reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

My też chcemy chustować i właśnie chciałam kupić lenny lamb tą z serii moja pierwsza chusta ale w sumie to nie wiem, wolę chyba dopłacić i mieć już coś, co będę mogła używać jak bąbel trochę nabierze masy 😄 mieliśmy iść na kurs chustonoszenia bo można trochę błędów narobić i zrobić krzywdę dzidzi, jakoś te spotkania online mnie nie przekonują szczerze, No ale zobaczymy jak to będzie- dlatego na razie się wstrzymuję z kupnem chusty, chociaż kusi 😃

reklama
Dziewczyny jak tam wasze brzuchy? U mnie koniec 35tc i mam wrażenie, że jakiś mały :( przytyłam ok 9kg i wszystko w brzuch weszło no ale jakoś tego nie widac

My też chcemy chustować i właśnie chciałam kupić lenny lamb tą z serii moja pierwsza chusta ale w sumie to nie wiem, wolę chyba dopłacić i mieć już coś, co będę mogła używać jak bąbel trochę nabierze masy 😄 mieliśmy iść na kurs chustonoszenia bo można trochę błędów narobić i zrobić krzywdę dzidzi, jakoś te spotkania online mnie nie przekonują szczerze, No ale zobaczymy jak to będzie- dlatego na razie się wstrzymuję z kupnem chusty, chociaż kusi 😃
Tez mieliśmy miec taki kurs, w ramach szkoły rodzenia, ale nie zdążył się odbyć przez koronera. Nie mniej jednak mamy kontakt do dziewczyny, która to ogarnia. Na yt można znaleźć naprawdę dobrze zrobione kursy w tym zakresie, dlatego też najpierw popatrzyłam i pocwiczylam, a doszkole się już po porodzie razem z Kluskiem 💙

Właśnie wczoraj udało mi się zakupić w końcu fotelik, a dokładnie wpłacić zaliczkę na avionaut pixel [emoji846] Ale oglądałam też wózki i jestem jak narazie w rozterce między baby design husky a jedo koda. O ile o tej pierwszej firmie słyszałam to druga widziałam po raz pierwszy. Miała która z was może z nią stycznosc? Chociaż w sklepie? [emoji846]
Niestety tej drugiej marki nie znam ale moja koleżanka ma Baby Design Husky i jest bardzo zadowolona. Też myślałam nad tym wózkiem ale dla jak dla mnie to on jest lepszy dla noworodków urodzonych późną jesienią/zimą bo to taki typowo zimowy wózek ze wszystkimi akcesoriami.
Dziewczyny jak tam wasze brzuchy? U mnie koniec 35tc i mam wrażenie, że jakiś mały :( przytyłam ok 9kg i wszystko w brzuch weszło no ale jakoś tego nie widac
Ja zaczęłam dziś 34 tydzień i nie powiem, że nie mam brzucha, bo mam, ale jak ktoś pyta który miesiąc i mówię że ósmy to każdy wybałusza oczy że to już taka zaawansowana ciąża a brzuch wygląda jak na piąty/szósty miesiąc. I też przytyłam póki co tyle co Ty - 9 kilo.

Niestety tej drugiej marki nie znam ale moja koleżanka ma Baby Design Husky i jest bardzo zadowolona. Też myślałam nad tym wózkiem ale dla jak dla mnie to on jest lepszy dla noworodków urodzonych późną jesienią/zimą bo to taki typowo zimowy wózek ze wszystkimi akcesoriami.

Ja zaczęłam dziś 34 tydzień i nie powiem, że nie mam brzucha, bo mam, ale jak ktoś pyta który miesiąc i mówię że ósmy to każdy wybałusza oczy że to już taka zaawansowana ciąża a brzuch wygląda jak na piąty/szósty miesiąc. I też przytyłam póki co tyle co Ty - 9 kilo.
Z synem tez przytyłam 11kg i brzuch niewielki a młody 3600 g i 56cm . Zastanawiam się gdzie te dzieciątko się mieści

Hej :)

AsiaPelasia ma racje :) jeżeli chodzi o chusty to lepiej skonsultować to z doradca chustonoszenia, z tego co wiem już powoli niektórzy ruszają w teren.
Ja nosze w chuście już od kilku lat , mój stosik nie jest jakiś wielki , ale jest :) Są różne rodzaje chust , dla tych które nie nosiły polecam takie które mają dobrze zaznaczone boki chust czyli klasyczne pasiaki lub dwustronne:) Na początek też nie ma co wydawać mnóstwo kasy bo może wam nie do końca pod pasować noszenie a i maluszek może nie być skory do noszenia- dlaczego polecam zakup już używanej wykochanej chusty , na fb jest kilka grup bazarkowych :) Pierwsze chusty czyli noworodkowe też są inne niż dla tych większych dzieci , różnią się splotem , gramaturą , składem itd:) Na konsultacji z doradcą poznacie jak prawidłowo ułozyc malucha w chuście , doradca zawsze ma ze sobą kilka rodzajów chust długich i kółkowych , często też mozna od nich bezpośrednio zakupić tą "zmacaną ":)

Ja chustowanie polecam , nosiłam wszystkich moich starszaków :) teraz też będę nosić :) I ostrzegam można w tym się zatracić , a kto pokocha chusty na jednej nie poprzestanie :)

Dudelka ja w stosiku na początek mam zwykłego pasiaczka LF kółka i starą wykochaną Allmele :) Moj maluch bedzie klocuszkiem więc szybko przejdziemy na większe gramatury :) a tu mamy już większe pole do popisu :)

U mnie też nie wierzą ze 32 tydzień. Chociaż przytyłam 12 kg już. W sumie to gdyby nie te placki i lody to pewnie nie przytylabym tyle. Ale. Nie jadlam przed ciąża słodkiego prawie w ogóle. Wizdomo jakieś tam urodziny imieniny to tak. Cieszmy się z tego że prawie nic nie widać no i obyśmy nie podwoiły naszej wagi na ostatniej prostej 🤣

reklama
U mnie tak

Załączniki

• 20200511_170230.jpg
    20200511_170230.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 133
Do góry