reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

U nas też już raczej wszystko jest chociaż jeszcze nie skręcone łóżeczko ❤️ No i nad monitorem oddechu cały czas mysle
My właśnie zakupiliśmy, pewnie jutro będzie u nas na miejscu (paczkomat jest ładowany w sobotę) Babysense 7 ale bez niani bo nie potrzebujemy. Będziemy testować, to dam znać. Mąż wytypował ten model, podobno numer 1 na rynku.

reklama
no i pytanie z kim zostawić... a jak to maleństwo karmić, masakra jakaś
Zostawia się często z dziadkami bo tutaj dziadkowie już są na emeryturze bo często kobiety rodzą po 30-stce, często bliżej 35, a ich matki też tak rodziły więc często już są na emeryturze i się zajmują dziećmi.
Czasem jak ojciec dziecka ma pracę zmianową, to się dostosowują, żeby zawsze jedno z rodziców było z dzieckiem. Albo są tacy którzy biorą opiekunkę...
No i są godziny laktacyjne że kobieta w ciągu dnia pracy może na godzinę wyjść żeby dziecko karmić. Odciągają też kobiety mleko i zostawiają w butelce... Jakoś sobie radzą.

Moja jedna koleżanka wróciła do pracy po kilku miesiącach, jest dietetyczką i ma swój gabinet blisko domu, i po prostu tak ustawia wizyty żeby jej mąż był w domu jak ona pracuje, no i chodzi co 3 godziny do domu karmić.

Ja jakbym chciała wrócić po trzech miesiącach do pracy to bym mogła zostawić synka z teściową, ale nie chcę tego robić. Nie po to chce mieć dziecko, żeby po trzech miesiącach już nie uczestniczyć w połowie jego życia.

Sprawdź na fejsie- Baby Hero, niedrogie przede wszystkim bo mało znana marka ale ja zamówiłam komplecik dla małego i bardzo fajna jakość w stosunku do ceny. W ogóle to te turbany i opaski drogie strasznie- 50 zł za jedną gdzieniegdzie, aż głowa boli 🤯
na fb oni mają jakiś sklep? nie wiem jak to działą? ich strony nie znalazłam

Tak tak, na fb mają sklep i chyba Instagram tez baby hero handmade mają dziewczyny, ja odkryłam bo koleżanka z okolic tych dziewczyn ma dla swojej córci stamtąd, a narzekałyśmy że drogie są te duperele dla dzieci. Muszę zapytać czy robią dla dorosłych bo ulandka ma piękne opaski ale 70 zł za jedną to dla mnie trochę za dużo, a strasznie urocze są takie opaski 😁

Tak tak, na fb mają sklep i chyba Instagram tez baby hero handmade mają dziewczyny, ja odkryłam bo koleżanka z okolic tych dziewczyn ma dla swojej córci stamtąd, a narzekałyśmy że drogie są te duperele dla dzieci. Muszę zapytać czy robią dla dorosłych bo ulandka ma piękne opaski ale 70 zł za jedną to dla mnie trochę za dużo, a strasznie urocze są takie opaski 😁
No właśnie te ceny....

planujecie karuzelę do łóżeczka? ja nie chciałam, ale końcowo dziś zamówiłiśmy, trochę mnie maż przekonał, że to będzie też ładna dekoracja, ale ze mnie gadżeciara :) mamy już w sumie wszysto opócz łóżeczka i teraz zaczęłam się oglądać za rzeczami ładnymi, niekoniecznie niezbędnymi :) nie wiem czy nasza córa będzie lubić takie zabawki, ale skąd ma wiedzieć jak jej nie pokażę :)

ja nadal nie wiem jak ten sklep działa niech mnie ktoś oświeci, www nie działa, to ta sprzedaż jakoś bezpośrednio na fb jest prowadzona?

reklama
Prawie się zgadzam co do pieluszek:p Prawie, bo jednak jedno opakowanie najmniejszych warto mieć, ale nie szaleć z większą ilością, bo nie ma sensu. Bobasy bardzo szybko zmieniają rozmiar z tego najmniejszego na większy:)
Tez mam 2 op rozmiaru 1 i 2 op rozmiaru 2. U Syna tez jedynki użyłam tylkp te co mialam w zapasie i odrazu przeszłam po 2 tyg na 2

Do góry