reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Hej Dziewczyny,

długo się tu nie odzywałam, nadrobiłam kilka stron, ale wszystkiego nie zdążę :-D
W końcu jestem na zwolnieniu i mogę odpocząć od pracy, więc nareszcie mogę się zająć wyprawką :-)
Mam już 31+2, jestem po USG, nasz Dzidziuś waży około 1800 gr :-) Leży główką do dołu. Znowu wyprzedza termin porodu przez swój rozmiar, ale ja się nie martwię, będzie duży jak ojciec chyba :-D
Na razie mamy łóżeczko (Chicco Lullaby), kilka rzeczy dla Dzidzi, ale muszę jeszcze sporo dokupić, Wy już chyba wszystko macie przygotowane 8-)
Zdecydowaliśmy się na wózek Noordi Fjordi, jest mega lekki, ładny i ma ogromny kaptur w gondoli, dla mnie to jedna z najważniejszych rzeczy w wózku, ponieważ mieszkamy nad morzem w Gdańsku i czasami mamy taaaaki wiatr :-) Czekamy na dostawę wózka 8-)
W tym momencie wybieram kokon i odzież dla Synka.

Życzę Wam i Waszym Dzidziusiom zdrowia!
Trzymajcie się! :-*

reklama
Też od paru dni mam uczucie jakby mała miała nie długo wyjść bo jak chodzę to czuje rozpieranie w samym dole brzucha a każdy krok to jest jakby kamień mnie udezal aż mi drętwieja nogi a to jeszcze 2 miesiące 😅 ale pewnie to dlatego, że położenie jest już główkowe tak wyszło na usg.
U mnie też tak jest 🙃

Super dziewczyny! Bardzo się cieszę jak czytam takie pozytywne wiadomości :) Ja wizytę będę miała za lekko ponad tydzień, zobaczymy jak tam, mały coraz większy, rozpycha się mocno :) kupiłam 2 otulacze do spania swaddle up, jeden malutki drugi trochę większy- zobaczymy czy się u nas sprawdzi, szwagierka bardzo polecała choć oni nie używali od początku tylko jak dziecko skończyło jakieś 3 miesiące

Hej Dziewczyny,

długo się tu nie odzywałam, nadrobiłam kilka stron, ale wszystkiego nie zdążę :-D
W końcu jestem na zwolnieniu i mogę odpocząć od pracy, więc nareszcie mogę się zająć wyprawką :-)
Mam już 31+2, jestem po USG, nasz Dzidziuś waży około 1800 gr :-) Leży główką do dołu. Znowu wyprzedza termin porodu przez swój rozmiar, ale ja się nie martwię, będzie duży jak ojciec chyba :-D
Na razie mamy łóżeczko (Chicco Lullaby), kilka rzeczy dla Dzidzi, ale muszę jeszcze sporo dokupić, Wy już chyba wszystko macie przygotowane 8-)
Zdecydowaliśmy się na wózek Noordi Fjordi, jest mega lekki, ładny i ma ogromny kaptur w gondoli, dla mnie to jedna z najważniejszych rzeczy w wózku, ponieważ mieszkamy nad morzem w Gdańsku i czasami mamy taaaaki wiatr :-) Czekamy na dostawę wózka 8-)
W tym momencie wybieram kokon i odzież dla Synka.

Życzę Wam i Waszym Dzidziusiom zdrowia!
Trzymajcie się! :-*
Bardzo ładny wózek, bardzo podobny styl i design do "naszych" tutisów 😀

Dziewczyny, przyszedł rożek bawełniany z jukki, moim zdaniem jest idealny, nie za gruby , nie za cienki , w sam raz na wczesne lato 😊 sztywność umiarkowana 😉 wrzucę go na ręczne pranie, zobaczymy co wyjdzie 😃
A i zamówiłam oprócz tych zwykłych prześcieradeł z allegro (do gondoli) , takie z grubszej bawełny na tuliotuli, rewelacyjna jakość, szczerze polecam , marka poofi.

Ja z wyprawką też ruszyłam w zeszłym tygodniu, i to ostro. Wszystko już zamówione. Jedyne, czego będzie nam brakowało jeszcze, to fotelik do auta, ale chodzą słuchy, że dostaniemy w prezencie, więc jeszcze się wstrzymujemy z zakupem 😅 teraz tylko czekam na paczuszki i zacieram rączki 👏😂 ale niestety wolno te rzeczy idą tutaj w Hiszpanii. Zamówiliśmy łóżeczko i kilka innych rzeczy w Ikei w zeszłym tygodniu, planowana dostawa: 20.06 😱 ale spoko, jakbym nie daj Boże urodziła wcześniej to sobie poradzimy bez tych rzeczy, bo maluszek może spać na początku z nami, a reszta to też raczej pierdoły, oprócz przewijaka.

Bardzo ładny wózek, bardzo podobny styl i design do "naszych" tutisów 😀

Dziewczyny, przyszedł rożek bawełniany z jukki, moim zdaniem jest idealny, nie za gruby , nie za cienki , w sam raz na wczesne lato 😊 sztywność umiarkowana 😉 wrzucę go na ręczne pranie, zobaczymy co wyjdzie 😃
A i zamówiłam oprócz tych zwykłych prześcieradeł z allegro (do gondoli) , takie z grubszej bawełny na tuliotuli, rewelacyjna jakość, szczerze polecam , marka poofi.
daj znać koniecznie jak po praniu

reklama
Do góry