reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

A jak u Was ze sprawami łóżkowymi?
Ja się przyznam że już dwa razy próbowaliśmy delikatnie na boku i wszystko było okej.
Jednak nie wiem czy powinnam, czy poprostu kubel zimnej wody 🙈
My normalnie i nic złego się nie dzieje, w pierwszej ciąży również do samego końca byliśmy aktywni w tych sprawach i nic się nie działo :)

reklama
Hej, my bylismy na spacerze nad zalewem, a później pojechaliśmy do rodziców, udało mi się nie zjeść dziczyzny [emoji23]

Jaki kwas foliowy bierzecie? Czy w związku z tak popularną ostatanio mutacja mthfr, łykacie formę zmetylowaną?
Dziewczyny a jod bierzecie?
Ja biorę teraz pregna plus, tam jest i zmetylowany kwas i jod.
Ja lykam zmetylowany kwas. Zostal mi po ostatniej ciazy.

Dziewczynki ja znikam z forum do czwartku za 2 tyg (28.11). Jakos mam naprawde slabe przeczucia i wydaje mi sie ze dlugo z wami nie pobede dlatego nie chce sie jakos mocno zaczac wkrecac bo wiem ze potem to odchoruje razy dwa. Tak ze kciuki za was wszystkie, odezwe sie za jakis czas i dam znac co pokazalo usg.
Trzymam kciuki żebyś pojawiła się za 2 tyg z dobrymi wieściami.

Patka już mi się nawet nie chce gadać o tym.
Tylko wieczorem mam ataki paniki, że spierdoli albo coś sobie zrobi albo już nigdy nie będzie między nami normalnie. Dlatego nie śpię w nocy :(

Zabajona mam nadzieję, że tu wrócisz z dobrymi wiadomościami. Trzymaj się ciepło! :)

Dziewczyny... Dajcie spokój z tymi poronieniami i czytaniem w necie o czynnikach ryzyka. Nie ma żadnej reguły i nic to czytanie nie pomoże. Nie można z góry zakładać że coś pójdzie nie tak i że ciąża jest zagrożona bo ktoś ma trochę kilogramów za dużo/za mało. Więcej spokoju i pozytywnego myślenia! 💪

Co do witamin to jod jest na liście wytycznych PTG. Oprócz tego kwas foliowy i witamina D.
Żelazo, dha i magnez w zależności od zapotrzebowania.
Ja dziś wzięłam sam kwas foliowy i później tylko pół dawki witamin, bo mnie po nich ciągnie na wymioty od paru dni.

Tylko wieczorem mam ataki paniki, że spierdoli albo coś sobie zrobi albo już nigdy nie będzie między nami normalnie. Dlatego nie śpię w nocy :(
Kochana musisz wziąć męża za fraki i niech Ci wyjaśni o co mu chodzi. Skoro się kochaliscie w trakcie owulacji to chyba się spodziewał ciąży! Mojemu też coś dzisiaj humor nie odpisywał i się poklocilismy a ja teraz nadwrazliwa i się popłakałam.

Tez slyszalam ze goracych kapieli nie nalezy zazywac w ciazy. Dlatego przerzucilam sie na szybkie i cieple prysznice.
U mnie niedziela, jak kilka ostatnich dni-na szpitalnej sali choc dzis caly dzien z moim D.
A kiedy Cie planują wypuścić?

Podobno ani gorących kąpieli ani gorącego prysznica... Chodzi o unikanie zbytniego podniesienia temperatury ciała. Mi jest trochę ciężko myć się w takiej letniej wodzie, zwłaszcza teraz gdy zima się zbliża :/ kąpiel sobie biorę od czasu do czasu, ale też tylko ciepłą.

O matko.. strasznie mi przykro, bo nie wyobrażam sobie takich fochów z powodu czegoś co powinno być ogromnym szcześciem. Mój też ma dzisiaj jakiś słabszy dzień i troche buczy.. no ale cóż ma prawo czasem do gorszego dnia ;)

reklama
Ja lykam zmetylowany kwas. Zostal mi po ostatniej ciazy.

Dziewczynki ja znikam z forum do czwartku za 2 tyg (28.11). Jakos mam naprawde slabe przeczucia i wydaje mi sie ze dlugo z wami nie pobede dlatego nie chce sie jakos mocno zaczac wkrecac bo wiem ze potem to odchoruje razy dwa. Tak ze kciuki za was wszystkie, odezwe sie za jakis czas i dam znac co pokazalo usg.
Trzymam mocno kciuki. Będzie dobrze :*

Do góry