅 tak jakby chciał zrobić dziurę w brzuchu i w ten sposób przyjść na świat 🙈 dziś już lepiej, ale porodu ani widu ani słychu a został mi równo tydzień do terminu.
U mnie juz po terminie bynajmniej tego z usg a do terminu z om3 dni.... nie daje juz rady psychicznie... brzuch pobolewa jak na okres bolu w dole kręgosłupa czasem skurcze bolesne ale tyle..... wkurza mnie juz to czekanie

U mnie juz po terminie bynajmniej tego z usg a do terminu z om3 dni.... nie daje juz rady psychicznie... brzuch pobolewa jak na okres bolu w dole kręgosłupa czasem skurcze bolesne ale tyle..... wkurza mnie juz to czekanie
A próbujesz tych wszystkich metod które polecają na przyspieszenie porodu? Pić herbatę z liści malin, chodzić po schodach, jeść pikantne...?

A próbujesz tych wszystkich metod które polecają? Pić herbatę z liści malin, chodzić po schodach, jeść pikantne...?
Herbata z liści malin to za późno. Ona zresztą ponoc jest na miękka szyjke. A ja szyjke mam bardzo miękka krótką i tydz temu bylo rozwarcie 2cm.. po schodach gnam kilkw razy dziennie na 4 p. Chodzę z synem o kilka km na spacery. W domu to juz mam ślub z odkurzaczem..... podloga myta po kolańcach... latam po zakupach..... mało siedzę dużo chodzę 😭😭😭

Herbata z liści malin to za późno. Ona zresztą ponoc jest na miękka szyjke. A ja szyjke mam bardzo miękka krótką i tydz temu bylo rozwarcie 2cm.. po schodach gnam kilkw razy dziennie na 4 p. Chodzę z synem o kilka km na spacery. W domu to juz mam ślub z odkurzaczem..... podloga myta po kolańcach... latam po zakupach..... mało siedzę dużo chodzę 😭😭😭
To może jednak trochę wyluzuj bo potem nie będziesz miała siły rodzic 😅

Ja teraz bardzo dużo śpię i dzięki temu nie mam tyle czasu na myślenie 😜 oczywiście śpię bo mój organizm tego potrzebuje, ale jest to też zaleta jeżeli chodzi właśnie o nie myślenie .

To może jednak trochę wyluzuj bo potem nie będziesz miała siły rodzic 😅

Ja teraz bardzo dużo śpię i dzięki temu nie mam tyle czasu na myślenie 😜 oczywiście śpię bo mój organizm tego potrzebuje, ale jest to też zaleta jeżeli chodzi właśnie o nie myślenie .
Śpijcie ile się da 😁 chociaż wiadomo ze nie da się na zapas 😂
My nadal się uczymy siebie, ale to nie zmienia faktu że chodzimy jak zombie 😎

reklama
Szczerze Ci wspolczuje. Smianie smianiem ale domyslam sie ze bycie w ciaglej gotowosci i czekanie jest bardzo meczace. A lekarz co Ci mowil, ze ile masz tak jeszcze czekac?

Do góry