reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Bo niestety gin Ci nic nie powie. Ja się dowiedziałam od koleżanek ktore rodzily. Położna to zupełnie inny temat. Ja poszłam do przychodni po prostu się zapisać do niej i spotkalysmy się w przychodni. Poznalysmy się i wyznaczyła mi termin wizyty domowej i od tamtej pory do mnie przychodzi. Nawet w dobie korony z czego się cieszyłam bo lekarz mnie porzucił wtedy
No właśnie ona przychodzi. A mi napisała kiedy jest w przychodni i na to wygląda, że ja mam przyjechać. Tylko, że ja tak naprawdę nie widzę potrzeby, żeby się z nią teraz przed widzieć, mało tego szyjkę mam już tak krótka, że gin kazał się bardzo oszczędzać.

reklama
Ja tez chodzę prywatnie do lekarza i lekarka mówiła o położnej żeby sobie wybrać do 26 tc . Tak zrobiłam . Mam blisko przychodnie , podpisałyśmy deklaracje wszystko z NFZ i mamy kontakt , ona dzwoni zapytać jak sie czuje , jak mam jakis temat to pogadamy . Byłam u niej nawet ostanio jak słabo ruchy czułam. Zrobiła ktg , uspokoiła mnie , dostaje od niej próbki dla dzidziusia . Po porodzie przyjdzie do mnie 2-3 razy . Tak wiec jestem z niej zadowolona .

Bo niestety gin Ci nic nie powie. Ja się dowiedziałam od koleżanek ktore rodzily. Położna to zupełnie inny temat. Ja poszłam do przychodni po prostu się zapisać do niej i spotkalysmy się w przychodni. Poznalysmy się i wyznaczyła mi termin wizyty domowej i od tamtej pory do mnie przychodzi. Nawet w dobie korony z czego się cieszyłam bo lekarz mnie porzucił wtedy
Dokładnie, mi też gin nic nie mówiła, że mam się udać do położnej środowiskowej i ja nawet nie wiedziałam, że do 26 tyg. trzeba było to zrobić. Jak wspomniałam wcześniej, poszłam do przychodni dopiero w 33 tyg. Jestem zadowolona z tej Pani położnej i kolejne spotkanie ona znowu będzie prowadziła dla mnie razem z mężem. 👍🏻
Bardzo przydatne wydają mi się te spotkania, zwłaszcza jak jakieś szczegóły o porodówkach przekazuje, bo ona pracowała wcześniej tam gdzie zamierzam rodzić

Przyszły rzeczy z Ikei, a więc mamy już wsio :) @Pralinka2020 chciałaś chyba zdjęcia tej maty, dobrze pamiętam? Nie jest jakaś wypasiono-szałowa, ale jak na swoją cenę jest spoko. Ta część , na której leży dziecko jest mięciutka w dotyku. Załączam zdjęcia.

Załączniki

• IMG_20200620_173413.jpg
    IMG_20200620_173413.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 119
  • IMG_20200620_173357.jpg
    IMG_20200620_173357.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 110
Przyszły rzeczy z Ikei, a więc mamy już wsio :) @Pralinka2020 chciałaś chyba zdjęcia tej maty, dobrze pamiętam? Nie jest jakaś wypasiono-szałowa, ale jak na swoją cenę jest spoko. Ta część , na której leży dziecko jest mięciutka w dotyku. Załączam zdjęcia.
Super , tez sie nad nią zastanawiam , jeszcze myśle o tej wodnej . Ale narazie nie kupuje zostawię cos żeby ciocie miały co kupić 🤣

reklama
*KOBIETA*. . . . . . . . .

Kiedy Bóg stworzył kobietę, pracował do późna 6 dnia .......

Przyszedł anioł i zapytał: „Dlaczego spędzasz na niej tyle czasu?”

Pan odpowiedział. „Czy widziałeś wszystkie specyfikacje, które muszę spełnić, aby ją ukształtować?”

● Musi działać w różnych sytuacjach.
● Musi być w stanie objąć jednocześnie kilka dzieci.
● Uścisk, który może wyleczyć wszystko, od posiniaczonego kolana po złamane serce.
● Musi to wszystko zrobić tylko dwiema rękami.
● Leczy się, gdy jest chora i może pracować 18 godzin dziennie.

Anioł był pod wrażeniem „Tylko dwie ręce ..... niemożliwe!

A to jest standardowy model? ”

Anioł zbliżył się i dotknął kobiety.
„Ale uczyniłeś ją tak miękką, Panie”.
„Ona jest miękka”, powiedział Pan,
„Ale sprawiłem, że była silna. Nie możesz sobie wyobrazić, co ona może znieść i pokonać”

„Czy ona może myśleć?” Anioł zapytał ...
Pan odpowiedział. „Nie tylko może myśleć, potrafi rozumować i negocjować”.

Anioł dotknął jej policzków ...
„Panie, wydaje się, że to dzieło przecieka! Obciążyłeś ją zbyt wieloma ciężarami”.
„Ona nie przecieka ... to łza”. Pan poprawił anioła…

„Po co to jest?” Zapytał anioł .....
Pan powiedział. „Łzy są sposobem wyrażania smutku, wątpliwości, miłości, samotności, cierpienia i dumy.” ...

To wywarło duże wrażenie na Aniele,
„Panie, jesteś geniuszem. Myślałeś o wszystkim.
Kobieta jest naprawdę cudowna ”

Pan powiedział: „Rzeczywiście jest.
■ Ma siłę, która zadziwia mężczyznę.
■ Potrafi radzić sobie z problemami i dźwigać duże ciężary.
■ Ma szczęście, miłość i opinie.
■ Uśmiecha się, gdy chce krzyczeć.
■ Śpiewa, gdy ma ochotę płakać, płacze, gdy jest szczęśliwa, i śmieje się, gdy się boi.
■ Walczy o to, w co wierzy.
■ Jej miłość jest bezwarunkowa.
■ Jej serce pęka, gdy umiera krewny lub przyjaciel, ale znajduje siłę, by żyć dalej ”

Anioł zapytał: Więc ona jest idealną istotą?
Pan odpowiedział: Nie. Ma tylko jedną wadę.
„Często zapomina, ile jest warta”.

👍👍
* Bycie kobietą jest bezcenne *

Do góry