reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Teraz wybierasz położną, która przyjdzie do Ciebie po porodzie, może CIę edukować przed porodem, ogólnie przygotować itp., położna do porodu to może być inna odrębna kwestia. Poszukaj na fb np. jakiejś grupy halo gdzie rodzić Poznań, czy coś w tym stylu. Ja mam taką we Wrocławiu, i jak się poszpera to jest milion opinia o położnych środowiskowych (tych od przygotować, rozmów, kontroli połogowej) i tych ze szpitali, które można "kupić" (nie ładne słowo) do porodu. I pewnie na tym się będę opierała :) Możesz też zacząć od rejonowej przychodni i się zorientować jakie położne tam są i spotkać się/ sprawdzić. Ja jeszcze nie wybrałam położnej, która przyjdzie po porodzie do mnie i dziecka, ani też z którą chciałbym rodzić. Ale bardzo polecam te grupy dla konkretnego miast

reklama
kasiamehe - brzydko pisząc też będę miała "płatną" położną , koleżanki mama. Nie ufam im, chcę mieć kogoś zaufanego, kto wrazie czego, zareaguje w porę, bo wiadomo, że za mnie nie urodzi, ale tyle się słyszy, że za długo czekali, że to, tamto... będę spokojniejsza po prostu ☺

Hania będzie mamą- tak jak napisała kasiamehe, położne w szpitalu, a środowiskowa to inna bajka. Chociaż czasem w szkołach rodzenia trafia się polozne z danego szpitala. Zawsze to jest juz jakis kontakt.

Teraz wybierasz położną, która przyjdzie do Ciebie po porodzie, może CIę edukować przed porodem, ogólnie przygotować itp., położna do porodu to może być inna odrębna kwestia. Poszukaj na fb np. jakiejś grupy halo gdzie rodzić Poznań, czy coś w tym stylu. Ja mam taką we Wrocławiu, i jak się poszpera to jest milion opinia o położnych środowiskowych (tych od przygotować, rozmów, kontroli połogowej) i tych ze szpitali, które można "kupić" (nie ładne słowo) do porodu. I pewnie na tym się będę opierała :) Możesz też zacząć od rejonowej przychodni i się zorientować jakie położne tam są i spotkać się/ sprawdzić. Ja jeszcze nie wybrałam położnej, która przyjdzie po porodzie do mnie i dziecka, ani też z którą chciałbym rodzić. Ale bardzo polecam te grupy dla konkretnego miast
Kasiamehe, wybrałaś juz szpital w którym będziesz rodziła? , ja też Wro, ale nie podjęłam decyzji jeszcze.

Dzięki niunia2324, Kasiamehe, Nataliiia91. To już mi nakreśla zarys. Dzisiaj zapislam się do położnej środowiskowej, na pewno rozwieje wiele moich wątpliwości i pytań. Jeszcze szkoła rodzenia do ogarnięcia, ale tutaj tego tyle... Są nawet darmowe. Dzięki dziewczyny

Jeszcze nie [emoji846] ale póki co myślę o Borowskiej, Brochowie, Oleśnicy lub Strzelnie [emoji16] ale do szkoły rodzenia zapisałam się przy klinikach, bo akurat pasował termin więc może jeszcze zmienię zdanie. Nie mam szczególnych preferencji jeszcze [emoji846]a ty?
Kasiamehe, wybrałaś juz szpital w którym będziesz rodziła? , ja też Wro, ale nie podjęłam decyzji jeszcze.

W pierwszej kolejności myślę o Kamieńskiego, ale to do trzebnickiego mam najbliżej, tam też mam szkołę rodzenia. Musze się wybrać na zwiedzanie Kamieńskiego, wtedy chyba zdecyduję.

@niunia2324 też będę zwiedzać wtedy zdecyduję, ale całe szczęście jeszcze mamy czas. Najpierw musi skończyć się to szaleństwo w szpitalach i przychodniach :(
Jest masakra, w większości jest zakaz odwiedzin i porodów rodzinnych! Co muszą czuć te mamy same na tych oddziałach, koszmar :(
Myślę, czy nie "wykupic" położnej, nie jestem zwolennikiem tego typu rozwiązań, ale może czułabym się lepiej? Nie wiem jak to ocenić.
Na kiedy masz termin?

Jeszcze nie [emoji846] ale póki co myślę o Borowskiej, Brochowie, Oleśnicy lub Strzelnie [emoji16] ale do szkoły rodzenia zapisałam się przy klinikach, bo akurat pasował termin więc może jeszcze zmienię zdanie. Nie mam szczególnych preferencji jeszcze [emoji846]a ty?
Oo, Oleśnica 😊 tam będę rodzic, chodzą głosy, że jedna z najlepszych porodówek 😊
Choć o Strzelinie też słyszałam dużo dobrego no i tam mój lekarz odbiera porody. Ale ja z Oleśnicy więc przy tym szpitalu pozostanę

reklama
W pierwszej kolejności myślę o Kamieńskiego, ale to do trzebnickiego mam najbliżej, tam też mam szkołę rodzenia. Musze się wybrać na zwiedzanie Kamieńskiego, wtedy chyba zdecyduję.
O Kamieńskiego słyszałam różne opinie, zazwyczaj mało pozytywnie się kobitki wypowiadają, podobno opieka tam kiepska. Ale ile ludzi tyle opinii pewnie.

Do góry