reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Jakie piękne zdjęcia!! Wspaniale wyglądacie, a Ty mamusia wcale nie widać żebyś miała 25 kg dodatkowo ❤️

@Onka4419 2cm, dopiero teraz się skróciła ale dość drastycznie bo miałam wcześniej długą, mam nadzieję jednak że wszystko będzie ok i co najmniej do 36tygodnia donoszę :) sama jestem wcześniakiem z 35tyg ale mam pozytywne nastawienie i myślę, że będzie ok :)

reklama
Ja za dużo gadżetów nie kupuje póki co typu szumisie, elektryczne nianie , bujaczki, lezaczki i różne inne duperelki, bo doszłam do wniosku, że chce najpierw poznać synka i zobaczyć, co mu się przyda: czy będzie spokojny czy żywiołowy, czy będzie potrzebował dużo ruchu, czy będzie spokojnie leżał i patrzył na karuzelkę, czy będzie dużo spał w nocy, czy nie, czy będzie lubił ciszę, czy wolał jak jest lekki hałas... Rozmawiałam z wieloma mamami, każda ma zupełnie inne dziecko i wiele z nich ma trochę gadżetów, których nie użyły ani razu. A te rzeczy potem zawsze można dokupić, już nie wspominając o tym, że znajomi i rodzina też robią prezenty.
Ja również, chcemy najpierw zobaczyć Synka ❤️ i potem w razie potrzeby decydować się na dodatkowe gadżety

No ok. Dołączam dwa. W maskach i z kocyka 😁
Boże mam nadzieje ze nikt obcy się tu nie zjawi i ich nie zabierze w niedobrym celu (nie wiem skąd ta schiza) niestety moje nadprogramowe 25kg widoczne megaaaa.
P. S mówiłam ze mam ogromny brzuch 😁
Jest mnóstwo cudnych ujęć, te wybrałam żeby być odrobinę incognito 😉
Ale cudne zdjęcia i jeszcze ta sceneria! Pięknie wyglądacie 😍 też mnie kusi taka sesja...

No ok. Dołączam dwa. W maskach i z kocyka 😁
Boże mam nadzieje ze nikt obcy się tu nie zjawi i ich nie zabierze w niedobrym celu (nie wiem skąd ta schiza) niestety moje nadprogramowe 25kg widoczne megaaaa.
P. S mówiłam ze mam ogromny brzuch 😁
Jest mnóstwo cudnych ujęć, te wybrałam żeby być odrobinę incognito 😉
fotki super, takie naturalne, bardzo łądnie wyglądasz, ani Twój brzuch nie jest gigantyczny, ani 25 kg nie widać, zazdro!

a i dlaczego na taki wózek/ fotelik się zdecydowałyście ?
Hej,

ja mam podobny do Tutis wózek, ale Noordi Fjordi 🙂
Zdecydowaliśmy się przez to, że:
- jest lekki i manewrowy
- ma bardzo duży daszek na gondoli (dla mnie to było najważniejsze)
- wykonany z materiałów naturalnych
- łatwo się składa i rozkłada
- łatwo można zdjąć gondolę (mi się nie bardzo podobały przyciski z obu stron wózka)
- możliwość bujania Dzidziusia w gondoli
- jest ładny 😻
Koła ma pompowane, ale one się jak najbardziej sprawdzają nad morzem, na bruku i t.d., przy tym takie koła mają mniejszą wagę.
W przyszłym tygodniu będzie dostawa.

Fotelika jeszcze nie mamy - na razie tylko adapter do wózka, ale dostaliśmy polecenia na Maxi Cosi Rock i Cybex Aton M-size

Ostatnia edycja:
Dziękuję za miłe słowa moje drogie. Serio przed ciążą moja waga 67 ( 183 wzrostu) teraz ponad 90 kg 😨 juz się zastanawiam jak ja to zrzuce.
A sesje naprawdę polecam, nie ma to jak zdjęcia na pamiątkę :)

Dziewczyny, chciałabym was jeszcze zaciekawić takim gadżetem, który dostaniemy używany za śmieszny pieniądz, nazywa się Why Cry. Jest to tzw tłumacz płaczu dziecka. Zdania na temat skuteczności tego urządzenia są podzielone, ale osoba od której go bierzemy (znajomy) mówi że u niego sprawdzalność była na 100%. Jest to dość kosztowny gadżet, który nie wiadomo czy się sprawdzi, ale taka używkę za parę złotych aż szkoda nie wziąć. Nawet gdyby miała ocalić jedną przespaną noc 😉

Dziewczyny, chciałabym was jeszcze zaciekawić takim gadżetem, który dostaniemy używany za śmieszny pieniądz, nazywa się Why Cry. Jest to tzw tłumacz płaczu dziecka. Zdania na temat skuteczności tego urządzenia są podzielone, ale osoba od której go bierzemy (znajomy) mówi że u niego sprawdzalność była na 100%. Jest to dość kosztowny gadżet, który nie wiadomo czy się sprawdzi, ale taka używkę za parę złotych aż szkoda nie wziąć. Nawet gdyby miała ocalić jedną przespaną noc 😉
Czaderskie urządzenie, w życiu o nim nie słyszałam. Akurat popatrzyłam na Ceneo opinie.

reklama
Dziewczyny prośba do was jakbyście mogły mi napisać jakie modele wózków kupiłyście i fotelików jutro wyciągam męża na zakupy i chcemy coś kupić a jestem zielona w temacie :( Pomóżcie plisss na co zwrócić uwagę przy wyborze bo sprzedawca wciśnie wszystko.

Wózek ja tez tutis uno mam zamiar kupić ze względu na to co pisały wcześniej dziewczyny. Ale waham się między kolorami jeszcze, chcę najpierw zobaczyć na żywo.
A fotelik avionaut pixel (bez bazy) za:
- dobre wyniki w testach
- lekkość
- cenę
- specjalną wkładkę.

Do góry