Teraz wybierasz położną, która przyjdzie do Ciebie po porodzie, może CIę edukować przed porodem, ogólnie przygotować itp., położna do porodu to może być inna odrębna kwestia. Poszukaj na fb np. jakiejś grupy halo gdzie rodzić Poznań, czy coś w tym stylu. Ja mam taką we Wrocławiu, i jak się poszpera to jest milion opinia o położnych środowiskowych (tych od przygotować, rozmów, kontroli połogowej) i tych ze szpitali, które można "kupić" (nie ładne słowo) do porodu. I pewnie na tym się będę opierała Możesz też zacząć od rejonowej przychodni i się zorientować jakie położne tam są i spotkać się/ sprawdzić. Ja jeszcze nie wybrałam położnej, która przyjdzie po porodzie do mnie i dziecka, ani też z którą chciałbym rodzić. Ale bardzo polecam te grupy dla konkretnego miast
Prawo do spotkań edukacyjnych z położną. - Prawo Mamy
Dzisiejszy post kieruję do kobiet spodziewających się dziecka. Chciałabym wskazać na pewne prawo mamy, o którym ciągle mówi się za mało. Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z 20.09.2012 r (tzw. standardy okołoporodowe) każdej kobiecie w ciąży przysługują spotkania edukacyjne z położną...
www.prawo-mamy.pl