reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja chciałabym Celinkę, mój maż Biankę albo...Marceline. Chyba faktycznie poczekamy żeby zobaczyć jak będzie wygladała, a ze zapowiada sie duża to pewnie będzie Gertruda;)
:D
Ładne imiona, mi z Waszych typów najbardziej się podoba Bianka, zupełnie niespotykane :)
Przypomniała mi się taka bajka, Bernard i Bianka, coś było, prawda? Kojarzycie? Muszę obczaić co to za postacie były :D

reklama
Ja chciałabym Celinkę, mój maż Biankę albo...Marceline. Chyba faktycznie poczekamy żeby zobaczyć jak będzie wygladała, a ze zapowiada sie duża to pewnie będzie Gertruda;)
u nas ten sam problem doskonale Cię rozumiem, też chyba poczekam do porodu, mm wtedy większe szanse na przeforsowanie moich typów :)

My z imieniem dla dziewczynki też byśmy mieli duży problem i na 100% odmienne zdanie, jeszcze jak nie wiedzieliśmy to mąż wymyślał takie, które mi kompletnie się nie podobały, taki chyba urok tych damskich imion 😄

My z imieniem dla dziewczynki też byśmy mieli duży problem i na 100% odmienne zdanie, jeszcze jak nie wiedzieliśmy to mąż wymyślał takie, które mi kompletnie się nie podobały, taki chyba urok tych damskich imion 😄
A my właśnie odwrotnie. Dla dziewczynki mieliśmy już od kilku lat jak nawet nie staraliśmy się o dziecko :D a z chłopcem to były takie batalie... Powiem Wam, że nie przeszedł ani żaden mój typ ani męża, po prostu wybraliśmy takie, które obydwojgu się w miarę podobało, i z czasem coraz bardziej się do niego przyzwyczajaliśmy i teraz już sobie nie wyobrażamy innego imienia :)

Hej:) dziewczyny Wy już wszystko wypralyscie dla Maluszkow i trzymacie w szafkalch? Ja się zastanawiam bo do szpitala już mam spakowana torbę ale do komody nie bo boję się że to się wszystko zakurzy🙊

Ja tak, i już to ogarnęłam z jakiś miesiąc, półtorej temu. Raczej się nie martwię, że się zakurzy, trzymam moje ubrania np. zimowe całą wiosnę i lato w szafkach i raczej mi się nie kurzą :D

A wolałam mieć to już ogarnięte. Z kolei torby jeszcze nie pakuję, jakoś nie mogę się zmotywować i myślę, że mam jeszcze czas.

Ja dostałam i pokupowalam już w lutym wszystkie ubranka , i tego się nagromadziło kilkaset, bo mam też od przyjaciółki większe rozmiary, do 74. I to trwało u mnie z tydzień, dwa, żeby wszystko wyprać i poprasować, bo robiłam to na raty i nie codziennie. Dlatego cieszę się, że już mam to z głowy, a im później, tym może być ciężej znaleźć w sobie siły do takich prac. Teraz jak mi jeszcze przychodzą pieluszki, kokony, rożki i inne to też na bieżąco piorę i prasuję to co można , ale przy ciuszkach było zdecydowanie najwięcej roboty.

reklama
Do góry