reklama
Kasiula_84
Aktywna w BB
A jakie to w ogóle pieluszki ??Tak, wczoraj właśnie na to wpadłam, że na górze są trzy zakładki, że spodziewam się dziecka, mam malucha i junior. Po wpisaniu danych dziś rano dostałam maila i już mam pieluszki
Hania będzie mamą
Fanka BB :)
Pampers premium care 26bszt dla noworodkowA jakie to w ogóle pieluszki ??
Hania będzie mamą
No i mam oliwę
Jutro ostatnie pranko i pakowanko walizki
A ja mam nowy temacik do poruszenia. Czy któraś z Was ogarnia już sprawy formalne ze zgłoszeniem dziecka do urzędu i te pincet plusy? Jak co gdzie?
A ja mam nowy temacik do poruszenia. Czy któraś z Was ogarnia już sprawy formalne ze zgłoszeniem dziecka do urzędu i te pincet plusy? Jak co gdzie?
Hania będzie mamą
No jak twardnieje to nie dobrze i wtedy magnez pomaga. A nie masujesz za dużo brzuszka? Ja to robię tak bezwiednie, no lubię tak głaskać sobie dzidzie, wtedy mnie położna opiernicza ze nie wolnoSuper! Ten twardniejący brzuch i bóle nie oznaczają raczej zbliżającego się porodu, ostatnio o tym pisałyśmy że prawie wszystkie to mamy.
A dlaczego akurat dotrwać do 39 tc?
Hania będzie mamą
Ojej Martitta to nie do CięNo jak twardnieje to nie dobrze i wtedy magnez pomaga. A nie masujesz za dużo brzuszka? Ja to robię tak bezwiednie, no lubię tak głaskać sobie dzidzie, wtedy mnie położna opiernicza ze nie wolno
Martitta88
A mi mówili że jak twardnieje to nic takiego o ile przechodzi po krótkim czasie. Bo to skurcze właśnie tak działają że brzuch twardnieje a skurcze są ok na tym etapie.
karolaka88
No i mam oliwę
Nie wiem, jak to teraz urzędy przez wirusa działają. Jeśli bez problemu, to po wypisie ze szpitala idziecie do urzędu (nie musisz od razu masz 21 dni), w mieście gdzie rodziłaś, nie gdzie mieszkasz z kartą urodzenia, którą dostaniecie w szpitalu. I tam wypełnicie dokumenty i od razu dziecko dostanie pesel i odpis aktu urodzenia. Można to też zrobić przez neta, jeśli masz profil zaufany (i męża bądź partnera, który w trakcie ciąży potwierdził ojcostwo). Jeśli nie masz i tak polecam założyć, najlepiej jeszcze teraz przed porodem, póki masz więcej czasu. Usprawni to później właśnie składanie tych wszystkich wniosków, bo będzie to w jednym miejscu. Zrobisz to tu: Link do: Załóż profil zaufany - Gov.pl - Portal Gov.pl
Nie wiem, jak to teraz urzędy przez wirusa działają. Jeśli bez problemu, to po wypisie ze szpitala idziecie do urzędu (nie musisz od razu masz 21 dni), w mieście gdzie rodziłaś, nie gdzie mieszkasz z kartą urodzenia, którą dostaniecie w szpitalu. I tam wypełnicie dokumenty i od razu dziecko dostanie pesel i odpis aktu urodzenia. Można to też zrobić przez neta, jeśli masz profil zaufany (i męża bądź partnera, który w trakcie ciąży potwierdził ojcostwo). Jeśli nie masz i tak polecam założyć, najlepiej jeszcze teraz przed porodem, póki masz więcej czasu. Usprawni to później właśnie składanie tych wszystkich wniosków, bo będzie to w jednym miejscu. Zrobisz to tu: Link do: Załóż profil zaufany - Gov.pl - Portal Gov.pl
a jak w trakcie ciąży partner może potwierdzić ojcostwo ?
maz to idzie z automatu jako ojciec. A bez ślubu dziecko nie ma ojca i nazwisko dostaje matki dopiero ponoć w urzędzie to się prostuje
reklama
Pralinka2020
nie, dalej źle, wizyty domowe rehabilitantów nawcześniej za tydzień... leżę i biadolę nadal, zastanawiam się, czy dam jutro radę wstać z łóżka do lekarza, czy będę przekładać...Aaaaa dziewczyny, jaki mam dobry nastrój. Dr dzisiaj powiedział ze mam bardzo dobre warunki do porodu sn, i że już mam 2 cm rozwarcia czad. Zostawia mnie jescze w domu na ten tydzień, a za tydz do kontroli
@Pralinka2020 jak się miewasz? Przeszło cokolwiek?