reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Lekarz to kazał być w pogotowiu z 3 tyg temu. Nie dawał szans na dotrwanie do lipca.....
Natalia, rozumiem Cię...
Mi też lekarz co wizyte powtarzała, że raczej nie dochodzę do lipca. I na ostatnich USG termin się zmieniał na koniec czerwca, ale wiadomo że te ostatnie badania USG są najbardziej nieprecyzyjne.
Przez to wszystko mimo woli oczywiście nastawiasz się na termin „wcześniej” jak lekarze mówią i wtedy jak się prawidłowy termin zbliża, wydaje nam się, że jesteśmy taaaak daleko i „po terminie” 🙂
Dzidziuś przyjdzie na świat jak będzie 100% gotowy, a nie jak lekarze mówią.
Oczekiwanie jest mega męczące - zgadzam się całkowicie. Staram się czymś zajmować, aby za dużo o tym nie myśleć 😅ale bez przesady.

A Tobie może warto akurat trochę odpocząć? Jesteś mega aktywna z tym odkurzaczem i chodzeniem kilka km 😃 zostaw siły na poród 😅💪

To może jednak trochę wyluzuj bo potem nie będziesz miała siły rodzic 😅

Ja teraz bardzo dużo śpię i dzięki temu nie mam tyle czasu na myślenie 😜 oczywiście śpię bo mój organizm tego potrzebuje, ale jest to też zaleta jeżeli chodzi właśnie o nie myślenie .
Super, jeżeli możesz dużo spać, organizm to na pewno doceni! 🥰
Bo po porodzie raczej czekają nas wszystkich zombie nocki 😃🤱

Na stronie Mamo to Ja tak piszą o naparze z liści malin, że ma działanie naskurczowe. Ja zamierzam zacząć pić jeżeli nie urodzę do planowanego terminu. Moja koleżanka miała już przenoszoną ciąże o prawie dwa tygodnie, piła wiele razy dziennie przez dwa dni tę herbatkę i poród zaczął się samoistnie w dniu, w którym już miała zgłosić się do szpitala na indukcję. Nie ma pewności że to dzięki herbacie, ale spróbować nie zaszkodzi :)

Załączniki

• Screenshot_2020-07-05-16-52-53-830_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-07-05-16-52-53-830_com.android.chrome.jpg
    147,7 KB · Wyświetleń: 71
Jakby to nie działało to chyba się poświęcę :D ta moja koleżanka mówiła, że jej smakowała ta herbata... Kwestia gustu. Tak jak są osoby które lubią ziołowe herbaty typu mięta, rumianek itd. a są takie które ich nie trawią.

Ja bardzo lubię miętę, rumianek, zieloną, smakowe ale ta z liści maliny jest cierpka i faktycznie ohydna 😁 piję już któryś dzień ale żadnych skurczów, ona bardziej jest do zmiękczenia szyjki, niż do wywołania porodu- tak jak olej z wiesiołka 😀

reklama
Do góry