reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

A ok, czyli jeżeli mam 13 tydzień i 7 dzień to wychodzi 14+0 tak? I raczej jest to już trochę za późno na to usg genetyczne... Postaram się w takim razie znaleść jakiś wcześniejszy termin.
Tak, to USG powinno być wykonane do 14 tygodnia, z uwagi na wymiary dziecka. Nie jest wykluczone, że w 14+0 dziecko będzie nadal mieściło się w określonym przedziale, ale gdyby było już za duże to lekarz nie może wprowadzić danych do programu, który oblicza "ryzyko". Tak przynajmniej tłumaczyła mi lekarka, ale ja miałam badania prenatalne z testem papp-a, wiec tu koniecznie trzeba się mieścić w normach. Przy samym USG nie wiem czy jest dokładnie tak samo.

reklama
Jeśli chodzi o wątek zamknięty to ja przekazuję Wasze prośby o dołączenie. Po zatwierdzeniu powinnyście otrzymać wiadomość z instrukcją jak dalej postępować.
Żeby jednak nie zawracać głowy Administratorce kilka razy dziennie, to zbieram zapisy i wysyłam grupami. Proszę o chwilkę cierpliwości. Gdyby jednak nie było żadnej wiadomości przez kilka dni to napiszcie do mnie na priv.

Cieszę się, że dotychczasowe obserwatorki postanowiły się odezwać :) Uważam, że każdy (niezależnie od tego ile ma lat i dzieci) ma fajne doświadczenia, którymi może się podzielić z resztą. Zachęcam więc do pisania i udzielania się zarówno tu, jak i na wątku prywatnym.

Cześć Dziewczyny. Nareszcie mogę spokojnie napisać. Ja także poproszę o dołączenie mnie do zamkniętego wątku [emoji8]
Ja jutro mam wizytę, jestem w 11tc, więc jeszcze pewnie nie zobaczymy kto tam mieszka. Na następnej wizycie pewnie będzie już badanie genetyczne i czytam, że robilyscie test Pappa. Ja w żadnej ciąży nie robiłam [emoji848] Zawsze wszystko z usg wychodziło dobrze, mimo, że przy drugiej lekarz mi proponował. Jutro z nim wszystko ustalę.
Dopadło mnie okropne przeziębienie. W piątek internista z przypadku w przychodni stwierdził angine i dał antybiotyk. Poprosiłam nasza pediatra żeby mnie zadała. Przyjęła mnie w domu i stwierdziła zapalenie gardła wirusowe. Na domowych lekach i plukaniu dziś jest już dużo lepiej. Tak to już jest z lekarzami. Dziś mam home Office więc się wyvrzrwam :)
@Wiku-nia ja też jestem mamusia dwóch chłopców Jaś 7 lat (2013) i Ignas 5 lat (2015)

Cześć Wszystkim :)
Dziś dołączyłam do forum :)
Mam termin z miesiączki 22 lipca, ale z USG 29 lipca
Mnie też proszę wrzućcie do zamkniętego wątku chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach, ponieważ to moja pierwsza ciąża :)

Norma w 11-12 tygodnia 28-42. Ja mam 104. Jest to dużo poza norma wiec się przestraszyłam. Usg prenatalne mam dopiero 17.01. Czy komuś ten wynik wyszedł wyższy?

Norma w 11-12 tygodnia 28-42. Ja mam 104. Jest to dużo poza norma wiec się przestraszyłam. Usg prenatalne mam dopiero 17.01. Czy komuś ten wynik wyszedł wyższy?

Nie odczytuj ty h wyników sama :) poczekaj na wizytę i usg. Ja mam np 1322.00 i tez nie wiem czy to dobrze czy złe a czekam co powie lekarz

reklama
Do góry