reklama
Może się okazać, że to był incydent i krzywa wyjdzie w porządku, ale dla spokoju sumienia warto zrobić. Trzymam kciuki za prawidłowy wynik.Witam się z rana
no czeka mnie glukoza lecz powiedziała że jeszcze poczekamy bo nie jest ona na tyle wysoka żeby panikowac ale starać się ograniczać te produkty i wydrążyć diete cukrzycowa ale nie rygorystycznie
Ja też miałam 94 i lekarz mi powiedziała że jest ok, że dopiero na krzywa wysyła jak jest 100Hey dziewczyny dawno mnie nie było nie wiem ale jakoś chyba wątki i w Ogóle się tu pozmieniało. No ale witam się ponownie :-)
Dzisiaj kolejna wizyta fasola już 9cm (szok) termin na 13.07 wszystko ok poza No właśnie jak u was dziewczyny z glukozą mi wyszła 94 i powiedziały że wysoka A norma to 92 niby mam lekką nadwagę jem normalnie
Jak się czujesz po glukozie??Witam się z rana
no czeka mnie glukoza lecz powiedziała że jeszcze poczekamy bo nie jest ona na tyle wysoka żeby panikowac ale starać się ograniczać te produkty i wydrążyć diete cukrzycowa ale nie rygorystycznie
AsiaPelasia w normalnym szpitalu też można się obyć bez szczepien w pierwszych dobach. Ja odmawiam szczepien.
Ja 2 w ciąży z Ignasiem codziennie jdlam paczki. Znałam wszystkie cukiernie i piekarnie w okolicy. A był chłopak.
Teraz zajadam owoce, sałatki owocowe, kwaśne kiwi i sok grejfrutowy. W poniedziałek może dowiemy się kto tam mieszka
Hey nie robiłam jeszcze bo lekarka powiedziała że narazie nie ma potrzebyJak się czujesz po glukozie??
AsiaPelasia w normalnym szpitalu też można się obyć bez szczepien w pierwszych dobach. Ja odmawiam szczepien.
Ja 2 w ciąży z Ignasiem codziennie jdlam paczki. Znałam wszystkie cukiernie i piekarnie w okolicy. A był chłopak.
Teraz zajadam owoce, sałatki owocowe, kwaśne kiwi i sok grejfrutowy. W poniedziałek może dowiemy się kto tam mieszka
A ja jakoś za słodkim hmm zjem bo zjem ale jednak przewaga mięchaaaaa sałatki ogórki kiszone mmm mm hehe też się zastanawiam kto się tam znajduje bo w poprzedniej ciąży na samych pierogach ruskich i wodzie bylam hehehe
Normy są do 92, więc jak najbardziej się mieścisz. Ja jak miałam 92,4 to już miałam dodatkowe badania :/Miałam 90 albo 91 i nie byłam dalej kierowana na badania, usłyszałam, że mieszczę się wciąż w normie. Niedługo będzie kolejne rutynowe badanie glukozy, chyba "ważniejsze", tak zapamiętałam to, co mówiła lekarka.
Te normy to chyba co roku się zmieniają . 2 lata temu były do 90, w tym roku podobno do 92.Normy są do 92, więc jak najbardziej się mieścisz. Ja jak miałam 92,4 to już miałam dodatkowe badania :/
Tak, zmieniają się. Od 2019 jest 92. W tym to w zasadzie oficjalnej informacji nie znalazłam, więc pozostaje ta, która ostatnio była podana. Ale jak widać lekarze sami różnie do tego podchodzą. Koleżanka miała 96 i lekarz jej nie kazał robić obciążenia, jak poszła do innego to jedną z pierwszych rzeczy, której jej zlecił to to badanie.Te normy to chyba co roku się zmieniają . 2 lata temu były do 90, w tym roku podobno do 92.
AsiaPelasia
Fanka BB :)
Ja miałam 91 i moja lekarka powiedziała, że będziemy monitorować, na razie nie kazała robić więcej badań, zobaczymy bliżej 5go miesiąca Jak się czujecie, dziewczyny? U mnie ciążowo jest ok ale czuję, że znów mnie łapie jakiś katar, w pracy wszyscy chorzy, niestety nie idzie uniknąć, mam nadzieję że po domowych sposobach przejdzie bo inaczej idę na l4, nie będę po raz kolejny narażać siebie i dzidzi
reklama
Ja katar mam permanentny. Ale już się dowiedziałam, że tak może być przez całą ciążę. Kupiłam sobie inhalator i trochę mi lżej. Obserwuj wydzielinę i inne objawy, bo może to nie przeziębienie ale uważać trzeba, tym bardziej, że tak dużo ludzi przychodzi chorych do pracy.Ja miałam 91 i moja lekarka powiedziała, że będziemy monitorować, na razie nie kazała robić więcej badań, zobaczymy bliżej 5go miesiąca Jak się czujecie, dziewczyny? U mnie ciążowo jest ok ale czuję, że znów mnie łapie jakiś katar, w pracy wszyscy chorzy, niestety nie idzie uniknąć, mam nadzieję że po domowych sposobach przejdzie bo inaczej idę na l4, nie będę po raz kolejny narażać siebie i dzidzi