reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Kasiunia ogólnie jest Ok, stresik jak u każdej z nas pewnie. W panikę nie wpadam. Wierze, że będzie wszystko dobrze :) a aktualnie mój zmywarkę naprawia, rozkręcił całą także nie daje mi nawet chwili na głupie myśli ;)
Gusia ja uwielbiam takie mega gorace kąpiele. Jestem ambasadorką paplania się w wannie ;) do tego zapachowe płyny, musujące kule ze Starej Mydlarni i coś natluszczajacego :) ale kurka nie można teraz, tez czytałam o tym,.. dopiero przed porodem sobie zrobimy :)
Paulina jasne ze dam :) Jestem pierwsza wiec na szczęście nie będzie obsuwy, bo u mojej gin mimo ze prywatnie to tez często wchodzi się godzinę po czasie...
Natalia ja miałam przez ponad tydzień takie pieczenie. W żołądku, w gardle jakby kwas mi się cofał. Brałam rennie i co chwile guma miętowa. Już mi przeszło. Jedz lekkostrawne rzeczy, ryż, gotowana marchewkę itp. Zero owoców

Zabajona - wierze, że będzie dobrze, trzymajcie się
U mnie juz to trwa 2 tyg , raz lepiej raz gorzej....czekam aż mąż wróci z pracy i kupil mi rennie .... zobaczymy czy coś to da

reklama
Jem mało... nie zauważyłam czy lepiej po czy przed jedzeniem.. nie ma reguły...boje się o dziecko
A próbowałaś Rennie? Albo jakieś inne medykamenty na takie dolegliwości?
Pij mleko póki co, powinno choć trochę pomóc. Unikaj białych serów twarogów kefirów bo te z kolei powodują nadkwaśność. Jeśli masz zjedz ogórka kiszonego. Ale wtedy zrezygnuj z mleka. Nie radzilabym łączyć tych dwóch produktów

Co do tych problemów z jelitami, ja mam cały czas zaparcia/biegunki i to już druga ciaza w której tak jest. Tez mnie czasami coś wierci, ale lekarz powiedział ze nic się nie dzieje, po prostu taka jest reakcja mojego organizmu ;) a jeśli chodzi o jod, to ja biorę :) a właśnie mam hashimoto i niedoczynnosc tarczycy i dopiero przy suplementacji jodem TSH spadło i konwersja się poprawiła, lekarz sam mi zalecił ;)

co do kąpieli to właśnie przed południem wzięłam i okazała się za gorąca :( zjadłam dwa lody żeby się schłodzić, czułam się fatalnie, wewnętrzny niepokój, roztrzesienie, uspokoiło się gdzieś dopiero po godzinie. I w zasadzie od południa leżę plackiem, podwozie zaczęło mnie boleć :(

jodu nie biorę

Co do nadwagi to też mam i mam wiele koleżankę z nadwagą i ja bym powiedziała z obserwacji że dziewczyny z zapasem rodzą zdrowe bobasy bez żadnych komplikacji a u moich suchych koleżanek problemy, komplikacje, poronienia.
Także wstrzymajmy się od wyrokowania czy nadwagą przekreśla ciąże czy nie ;)

co do kąpieli to właśnie przed południem wzięłam i okazała się za gorąca :( zjadłam dwa lody żeby się schłodzić, czułam się fatalnie, wewnętrzny niepokój, roztrzesienie, uspokoiło się gdzieś dopiero po godzinie. I w zasadzie od południa leżę plackiem, podwozie zaczęło mnie boleć :(

jodu nie biorę

Co do nadwagi to też mam i mam wiele koleżankę z nadwagą i ja bym powiedziała z obserwacji że dziewczyny z zapasem rodzą zdrowe bobasy bez żadnych komplikacji a u moich suchych koleżanek problemy, komplikacje, poronienia.
Także wstrzymajmy się od wyrokowania czy nadwagą przekreśla ciąże czy nie ;)
I tu się z Tobą zgodzę, osobiście znam 2 dziewczyny z mocną niedowagą, które przed urodzeniem pierwszego dziecka roniły, jedna 7 druga 5 razy.. nie znam natomiast żadnej kobiety z nadwagą z większymi problemami niż cukrzyca ciążowa. Co oczywiście nie oznacza, że uważam, że nadwaga jest zdrowa, czy lepsza.. :)

A jak u Was ze sprawami łóżkowymi?
Ja się przyznam że już dwa razy próbowaliśmy delikatnie na boku i wszystko było okej.
Jednak nie wiem czy powinnam, czy poprostu kubel zimnej wody 🙈

I tu się z Tobą zgodzę, osobiście znam 2 dziewczyny z mocną niedowagą, które przed urodzeniem pierwszego dziecka roniły, jedna 7 druga 5 razy.. nie znam natomiast żadnej kobiety z nadwagą z większymi problemami niż cukrzyca ciążowa. Co oczywiście nie oznacza, że uważam, że nadwaga jest zdrowa, czy lepsza.. :)
Ja pierdziele 5,7 razy. Okropne 😧

reklama
Do góry