reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja mam w poniedziałek, dzwoniłam do mojej pani doktor- powiedziała, zebym przyszła ale jeszcze wcześniej zadzwoniła czy czasami nie utknęła niestety w szpitalu, to może być różnie. Wizyta jest dla mnie konieczna bo dzisiejsze wyniki z moczu wskazują na ZUM :( ale już jak pójdę do przychodni to sama, mąż poczeka w samochodzie, Oczywiście będzie mu okropnie smutno ale to jedna wizyta, lepiej dmuchać na zimne i ograniczać kontakt z ilością osób z każdej strony :)
Asia co to ZUM?

Dajcie dziewczyny znac po badaniach na kogo czekacie 😀

reklama
U nas po połówkowych.. Będzie chłopiec,wszystko dobrze, tylko szyjkę mam na granicy normy.. Jak się skróci do następnej wizyty to będę mieć zakładany pessar :(jestem przerażona wizja przedwczesnego porodu.. Tak sobie myślę że problem z szyjka może być przez łyżeczkowanie... Kurcze jakby za mało stresów człowiek miał 🙄😶 niech ten czas szybciej leci....

Onka jesteśmy z Tobą! Staraj się jak najwiecej leżeć, tak jak to jest przy zaleceniach na skracającą się szyjkę macicy. Najważniejsze, że synek zdrowy :) będzie dobrze! Może nie będzie skracała się Tobie aż tak i pozostanie na tej granicy do czasu porodu :)

U nas po połówkowych.. Będzie chłopiec,wszystko dobrze, tylko szyjkę mam na granicy normy.. Jak się skróci do następnej wizyty to będę mieć zakładany pessar :(jestem przerażona wizja przedwczesnego porodu.. Tak sobie myślę że problem z szyjka może być przez łyżeczkowanie... Kurcze jakby za mało stresów człowiek miał 🙄😶 niech ten czas szybciej leci....
Na spokojnie moja droga. Moja ciocia w ciazy bliźniaczej dochodziła z pessarem do końca. A oprócz krótkiej szyjki miała ją też peknieta. Wszystko będzie dobrze. Ściskam i gratuluję synka :)
Chłopcy chyba maja przewagę tu u nas w grupie 😁
To czekamy na wieści o dziewczynkach, równowaga sił musi być ☺

@Maria_0701 ja mam rh-(-), miałam podawana szczepionkę w czerwcu po poronieniu. Chwilowo przeciwciał nie mam, ale też będę miała szczepionkę podawana w ciąży. Są różne szkoły, niektórzy czekają aż się urodzi dziecko i dopiero podają jak wyjdzie z + , niektórzy zlecają w czasie ciąży i potem jak dziecko się rodzi z + to jeszcze jedna. Szczerze to wolę drugą opcję [emoji846] w dupę zastrzyk i już, żadnych efektów ubocznych ani nic nie miałam. To rutynowe działanie [emoji846]

Hey dziewczyny ja jestem po połówkowych z dzidzia wszystko ok ale mam przodujace łożysko czy ktos wie cos na ten temat niewiem czy lezec czy mogę chodzić lekarz nie panikował ale mówił ze cesarka i to dużo wcześniej :(pozdrawiam was dziewczynki

Hey dziewczyny ja jestem po połówkowych z dzidzia wszystko ok ale mam przodujace łożysko czy ktos wie cos na ten temat niewiem czy lezec czy mogę chodzić lekarz nie panikował ale mówił ze cesarka i to dużo wcześniej :(pozdrawiam was dziewczynki
Przodujące czy na przedniej ścianie? Bo to dwie różne sprawy.. Na forum widziałam Taki wątek dużo dziewczyn tam pisało o przodującym łożysku, może tam będziesz miała trochę informacji z pierwszej ręki 🤔☺️ nie martw się na zapas, 😙

reklama
Cześć, ja na ostatnim badaniu dowiedziałam się, że mam łożysko na przedniej ścianie i że przez to właśnie ruchy mogę odczuwać dopiero od 22tygodnia 🙂
Przy przodującym chyba powinien Cie uprzedzić i poinformować jak będzie przebiegać dalsza ciąża. I tak jak pisze Onka, na tym forum w tematach jest / był ten temat poruszany. Jednak wiadomo, każdy przechodzi inaczej więc na spokojnie 🙂

Do góry