reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Tak, dlatego miałam podanie immunoglobuliny w 28 tyg., aby ten konflikt serologiczny nie wystąpił.
A jeśli chodzi o oznaczenie grupy krwi, mi nie kazali robić po raz kolejny aby mieć wpis „potwierdzony”. Co lekarz to opinia, mi było powiedziano że to jest OK i nie mam się martwić, więc drugiego badania nie robiłam i pojadę do szpitalu z tym, co jest
No ja mam np napisane na stronie szpitala ze ma być potwierdzony wynik. Dobrze ze poruszyliście ten temat bo nawet bym nie sprawdziła mojego wyniku. A wiadomo ze im mniej niespodzianek na miejscu tym lepiej

reklama
Z tą grupa krwi to chyba od niedawana tak cyrkują.... mi jedna lekarka i pani w labolatorium mówiła jak byłam na pobraniu , że bedzie trzeba przyjść jesCze raz ,wlasnie żeby było 2 razy potwierdzone . Z wynikiem byłam u mojej ginekolog i mowie , że drugie przyniosę na następna wizytę to ona powiedziała żeby nie robić ze to jej starczy 🤔i kiedys przed sama operacja zrobili mi i tez tylko raz . A nawet jeśli ktoś wcale nie ma bo moze sie zdarzyć , a bedzie w szpitalu potrzebna krew to oni musza zrobić . Ja tak wlasnie miałam .

Z tą grupa krwi to chyba od niedawana tak cyrkują.... mi jedna lekarka i pani w labolatorium mówiła jak byłam na pobraniu , że bedzie trzeba przyjść jesCze raz ,wlasnie żeby było 2 razy potwierdzone . Z wynikiem byłam u mojej ginekolog i mowie , że drugie przyniosę na następna wizytę to ona powiedziała żeby nie robić ze to jej starczy 🤔i kiedys przed sama operacja zrobili mi i tez tylko raz . A nawet jeśli ktoś wcale nie ma bo moze sie zdarzyć , a bedzie w szpitalu potrzebna krew to oni musza zrobić . Ja tak wlasnie miałam .
No 10 lat temu na pewno nie bylo takich problemow😛 tylko karte ciazy mialam. W czasie ciazy nie robilam grupy, tylko w szpitalu mi zrobili, tak samo reszte badan, mieli na swiezo.
A teraz to jakas porazka. To po co wlasciwie robic taka grupe niepotwierdzona ( u mnie koszt 50zl), skoro do niczego sie nie przyda?

Obstawiam, że dla tatusia wszystko będzie płatne:p W szpitalu w Kielcach, w którym są porody rodzinne, tatuś oprócz oczywiście ważnych badań na covid, musi zapłacić za dodatkowe środki ochronne,
Nie wiem, w którym szpitalu będziesz rodzic( ale raczej w każdym) chcą oryginał gr krwi i GBS. Jestem obecnie na Czarnowie i takie badania wymagali przy przyjęciu.
O rany moje rodzinne Kielce 😁 pozdrawiam dziewczyny 😚

Ja mam wynik z 2011 r jak robiłam w pierwszej ciąży. Widział lekarz widziała położna w między czasie leżałam na ginekologii tez chcieli nikt nic nie marudził. Zero wpisu czy potwierdzony czy nie....
No ja w tym moim starym tez nie mam zadnego dopisku o potwierdzeniu badz nie, no ale jak juz pisalam brak peselu i jeszcze inne nazwisko

reklama
Ja mam 2 kartki z grupą krwi, niepotwierdzone. Kuzynka pracuje w laboratorium- i tak jak będą mieli przetaczać to musza na miejscu sprawdzić jaka krew, nie przetoczą inaczej 🤷‍♀️ Wiec tez nie wiem po co te cyrki z potwierdzaniem, chyba żeby więcej pieniędzy wyciągnąć. Ja jadę z tym co mam i tyle 😄

Do góry