Tak, córka się bardzo uspokoiła. Pewnie po prostu ma już coraz mniej miejsca. Jestem w 31 tygodniu, a tydzień temu ważyła około 1700 g.Dziewczyny po 30tyg. Czujecie mniejszą aktywność szanownego/szanownej w brzuchu
reklama
Martitta88
Fanka BB :)
U mnie mały nadal ruchliwy ale słyszałam że to normalne że im później tym rzadziej się czuje ruchy. Mój widocznie będzie bardzo żywiołowy
niunia2324
Ja od wczoraj mam jakby inne odczucie ruchów, Młody się chyba przekręcił w poprzek i od razu ucisk pod mostkiem zelżał, ale na samym dole te kopniaki są tak dziwnie intensywne w odczuciu, że mam wrażenie jakby pchal sie do wyjścia, wolałam jak kopał po żebrach (prawie 33t.) A brzuchem jak szarpnie czasem to aż oczom nie wierzę, oczywiście jak chcę nagrać te ruchy to momentalnie jest spokój
W tamtą środę miałam usg i wyszło że mój waży 1436 kulę to chyba jakiś niedozywionyTak, córka się bardzo uspokoiła. Pewnie po prostu ma już coraz mniej miejsca. Jestem w 31 tygodniu, a tydzień temu ważyła około 1700 g.
A dalej macie ochotę na jedzenie czy odwrotnie bo ja tylko głód czuje rano i jakoś nie chce mi się jeść
Martitta88
Ja tak różnie... Bardziej niż głód to mam zachcianki, zwłaszcza na słodkie. Wcześniej więcej jadłam, pod koniec drugiego trymestru.
Natalia198777
Dziewczyny miałam dać znać po wizycie. Debatowalyśmy ostatnio o tym , że główka dziecka napiera nisko powodując dyskomfort. Mowiłam wam też , że mam od dawna skurcze. A więc młody waży ok 2kg to 32tc. Dziecko główką u dołu jak było tak jest no i te skurcze i uciski główką tak mocno je czuje gdyż mam bardzo miękką szyjkę. Lekarz mówi, że poród dzięki temu będzie szybki i bezproblemowy gdyz szyjka nie będzie dawać oporu. Tez tak mialam z pierwsza ciąża poród 15 min teraz wiem czemu .
Martitta88
Super i wielkie zazdro
Natalia198777
Zobaczymy w praktyceSuper i wielkie zazdro
Madziulka1988
Aktywna w BB
Też od paru dni mam uczucie jakby mała miała nie długo wyjść bo jak chodzę to czuje rozpieranie w samym dole brzucha a każdy krok to jest jakby kamień mnie udezal aż mi drętwieja nogi a to jeszcze 2 miesiące ale pewnie to dlatego, że położenie jest już główkowe tak wyszło na usg.
reklama
Natalia198777
Właśnie u mnie tak jest.Też od paru dni mam uczucie jakby mała miała nie długo wyjść bo jak chodzę to czuje rozpieranie w samym dole brzucha a każdy krok to jest jakby kamień mnie udezal aż mi drętwieja nogi a to jeszcze 2 miesiące ale pewnie to dlatego, że położenie jest już główkowe tak wyszło na usg.