reklama
Apropo piesków, to tak moja czeka na swojego nowego pancia
u mnie podobnie
Załączniki
Martitta88
Fanka BB :)
Daj jutro znać jak wizyta i trzymam kciuki, żebyś mogła rodzić siłami naturyFajny podcast, dzięki
Właśnie też się bardzo pozytywnie nastawiłam już od jakiegoś czasu i jedyną obawą zostało to, że nie będzie respektowany plan porodu (zależy mi też na porodzie fizjologicznym, bez „rutynowego” nacięcia krocza i możliwości urodzenia dziecka w pozycjach wertykalnych), ponieważ nie każda położna chce to robić. Dla tego się zastanawiam nad „wykupieniem” położnej, aby zwiększyć poczucie bezpieczeństwa i tego, że moje nastawienie do porodu i oczekiwanie będzie respektowane. Oczywiście jeśli poród nie będzie miał komplikacji, bo wtedy wiadomo że się zgodzę na wszelkie interwencje, jeżeli będzie to uzasadnione i szczególnie wytłumaczone. Zdrowie dziecka przede wszystkim ❤
Nasz Maluch podobno nie będzie mały i ostatnio rozmiar główki wyprzedzał termin na 1,5-2 tyg., dlatego moja lekarz powiedziała, że po ostatnim USG (które mam jutro ) będzie podejmowała decyzję patrząc na wagę i rozmiar dziecka i może w 38 tyg. po prostu da mi skierowanie do szpitala...
Także czekam jutrzejszej wizytę.
I wierzę, że mogę urodzić Dzidziusia sama, siłami natury Nie chcę się poddawać tym straszeniom od lekarza
Czy mnie wzrok myli czy masz poduszkę ciążową Medela szarą w białe gwiazdki tak jak ja?u mnie podobnie
Martitta88
Jak mi Nala kładzie głowę na brzuchu, to mały kopie moja mama twierdzi że to dlatego, że Nala go przygniata. Ale to chyba nie to, nie? Nie tak łatwo dziecko w brzuchu przygnieść? Tylko po prostu on coś czuje i chce odpowiedzieć. Co sądzicie?
Hania będzie mamą
Maria_0701
Dziecko ma dobrą „amortyzację” w brzuszku (mięśnie + łożysko + wody), także nie uda się je tak łatwo przygnieśćJak mi Nala kładzie głowę na brzuchu, to mały kopie moja mama twierdzi że to dlatego, że Nala go przygniata. Ale to chyba nie to, nie? Nie tak łatwo dziecko w brzuchu przygnieść? Tylko po prostu on coś czuje i chce odpowiedzieć. Co sądzicie?
Słyszałam, że Dzidzia też się rozwija przy dotyku, rozmowie z nim i uczy się reagować na to co się dzieje po „tamtej” stronie
Martitta88
No i jak tu ich nie kochać
Daj jutro znać jak wizyta i trzymam kciuki, żebyś mogła rodzić siłami natury
Czy mnie wzrok myli czy masz poduszkę ciążową Medela szarą w białe gwiazdki tak jak ja?
Tak to poduszka ciążowa ale firmy dreamland na Allegro zamawiałam
Martitta88
Ok ja mam bardzo podobną, ale Medeli.
reklama
niunia2324
Aaaaa dziewczyny, jaki mam dobry nastrój. Dr dzisiaj powiedział ze mam bardzo dobre warunki do porodu sn, i że już mam 2 cm rozwarcia czad. Zostawia mnie jescze w domu na ten tydzień, a za tydz do kontroli
@Pralinka2020 jak się miewasz? Przeszło cokolwiek?
@Pralinka2020 jak się miewasz? Przeszło cokolwiek?