reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Montek bardzo dobra decyzja. Mi lekarka wręcz chciała zwolnienie wcisnąć :) ale ja narazie nie potrzebuje.

Paulina kciukasy !!! Na która masz?

Patka - No jak ma Cię to uspokoić to leć :)

reklama
I wyszukałam coś takiego i mam stes:

Zagrożenia związane z jedzeniem mięsa jelenia podczas ciąży?
Czy możesz jeść mięso jelenia w ciąży? Jedzenie niegotowanej lub surowej dziczy prowadzi do chorób, które są szkodliwe dla nienarodzonego dziecka. Toksoplazmoza jest jedną z takich chorób, która występuje z powodu pasożyta Toxoplasma gondii. Choroba jest zakażeniem krwi i może powodować wiele powikłań ciąży. W przypadku wystąpienia toksoplazmozy, ryzyko związane z tym samym obejmuje:

• Niska masa urodzeniowa
  • Zaburzenie oka
  • Żółtaczka
  • Gorączka
  • Konwulsje
  • Upośledzenie umysłowe
Oprócz toksoplazmozy, inne choroby, które występują z powodu niegotowanego mięsa jelenia, obejmują salmonellozę i E. Coli. Te infekcje zagrażają życiu płodu

Jesli dobrze upieczone to mozna
Nie mozna sie sushi surowe ani tataru

Witam! Wczoraj dowiedziałam się że będę drugi raz mamą. Zrobiłam test, dziś powtórzyłam. Moja data to 17.07. Mam 37 lat i córkę Polę 5 lat. Nie byłam jeszcze u lekarza. Wszystko na spokojnie. To druga ciąża także luz. Wychodzę z założenia że wszystko będzie dobrze. Mam zamiar pracować do porodu i po porodzie jak najszybciej wrócić do pracy. Jak będzie czas pokaże. Pozdrawiam Was wszystkie ciepło i życzę zdrowia!

Witaj! Tu mamA 40 i Moja trzecua ciaza
Musi byc dobrze!

Montek bardzo dobra decyzja. Mi lekarka wręcz chciała zwolnienie wcisnąć :) ale ja narazie nie potrzebuje.

Paulina kciukasy !!! Na która masz?

Patka - No jak ma Cię to uspokoić to leć :)
Zastanawiam sie czy mi teraz lekarz przedluzy zwolnienie. 26 mam wizyte na NFZ, a usg na 27, natomiast 28 prywatna wizyte mam.

Ja lykam zmetylowany kwas. Zostal mi po ostatniej ciazy.

Dziewczynki ja znikam z forum do czwartku za 2 tyg (28.11). Jakos mam naprawde slabe przeczucia i wydaje mi sie ze dlugo z wami nie pobede dlatego nie chce sie jakos mocno zaczac wkrecac bo wiem ze potem to odchoruje razy dwa. Tak ze kciuki za was wszystkie, odezwe sie za jakis czas i dam znac co pokazalo usg.

Ahhhh a czemu te przeczucie?? Czekamy[emoji178][emoji178][emoji178]

reklama
Do góry