reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Nie wiem jak powinno być ale oglądałam filmiki na YT gdzie dziewczyny opowiadały o swoim 7 tc i każda z nich miala mdłości a ja tego dnia kończyłam swój 6 tc i na drugi dzień już miałam [emoji14]
Kiedy teoretycznie powinny wystartować mdłości? Czytałam wiele różnych źródeł i te informacje nieco się różnią, a ciekawi mnie w sumie czy hormony dają mi w kość czy coś po prostu ze mną nie tak [emoji38]

reklama
Hej dziewczyny ! Ciężko mi Was nadrobić [emoji1787] Wszystkiego najlepszego dla solenizantki [emoji3059] Witam serdecznie nowe mamusie [emoji16]

Czy któraś z Was ma problem z cukrami ? W sensie przed ciążą ?

Kiedy teoretycznie powinny wystartować mdłości? Czytałam wiele różnych źródeł i te informacje nieco się różnią, a ciekawi mnie w sumie czy hormony dają mi w kość czy coś po prostu ze mną nie tak [emoji38]
Mi lekarz mowil ze mdlosci sa wynikiem wysokiego stezenia hcg liczony w dziesiatkach lub setkach tysiecy

Ja mam mdłości równo od dnia miesiączki, która nie przyszła... a wymioty zaczęły się dzisiaj, czyli 6+2
Ja tez mam 🤢 od dnia planowanej miesiączki 😒 ale bez wymiotów tylko dwa incydenty były 🤮, odrzuciłam kawę która kochałam i zastępuje pepsi, chociaż słodkie tez nie bardzo 🥴, gdzie ja jestem wyjadaczem słodyczy 😂😂😂, może w końcu będzie chłopak 😅

To tylko mnie nie jest niedobrze?[emoji23] Mnie najbardziej bawi jak sie najpierw na te mdłosci czeka, bo niby to oznaka ze jest ok, a potem sie narzeka ze zycie przez palce przelatuje bo się nie da funkcjonować[emoji14]. Dlatego ja nie czekalam ani w pierwszej ciazy ani teraz[emoji41]. I jestem prawie pewna, ze mieć nie będę.

Co do pepsi czy coli. Samo zuuooo. Dlatego wczoraj lapczywie wypiłam szklankę[emoji23]. Staram się pic wodę lub herbatę, ale wczoraj zdecydowanie ciągnelo mnie do czegos innego.

To tylko mnie nie jest niedobrze?[emoji23] Mnie najbardziej bawi jak sie najpierw na te mdłosci czeka, bo niby to oznaka ze jest ok, a potem sie narzeka ze zycie przez palce przelatuje bo się nie da funkcjonować[emoji14]. Dlatego ja nie czekalam ani w pierwszej ciazy ani teraz[emoji41]. I jestem prawie pewna, ze mieć nie będę.

Co do pepsi czy coli. Samo zuuooo. Dlatego wczoraj lapczywie wypiłam szklankę[emoji23]. Staram się pic wodę lub herbatę, ale wczoraj zdecydowanie ciągnelo mnie do czegos innego.
Ja tez staram się pić wodę 😏, ale ciężko bo jednak pepsi zastąpiła mi kawę ale nie przesadzam, bo wiadome zbyt dużo cukru tez źle. Mam tylko problem z nadkwaśnością, wcześniej od męża podkradalam mezopral, ale teraz jak się dowiedziałam o ciąży to odstawiłam i strasznie się czuje, takie kwasy 🙈.

reklama
Ja tez staram się pić wodę [emoji57], ale ciężko bo jednak pepsi zastąpiła mi kawę ale nie przesadzam, bo wiadome zbyt dużo cukru tez źle. Mam tylko problem z nadkwaśnością, wcześniej od męża podkradalam mezopral, ale teraz jak się dowiedziałam o ciąży to odstawiłam i strasznie się czuje, takie kwasy [emoji85].
Ja mialam problem ze zgagą w 4 i 5 tc. Jem mniejsze porcje, ograniczylam slodkie (czasem cos chwyce, ale staram sie w ciagu dnia, a nie na noc). Duzo wody, malo slodzonego i bedzie lepiej. A jak nie bylo to piłam mleko. Łagodziło zgage.

Do góry