Hej
AsiaPelasia ma racje
jeżeli chodzi o chusty to lepiej skonsultować to z doradca chustonoszenia, z tego co wiem już powoli niektórzy ruszają w teren.
Ja nosze w chuście już od kilku lat , mój stosik nie jest jakiś wielki , ale jest
Są różne rodzaje chust , dla tych które nie nosiły polecam takie które mają dobrze zaznaczone boki chust czyli klasyczne pasiaki lub dwustronne
Na początek też nie ma co wydawać mnóstwo kasy bo może wam nie do końca pod pasować noszenie a i maluszek może nie być skory do noszenia- dlaczego polecam zakup już używanej wykochanej chusty , na fb jest kilka grup bazarkowych
Pierwsze chusty czyli noworodkowe też są inne niż dla tych większych dzieci , różnią się splotem , gramaturą , składem itd
Na konsultacji z doradcą poznacie jak prawidłowo ułozyc malucha w chuście , doradca zawsze ma ze sobą kilka rodzajów chust długich i kółkowych , często też mozna od nich bezpośrednio zakupić tą "zmacaną "
Ja chustowanie polecam , nosiłam wszystkich moich starszaków
teraz też będę nosić
I ostrzegam można w tym się zatracić , a kto pokocha chusty na jednej nie poprzestanie
Dudelka ja w stosiku na początek mam zwykłego pasiaczka LF kółka i starą wykochaną Allmele
Moj maluch bedzie klocuszkiem więc szybko przejdziemy na większe gramatury
a tu mamy już większe pole do popisu