reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Kasiunia ogólnie jest Ok, stresik jak u każdej z nas pewnie. W panikę nie wpadam. Wierze, że będzie wszystko dobrze :) a aktualnie mój zmywarkę naprawia, rozkręcił całą także nie daje mi nawet chwili na głupie myśli ;)
Gusia ja uwielbiam takie mega gorace kąpiele. Jestem ambasadorką paplania się w wannie ;) do tego zapachowe płyny, musujące kule ze Starej Mydlarni i coś natluszczajacego :) ale kurka nie można teraz, tez czytałam o tym,.. dopiero przed porodem sobie zrobimy :)
Paulina jasne ze dam :) Jestem pierwsza wiec na szczęście nie będzie obsuwy, bo u mojej gin mimo ze prywatnie to tez często wchodzi się godzinę po czasie...
Natalia ja miałam przez ponad tydzień takie pieczenie. W żołądku, w gardle jakby kwas mi się cofał. Brałam rennie i co chwile guma miętowa. Już mi przeszło. Jedz lekkostrawne rzeczy, ryż, gotowana marchewkę itp. Zero owoców

Zabajona - wierze, że będzie dobrze, trzymajcie się
U mnie juz to trwa 2 tyg , raz lepiej raz gorzej....czekam aż mąż wróci z pracy i kupil mi rennie .... zobaczymy czy coś to da

reklama
Jem mało... nie zauważyłam czy lepiej po czy przed jedzeniem.. nie ma reguły...boje się o dziecko
A próbowałaś Rennie? Albo jakieś inne medykamenty na takie dolegliwości?
Pij mleko póki co, powinno choć trochę pomóc. Unikaj białych serów twarogów kefirów bo te z kolei powodują nadkwaśność. Jeśli masz zjedz ogórka kiszonego. Ale wtedy zrezygnuj z mleka. Nie radzilabym łączyć tych dwóch produktów

Co do tych problemów z jelitami, ja mam cały czas zaparcia/biegunki i to już druga ciaza w której tak jest. Tez mnie czasami coś wierci, ale lekarz powiedział ze nic się nie dzieje, po prostu taka jest reakcja mojego organizmu ;) a jeśli chodzi o jod, to ja biorę :) a właśnie mam hashimoto i niedoczynnosc tarczycy i dopiero przy suplementacji jodem TSH spadło i konwersja się poprawiła, lekarz sam mi zalecił ;)

co do kąpieli to właśnie przed południem wzięłam i okazała się za gorąca :( zjadłam dwa lody żeby się schłodzić, czułam się fatalnie, wewnętrzny niepokój, roztrzesienie, uspokoiło się gdzieś dopiero po godzinie. I w zasadzie od południa leżę plackiem, podwozie zaczęło mnie boleć :(

jodu nie biorę

Co do nadwagi to też mam i mam wiele koleżankę z nadwagą i ja bym powiedziała z obserwacji że dziewczyny z zapasem rodzą zdrowe bobasy bez żadnych komplikacji a u moich suchych koleżanek problemy, komplikacje, poronienia.
Także wstrzymajmy się od wyrokowania czy nadwagą przekreśla ciąże czy nie ;)

co do kąpieli to właśnie przed południem wzięłam i okazała się za gorąca :( zjadłam dwa lody żeby się schłodzić, czułam się fatalnie, wewnętrzny niepokój, roztrzesienie, uspokoiło się gdzieś dopiero po godzinie. I w zasadzie od południa leżę plackiem, podwozie zaczęło mnie boleć :(

jodu nie biorę

Co do nadwagi to też mam i mam wiele koleżankę z nadwagą i ja bym powiedziała z obserwacji że dziewczyny z zapasem rodzą zdrowe bobasy bez żadnych komplikacji a u moich suchych koleżanek problemy, komplikacje, poronienia.
Także wstrzymajmy się od wyrokowania czy nadwagą przekreśla ciąże czy nie ;)
I tu się z Tobą zgodzę, osobiście znam 2 dziewczyny z mocną niedowagą, które przed urodzeniem pierwszego dziecka roniły, jedna 7 druga 5 razy.. nie znam natomiast żadnej kobiety z nadwagą z większymi problemami niż cukrzyca ciążowa. Co oczywiście nie oznacza, że uważam, że nadwaga jest zdrowa, czy lepsza.. :)

A jak u Was ze sprawami łóżkowymi?
Ja się przyznam że już dwa razy próbowaliśmy delikatnie na boku i wszystko było okej.
Jednak nie wiem czy powinnam, czy poprostu kubel zimnej wody 🙈

I tu się z Tobą zgodzę, osobiście znam 2 dziewczyny z mocną niedowagą, które przed urodzeniem pierwszego dziecka roniły, jedna 7 druga 5 razy.. nie znam natomiast żadnej kobiety z nadwagą z większymi problemami niż cukrzyca ciążowa. Co oczywiście nie oznacza, że uważam, że nadwaga jest zdrowa, czy lepsza.. :)
Ja pierdziele 5,7 razy. Okropne 😧

reklama
Do góry