reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dziewczyny, mój M.opublikował kilka zdjęć na fb z tej sesji. Ludziki piszą czy my w ciąży z bliźniętami. Padłam 😂😂😂
A ja też mojemu pokazałam te zdjęcia i mu mówię, że przybrałaś 25 kilo w ciąży, a on mówi, że nie widać... Nie wiemy jak wyglądałaś wcześniej, ale teraz wyglądasz naprawdę ładnie :)

reklama
Dziewczyny, mój M.opublikował kilka zdjęć na fb z tej sesji. Ludziki piszą czy my w ciąży z bliźniętami. Padłam 😂😂😂
[/QUOTE
właśnie w poniedziałek zaczynam szkołę rodzenia jak na razie online ale położna mówi że prawdopodobnie wrócimy do normalnych spotkań w najbliższym czasie.

Witamy i Gratulacje no 400 stron nadrobić brawo. :)

Materace też chętnie się dowiem jaki kupić jak coś zamówicie dajcie znać u mnie maluszek na razie w koszu Mojżesza będzie spał myślę że tak 3 mc. poźniej przeniesiemy do łóżeczka.

ja się zapisałam w 29 tc i jak na razie cisza z jej strony....

ja również jak na razie to co mi niezbędne później wszystko można kupić w razie co.

Dziewczyny prośba do was jakbyście mogły mi napisać jakie modele wózków kupiłyście i fotelików jutro wyciągam męża na zakupy i chcemy coś kupić a jestem zielona w temacie :( Pomóżcie plisss na co zwrócić uwagę przy wyborze bo sprzedawca wciśnie wszystko.
Kasiu,
Wózek możesz kupić 2w1 bez fotelika, 3 w 1 z fotelikiem, jeszcze są 4 w 1 ale bez przesady...
Większość z nas decyduje się na wózek 2w1 czyli gondola i spacerówka bo foteliki zwykle z kompletu nie posiadają atestu, ale są, dobrze wyglądają i pewnie jakieś tam bezpieczeństwo również zapewniają.
Wózek przede wszystkim dopasuj do swoich potrzeb.
Podstawowe kryteria jakie powinnaś wziąć pod uwagę wg mnie to:
- cena
- wielkość gondoli i jej wysokość (wierz mi przy moim 185 i męża 193 ma to znaczenie)
- gabaryt przy złożeniu (bagol czasem może nie przyjąć 😉)
-waga jeśli będziesz go sama targać do auta, po schodach
- prostota w funkcjonalności żeby cie szlag nie trafil
- opinie innych użytkowników.
My wybraliśmy tutis aero, bo tutis są lekkie, Bardzo funkcjonalne, zwrotne, dla wysokich, przewiewny na lato, mają piękną gamę kolorystyczną.
Ogladalismy różne wózki. Kilka z nich wymienię Np

ABC Design Salsa 4 air - mega fajny wózek super zwrotny, solidny bardzo mi się podobał, ale występuje tylko w czarnej gamie kolorystycznej - na lato słabo. Gdyby był w jasnej gamie być może byśmy się na niego zdecydowali.
Tako baby Artemo - również piękny i fajny wózek, solidny, fajnie się tam to wszystko wpinalo wpinalo, bardzo prosty w obsłudze ale niestety ciężka gondola. Gdybym nie miała dom i proste wyjście z niego... Ale nie mam, mam schody do pokonania przy wyjsciu/wejściu więc zależało mi mimo wszystko na lekkości.
Wózki Bebetto - fajne i bardzo popularne wózki, nieco cięższa gondola ale pasowałby nam, gdyby nie te cholerne kółka.. Przednie koła ślizgają się po płytkach, wkurzało nas to strasznie, bo mają jakąś tam blokadę fabryczną. Oszalalabym!
Braliśmy tez pod uwagę Riko XD bo zrobił na nas wrażenie na filmiku na YouTube ale fizycznie nie znaleźliśmy takiego modelu w Poznaniu, a zależało nam aby zobaczyć go na żywo. Były inne Riko i niestety one mają małe torby pod wózkiem, a pieseł musi się się zmieścić 😉 albo zakupy.
Jeszcze oglądaliśmy Anex M/Type i... Muszę powiedzieć że był lekki, bardzo nam. Się podobał wizualnie, prosty w obsłudze ale spacerówka miała takie siedzisko plastikowe z dosłownie nakładanym pokryciem i już widziałam w oczach obtarte nóżki dziecka.
Tym sposobem wszystkie drogi prowadziły nas do Tutisa. Tutis to obecnie numer 1 jeśli chodzi o lekkość funkcjonalność wielkość gondoli.

Musisz sobie podotykać je po prostu, pojeździć nimi, poskładać poodpinać te bajery. Po podnosić te stelaże żeby czuć się z tym wózkiem.

My fotelik kupujemy osobno. Nasze kryteria wyboru to bezpieczeństwo, atesty, homologacja, baza do wpinania, pozycja dziecka no i trzeba jechać samochodem i przymierzyć fotelik, bo nie każdy fotelik pasuje do każdego auta.

właśnie w poniedziałek zaczynam szkołę rodzenia jak na razie online ale położna mówi że prawdopodobnie wrócimy do normalnych spotkań w najbliższym czasie.

Materace też chętnie się dowiem jaki kupić jak coś zamówicie dajcie znać u mnie maluszek na razie w koszu Mojżesza będzie spał myślę że tak 3 mc. poźniej przeniesiemy do łóżeczka.

ja również jak na razie to co mi niezbędne później wszystko można kupić w razie co.

Dziewczyny prośba do was jakbyście mogły mi napisać jakie modele wózków kupiłyście i fotelików jutro wyciągam męża na zakupy i chcemy coś kupić a jestem zielona w temacie :( Pomóżcie plisss na co zwrócić uwagę przy wyborze bo sprzedawca wciśnie wszystko.

ja jeszcze co prawda się nie zdecydowałam bo nie byliśmy oglądać ale nastawiam się na cybex balios s lux. Jestem niska a on właśnie nie należy do wysokich wiec myśle ze się zgramy. A fotelik to aton 5. Ma dobre oceny testów i dużo mam poleca

Jeżeli chodzi o wózki to bardzo obiektywna sprawa...wiadomo każdemu podoba się coś innego. Ale ważne żeby łatwo się składał i był w miarę lekki. Ja przy pierwszym i drugim dziecku oglądałam strony w internecie oglądałam filmiki etc. Miałam dwóch faworytów ...i ostatecznie decyzje podjęłam w sklepie stacjonarnym, porównując te dwa modele "na żywo". Wtedy wybrałam Casual Play S4. Byłam bardzo zadowolona wózek posłużył mi dla dwójki dzieci. Teraz sprawa była dla mnie dosyć prosta ...z racji tego ze przed ciąża byłam aktywna i sporo biegałam wybór padł na wózki biegowe. Dosyć szybko zdecydowałam się na xlandera xrun ponieważ jest stosunkowo niewielki ...lekki ...nie zajmuje dużo miejsca w bagażniku...posiada wbudowana moskitierę w spacerówce ...na dzwonek i chamulec ręczny oraz zabezpieczenia potrzebne podczas treningów a przytym jest zwrotny i nadaje się do użytku codziennego. Świetnie sprawdza się w lesie i na płazy poprzez duże koła etc. Wiec dla mnie nr. 1 ;)
Ale oglądałam wózki rekomendowane przez dziewczyny i uważam ze świetne ...np. Ten tutis uno i areo 👍🏻 Tez mi się podobał
Ale tak jak pisałam wyżej dla mnie ważne były inne rzeczy. To co jest wazne to napewno to żeby zweryfikować swoją wiedzę na temat wozka z rzeczywistością poprzez wizytę w sklepie lub przetestowane u kogoś kto ma ten model. To bardzo pomaga jak się ma jakieś wątpliwości lub wahasz się między dwoma modelami. Powodzenia w wyborze 👍🏻

Ja tez nic nie widzę, żadnej nadwagi. Ja przytyłam 10 kg i wyglądam jak pingwin 😅 Ważę teraz 63 kg ale przy moim wzroście 167 to o wiele bardziej widać niż u Ciebie.
A widzicie, po prostu przed ciążą miałam hopla na punkcie wagi, intensywnie ćwiczyłam, tkanki tłuszczowej praktycznie brak😉 byłam przecinkiem. Chyba też stąd tak nabrałam tych kg, bo zasiadlam w domu, tak się bałam żeby wszystko było ok...no i tadam. Jak patrze na te zdjęcia to wierzyć mi się nie chce, że taki Pączuszek ze mnie 😁

reklama
Do góry