reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Jak rozmawiałam ze sprzedawca na ten temat , to okazuje się ze ważne jest żeby nie obciążać wózka więcej niż właśnie te 3 -4 kg. tylko z uwagi na stelaż, chodzi o gwarancję , że się nie powygina czy popęka bo naprawdę jest lekki w tych wózkach.
Tak, masz rację. I w dodatku przejrzałam inne wózki i chociaż też mają duże koszyki, to i tak jest info, że nie powinno się ich obciążać bardziej niż 3-4 kg, więc to nie jest tylko kwestia Tutis Uno.

Zdecydowałam się już na ten wózek, kolor miętowy, mimo, że nie widzieliśmy go na żywo, ale analizując wszystkie za i przeciw jednak nie chcemy dłużej zwlekać z zakupem. Także dziś go zamawiamy! :) A jaka radość! :D jakbym kupiła 10 super ciuchów :D

reklama
No i moja wizyta kontrolna dzisiaj odbyła się przez telefon...
Mam się stawić do diabetologa z tym wynikiem glukozy...
Bez sensu. Gin mnie nie przyjął, a przyjmie mnie diabetolog...
Do tego wszystkiego dr mówił ze system.ZUS nie działa i jestem bez zwolnienia póki co, bo nie wiadomo kiedy się naprawi...
A i zaczęłam się zastanawiać czy nasz ślub zaplanowany na pazdziernik się odbędzie, już mi chyba na głowę siada :( smutno 🙁
Hej, system działa. Ja dostałam dzisiaj l4 ale musiał 4 razy wpisać do systemu. Jest obciążenie na serwerze, ale w końcu mu się udało.

Krzywa cukrowa robiłam dokładnie 4 tyg temu i wyniki dzisiaj lekarz skomentował właśnie tym ze mam się stawić do diabetologa, na czczo jest ok ale po 1 godz.mam ponad 200. Wiec to będzie 1 wizyta. Złapałam jeszcze na dzisiaj zobaczymy co to będzie. Dziś mam 27 tc plus 4 dni.
No wynik po godzinie wysoki niestety daj znać co powiedział diabetolog.

Dziewczyny czy też tak macie że czasem chodzi Wam cały brzuch? Tak jakby mięśnie się napinały albo takie uczucie jak przy braku magnezu? Biorę magnez 3 razy dziennie

@Wikunia7 tak, ja tak mam. To są skurcze Braxona-Hicksa. Nie przejmuj się tym :) ja tak mam dobrych kilka razy dziennie, że mi się brzuch napina, ale nie biorę magnezu, bo uznaję to za normalny objaw ciąży.

No wynik po godzinie wysoki niestety daj znać co powiedział diabetolog.
Juz po wizycie. Dostałam glukometr i mam mierzyć cukier 4 razy dziennie. Jak będzie ok , to kontrolną wizyta za msc. Jak te cukry po posiłku nadal będą wysokie to za dwa tyg mam się stawić. O dzizas jakby problemów było za mało 😣 no nie mój dzień dzisiaj 😔

Dziewczyny czy też tak macie że czasem chodzi Wam cały brzuch? Tak jakby mięśnie się napinały albo takie uczucie jak przy braku magnezu? Biorę magnez 3 razy dziennie
3 razy dziennie? Nie za dużo?
Czasem się brzuch napina jak dzieciną przekręca się z boku na bok, jest to uczucie napięcia jakby całego łożyska że aż ukrwienie do płuc podchodzi. To normalne

reklama
No ten dzień to jakis obłęd. Wczoraj sobie pisalysmy o l4 w ciąży itd. Ja przekonana ze za marzec płaci mi zus, napisałam do księgowego z firmy czy się orientuje w jakim terminie dostanę pieniądze (w pracy zazwyczaj to 30 każdego miesiaca) a księgowy pisze do mnie ze to pracodawca wypłaci świadczenie, ale na razie jest wstrzymane bo nie mam l4 za marzec... ja na to, niemożliwe l4 mam w karcie wpisane od 29 lutego do 29 marca, na co on mi wysłał potwierdzenie ze l4 mam od 29.02 do 29.02. Dziewczyny przysięgam , że umarła na zawał serca!
Dzwonie zatem do mojej przychodni i trąbie żeby dr natychmiast oddzwonił, w mej głowie oczywiście czarny scenariusz ze będę bez wypłaty cały miesiąc, że co ja zrobię itd nakrecilam się strasznie, bo wiem ze lekarze moga wystawiać wstecz max 3 dni l4.
Dr oddzwonil , sprawdził, wystawił zaległe i po kłopocie. ..
Jutro mają mi tylko z pracy potwierdzić ze jest juz ok.
No jak zły dzień, to do kwadratu.

Do góry