reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Hej Dziewczyny,

długo się tu nie odzywałam, nadrobiłam kilka stron, ale wszystkiego nie zdążę :-D
W końcu jestem na zwolnieniu i mogę odpocząć od pracy, więc nareszcie mogę się zająć wyprawką :-)
Mam już 31+2, jestem po USG, nasz Dzidziuś waży około 1800 gr :-) Leży główką do dołu. Znowu wyprzedza termin porodu przez swój rozmiar, ale ja się nie martwię, będzie duży jak ojciec chyba :-D
Na razie mamy łóżeczko (Chicco Lullaby), kilka rzeczy dla Dzidzi, ale muszę jeszcze sporo dokupić, Wy już chyba wszystko macie przygotowane 8-)
Zdecydowaliśmy się na wózek Noordi Fjordi, jest mega lekki, ładny i ma ogromny kaptur w gondoli, dla mnie to jedna z najważniejszych rzeczy w wózku, ponieważ mieszkamy nad morzem w Gdańsku i czasami mamy taaaaki wiatr :-) Czekamy na dostawę wózka 8-)
W tym momencie wybieram kokon i odzież dla Synka.

Życzę Wam i Waszym Dzidziusiom zdrowia!
Trzymajcie się! :-*

reklama
Też od paru dni mam uczucie jakby mała miała nie długo wyjść bo jak chodzę to czuje rozpieranie w samym dole brzucha a każdy krok to jest jakby kamień mnie udezal aż mi drętwieja nogi a to jeszcze 2 miesiące 😅 ale pewnie to dlatego, że położenie jest już główkowe tak wyszło na usg.
U mnie też tak jest 🙃

Super dziewczyny! Bardzo się cieszę jak czytam takie pozytywne wiadomości :) Ja wizytę będę miała za lekko ponad tydzień, zobaczymy jak tam, mały coraz większy, rozpycha się mocno :) kupiłam 2 otulacze do spania swaddle up, jeden malutki drugi trochę większy- zobaczymy czy się u nas sprawdzi, szwagierka bardzo polecała choć oni nie używali od początku tylko jak dziecko skończyło jakieś 3 miesiące

Hej Dziewczyny,

długo się tu nie odzywałam, nadrobiłam kilka stron, ale wszystkiego nie zdążę :-D
W końcu jestem na zwolnieniu i mogę odpocząć od pracy, więc nareszcie mogę się zająć wyprawką :-)
Mam już 31+2, jestem po USG, nasz Dzidziuś waży około 1800 gr :-) Leży główką do dołu. Znowu wyprzedza termin porodu przez swój rozmiar, ale ja się nie martwię, będzie duży jak ojciec chyba :-D
Na razie mamy łóżeczko (Chicco Lullaby), kilka rzeczy dla Dzidzi, ale muszę jeszcze sporo dokupić, Wy już chyba wszystko macie przygotowane 8-)
Zdecydowaliśmy się na wózek Noordi Fjordi, jest mega lekki, ładny i ma ogromny kaptur w gondoli, dla mnie to jedna z najważniejszych rzeczy w wózku, ponieważ mieszkamy nad morzem w Gdańsku i czasami mamy taaaaki wiatr :-) Czekamy na dostawę wózka 8-)
W tym momencie wybieram kokon i odzież dla Synka.

Życzę Wam i Waszym Dzidziusiom zdrowia!
Trzymajcie się! :-*
Bardzo ładny wózek, bardzo podobny styl i design do "naszych" tutisów 😀

Dziewczyny, przyszedł rożek bawełniany z jukki, moim zdaniem jest idealny, nie za gruby , nie za cienki , w sam raz na wczesne lato 😊 sztywność umiarkowana 😉 wrzucę go na ręczne pranie, zobaczymy co wyjdzie 😃
A i zamówiłam oprócz tych zwykłych prześcieradeł z allegro (do gondoli) , takie z grubszej bawełny na tuliotuli, rewelacyjna jakość, szczerze polecam , marka poofi.

Ja z wyprawką też ruszyłam w zeszłym tygodniu, i to ostro. Wszystko już zamówione. Jedyne, czego będzie nam brakowało jeszcze, to fotelik do auta, ale chodzą słuchy, że dostaniemy w prezencie, więc jeszcze się wstrzymujemy z zakupem 😅 teraz tylko czekam na paczuszki i zacieram rączki 👏😂 ale niestety wolno te rzeczy idą tutaj w Hiszpanii. Zamówiliśmy łóżeczko i kilka innych rzeczy w Ikei w zeszłym tygodniu, planowana dostawa: 20.06 😱 ale spoko, jakbym nie daj Boże urodziła wcześniej to sobie poradzimy bez tych rzeczy, bo maluszek może spać na początku z nami, a reszta to też raczej pierdoły, oprócz przewijaka.

Bardzo ładny wózek, bardzo podobny styl i design do "naszych" tutisów 😀

Dziewczyny, przyszedł rożek bawełniany z jukki, moim zdaniem jest idealny, nie za gruby , nie za cienki , w sam raz na wczesne lato 😊 sztywność umiarkowana 😉 wrzucę go na ręczne pranie, zobaczymy co wyjdzie 😃
A i zamówiłam oprócz tych zwykłych prześcieradeł z allegro (do gondoli) , takie z grubszej bawełny na tuliotuli, rewelacyjna jakość, szczerze polecam , marka poofi.
daj znać koniecznie jak po praniu

reklama
Do góry