reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Witaj Nadzieja [emoji846]

Mamy termin na ten sam dzień [emoji4]
Ja połówkowe mam we wtorek, życzę wszystkiego dobrego Tobie i dzidzi, oby z nereczkami było wszystko w porządku [emoji846]
Hej Dziewczyny,
wpadam tutaj nieśmiało po raz pierwszy:) Mam termin na 29.07.

Czy któraś z Was spotkała się z pojęciem poszerzenia miedniczek nerkowych? Jestem po usg połówkowym i jedyne co wyszło to to, że w nerkach są obustronne pielektazje 4,6mm i 3,5mm. Lekarz robiący usg połówkowe niby powiedział, że po urodzeniu to się normuje, ale ja nie byłabym sobą gdybym tego nie googlowała i nie nakręcała się a wizytę u swojej dr mam za 2 tygodnie :(

reklama
Nie złoeróże kochana, po prostu smutno mi, bo ja oprócz wyjazdu do pracy przez ostatnie miesiące jestem uziemiona w domu bo jestem przewlekłe przeziębiona i cieszyłam się na wiosnę, wolne i spacery na słoneczku. Bardzo świadomie podchodzę do tematu dlatego chciałam po prostu życzyć Wam zdrowia i abyście uważały na siebie tylko tyle.
Ja jestem spokojna siedzę w domu nie wychylam nawet nosa... Ale jutro jadę z mężem na usg połówkowe.. Już mi się śniło w nocy że zatrzymują nas na mierzenie temperatury i nie chcą puścić dalej 😆😆

W 37 tygodniu prawa miedniczka miała 4cm. Kontrolne badanie miałam mieć w kolejnym tygodniu, ale wywołano poród w 38.3 i nie zdążyłam. Po ciąży wszystko wróciło do normy.

@emeczka79
Sorry, że tak dopytuję ale 4 cm, nie 4 mm? :) Wolę się upewnić dla swojego spokoju którego i tak pewnie nie zaznam do wizyty u mojego gina :/

@ŻabaDzika
Wow ktoś z takim samym terminem jak ja :) Dzięki i Tobie również spokojnej i nudnej ciąży :)

@emeczka79
Sorry, że tak dopytuję ale 4 cm, nie 4 mm? :) Wolę się upewnić dla swojego spokoju którego i tak pewnie nie zaznam do wizyty u mojego gina :/

@ŻabaDzika
Wow ktoś z takim samym terminem jak ja :) Dzięki i Tobie również spokojnej i nudnej ciąży :)
W opisie badania jest napisane, że prawa miedniczka miała 4cm. Wtedy się tym nie zainteresowałam, bo samo badanie dotyczyło dziecka i na tym się skupiłam.

Witaj Nadzieja [emoji846]

Mamy termin na ten sam dzień [emoji4]
Ja połówkowe mam we wtorek, życzę wszystkiego dobrego Tobie i dzidzi, oby z nereczkami było wszystko w porządku [emoji846]
ja też mam polówkowe na wtorek :) już się nie mogę doczekać, bo jeszcze nie znamy płci, mam termin na 26 lipca

Hej Dziewczynki 🙂

przepraszam, że wskoczę z kompletnie innym tematem.
Czy któraś z Was ma Rh (-) ujemny? Czy robiłyście już badanie na przeciwciała?
Ja akurat jestem z tych ~15% ludzi, którzy mają ten Rh ujemny i muszę pilnować przeciwciała i że nie ma konfliktu serologicznego z dzieckiem.
W tym tygodniu dostałam wynik, że na razie przeciwciał nie ma 🙏🙏🙏 (mam 23+5).
Moja lekarz powiedziała, że na 29 tyg. będziemy robiły zastrzyk profilaktyczny, aby się te przeciwciała przed samym porodem nie pojawiły.😬
Czy któraś z Was też będzie miała / miała taki zastrzyk (Rhophylac) w 28-30 tyg.?

reklama
Ja mam w poniedziałek, dzwoniłam do mojej pani doktor- powiedziała, zebym przyszła ale jeszcze wcześniej zadzwoniła czy czasami nie utknęła niestety w szpitalu, to może być różnie. Wizyta jest dla mnie konieczna bo dzisiejsze wyniki z moczu wskazują na ZUM :( ale już jak pójdę do przychodni to sama, mąż poczeka w samochodzie, Oczywiście będzie mu okropnie smutno ale to jedna wizyta, lepiej dmuchać na zimne i ograniczać kontakt z ilością osób z każdej strony :)

Do góry