reklama
Hania będzie mamą
Fanka BB :)
Dziewczyny, tak juz wybiegam w przyszlosc... do gondoli prześcieradło i co dalej na spòd? Zastanawiam się na poduszką stabilizującą ale nie wiem na ile to jest zdrowe dla dziecka.
Karola 84 co u Ciebie że spojeniem ja ledwo chodzę mówiłam ostatnio mojej gin tym bardziej że wie od przeszło miesiaca ze się męczę to nic na temat cc nie mówiła młody główkowo ułożony A że spojeniem to mi powiedziała oooo to po porodzie Ci przejdzie ;-(
Kasoula 84 co u Ciebie że spojeniem ja ledwo chodzę mówiłam ostatnio mojej gin tym bardziej że wie od przeszło miesiaca ze się męczę to nic na temat cc nie mówiła młody główkowo ułożony A że spojeniem to mi powiedziała oooo to po porodzie Ci przejdzie ;-(
Maria_0701
Ja chodzę do ginekologa i położnej prywatnie (posiadam ubezpieczenie w Medicover), ta położna wypełnia kartę ciąży przed wizytą, waży i mierzy ciśnienie. W przyszłym tygodniu po raz pierwszy idę na KTG do niej.Dziewczyny czy jesteście zapisane do położnej ? Czy informujecie ja przed porodem o tym, tzn że już ten tydzień itp ? Ja chodzę prywatnie do gina a do położnej zapisali mnie na pierwszej wizycie, na której byłam na fundusz.
Po drugie mam położna NFZ (środowiskowa), która prowadzi zajęcia edukacyjne przed porodem i będzie przychodziła do nas do domu po porodzie. Wszystkim przysługuje bodajże 4-6 takich spotkań z położna na NFZ.
Ja złożyłam deklarację dopiero w 33 tyg., bo nie wiedziałam o tym wcześniej... ale nikt mnie nie odrzucił i chodzę chętnie do tej Pani położnej
karolaka88
No a ja juz slyszalam ze przez wirusa tych po porodzie bedzie mniejJa chodzę do ginekologa i położnej prywatnie (posiadam ubezpieczenie w Medicover), ta położna wypełnia kartę ciąży przed wizytą, waży i mierzy ciśnienie. W przyszłym tygodniu po raz pierwszy idę na KTG do niej.
Po drugie mam położna NFZ (środowiskowa), która prowadzi zajęcia edukacyjne przed porodem i będzie przychodziła do nas do domu po porodzie. Wszystkim przysługuje bodajże 4-6 takich spotkań z położna na NFZ.
Ja złożyłam deklarację dopiero w 33 tyg., bo nie wiedziałam o tym wcześniej... ale nikt mnie nie odrzucił i chodzę chętnie do tej Pani położnej
Kasiula_84
Aktywna w BB
Hi hi ja teżNo to widzisz ja jestem z pipidowki w swietokrzyskim
Kasiula_84
Aktywna w BB
Bo napisałam do " mojej " położnej co mi przypisali na pierwszej wizycie na NFZ. ( od 9 tc chodzę pryw do gina ). Ona się ze mną nie kontaktowała. Tylko ja z nią dziś. I jakiś ta rozmowa dziwnie przebiegła. Mi gin nic nie mówił wcześniej, że mi przysługuje. W sumie ja nie mam potrzeby, żeby jeździć specjalnie do niej. Ktg mam u swojego gina i ciśnienie mierzą, wagę itp.
karolaka88
U nas to jest tak ze te polozna to sie wybiera glownie na te wizyty po porodzie, a nie na jakies rozmowy. Chociaz wybiera to za duzo powiedziane bo jest jedna☺ teoretycznie nawet 2 ale druga jest juz leciwa
reklama
Hania będzie mamą
Bo niestety gin Ci nic nie powie. Ja się dowiedziałam od koleżanek ktore rodzily. Położna to zupełnie inny temat. Ja poszłam do przychodni po prostu się zapisać do niej i spotkalysmy się w przychodni. Poznalysmy się i wyznaczyła mi termin wizyty domowej i od tamtej pory do mnie przychodzi. Nawet w dobie korony z czego się cieszyłam bo lekarz mnie porzucił wtedyBo napisałam do " mojej " położnej co mi przypisali na pierwszej wizycie na NFZ. ( od 9 tc chodzę pryw do gina ). Ona się ze mną nie kontaktowała. Tylko ja z nią dziś. I jakiś ta rozmowa dziwnie przebiegła. Mi gin nic nie mówił wcześniej, że mi przysługuje. W sumie ja nie mam potrzeby, żeby jeździć specjalnie do niej. Ktg mam u swojego gina i ciśnienie mierzą, wagę itp.