Ale masz podane ogólne normy?Tak jak Kazumi pisze do tego badania jest również potrzebne usg . Nie czytaj na necie skonsultuj z lekarzem
reklama
Interpretacja testu podwójnego jest bardziej skomplikowana niż np. podstawowej morfologii i nawet mając wszystkie dane można zgłupieć. Na pewno jeden parametr jeszcze o niczym nie świadczy. Nie wiadomo nawet czy te normy, które Ci wpisali uwzględniają Twój wiek, czy to jest po prostu mediana dla wieku ciąży.Norma w 11-12 tygodnia 28-42. Ja mam 104. Jest to dużo poza norma wiec się przestraszyłam. Usg prenatalne mam dopiero 17.01. Czy komuś ten wynik wyszedł wyższy?
Poczekaj spokojnie do USG. Masz tą komfortową sytuacje, że lekarz od razu będzie Ci coś mógł powiedzieć, mając w ręce wyniki z krwi.
Ja dopiero w czwartek odbieram moje wyniki, ale one będą już łączone z USG, więc nie wiem jak fizycznie wygląda wydruk - czy tam będą poszczególne normy itp. Moja znajoma też miała robione USG i krew w tym samym dniu i na wyniku miała już wpisaną tylko ocenę ryzyka i jakieś wykresy, przepływy. Na tyle ile to odczytała ryzyko wyszło małe, ale szczegóły dopiero lekarz jej wyjaśnił.
Paulina.zen
Fanka BB :)
Ale masz podane ogólne normy?
Tak są tam jakieś podane normy. Tez spanikowałam w pierwszym momencie, ale nie czytaj sama naprawdę tych wyników bo nic Vi to nie da
Lekarz musi zbadać tez wszystko na usg żeby cokolwiek moc odczytać z wyniku pappa.
Ja wolna betę hcg np mam 68,64 i kompletnie nie wiem wiem co to oznacza.
Paulina.zen
Ale masz podane ogólne normy?
Nie patrz na jakiekolwiek normy bo do każdego wieku matki i tygodnia ciąży są inne. Nie wiemy nawet w jakiej jednostkach masz podane te dane
A ja mam pytanie o suplementy jakie przyjmujecie w ciąży? Ja z suplementow biorę prewenit intensive, Wit D3 2000j, magneB6.
Zastanawiam się nad włączeniem jeszcze czegoś z zelazem i kwasami DHA. Wiem, że zalecają też jod, chociaż ja akurat mieszkam nad morzem. Bierzecie coś jeszcze?
Mnie dosyć mocno męczą mdłości i wymioty, więc mam problem z utrzymaniem dobrej diety
Zastanawiam się nad włączeniem jeszcze czegoś z zelazem i kwasami DHA. Wiem, że zalecają też jod, chociaż ja akurat mieszkam nad morzem. Bierzecie coś jeszcze?
Mnie dosyć mocno męczą mdłości i wymioty, więc mam problem z utrzymaniem dobrej diety
Anis28
Ja biorę duphavit pregna. Szwagierka farmaceutka, która również jest w ciąży mi poleciła.A ja mam pytanie o suplementy jakie przyjmujecie w ciąży? Ja z suplementow biorę prewenit intensive, Wit D3 2000j, magneB6.
Jesteś już zgłoszona. Czekam na dodanie nowych osób przez Administratorkę.Czy mogę prości o dostęp do grupy prywatnej?
Ja biorę Symvital Mama.A ja mam pytanie o suplementy jakie przyjmujecie w ciąży? Ja z suplementow biorę prewenit intensive, Wit D3 2000j, magneB6.
Magnezu tam dużo nie ma, ale u mnie na razie nie ma niedoborów. Najwyżej będę suplementować osobno.
reklama
Pregna plus, folian solgara, wit b6, wit b12, mumomega.A ja mam pytanie o suplementy jakie przyjmujecie w ciąży? Ja z suplementow biorę prewenit intensive, Wit D3 2000j, magneB6.
Też proszę o dostęp do wątku zamkniętego.