Hania będzie mamą
Fanka BB :)
@niunia2324 masakra, współczuję takiej akcyjki. Cieszę się że wszystko dobrze się skończyło. Od czasu kiedy L4 jest elektroniczne nie masz szans sprawdzić dat ani nie masz poświadczenia że L4 przeszło przez system. Dlatego ja zawsze proszę o potwierdzenie z kadr na maila i wtedy śpię spokojnie.No ten dzień to jakis obłęd. Wczoraj sobie pisalysmy o l4 w ciąży itd. Ja przekonana ze za marzec płaci mi zus, napisałam do księgowego z firmy czy się orientuje w jakim terminie dostanę pieniądze (w pracy zazwyczaj to 30 każdego miesiaca) a księgowy pisze do mnie ze to pracodawca wypłaci świadczenie, ale na razie jest wstrzymane bo nie mam l4 za marzec... ja na to, niemożliwe l4 mam w karcie wpisane od 29 lutego do 29 marca, na co on mi wysłał potwierdzenie ze l4 mam od 29.02 do 29.02. Dziewczyny przysięgam , że umarła na zawał serca!
Dzwonie zatem do mojej przychodni i trąbie żeby dr natychmiast oddzwonił, w mej głowie oczywiście czarny scenariusz ze będę bez wypłaty cały miesiąc, że co ja zrobię itd nakrecilam się strasznie, bo wiem ze lekarze moga wystawiać wstecz max 3 dni l4.
Dr oddzwonil , sprawdził, wystawił zaległe i po kłopocie. ..
Jutro mają mi tylko z pracy potwierdzić ze jest juz ok.
No jak zły dzień, to do kwadratu.