reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
U mnie mały nadal ruchliwy ale słyszałam że to normalne że im później tym rzadziej się czuje ruchy. Mój widocznie będzie bardzo żywiołowy :D

Ja od wczoraj mam jakby inne odczucie ruchów, Młody się chyba przekręcił w poprzek i od razu ucisk pod mostkiem zelżał, ale na samym dole te kopniaki są tak dziwnie intensywne w odczuciu, że mam wrażenie jakby pchal sie do wyjścia, wolałam jak kopał po żebrach 😉(prawie 33t.) A brzuchem jak szarpnie czasem to aż oczom nie wierzę, oczywiście jak chcę nagrać te ruchy to momentalnie jest spokój 😉

Tak, córka się bardzo uspokoiła. Pewnie po prostu ma już coraz mniej miejsca. Jestem w 31 tygodniu, a tydzień temu ważyła około 1700 g.
W tamtą środę miałam usg i wyszło że mój waży 1436 kulę to chyba jakiś niedozywiony
A dalej macie ochotę na jedzenie czy odwrotnie bo ja tylko głód czuje rano i jakoś nie chce mi się jeść

Ja tak różnie... Bardziej niż głód to mam zachcianki, zwłaszcza na słodkie. Wcześniej więcej jadłam, pod koniec drugiego trymestru.

Dziewczyny miałam dać znać po wizycie. Debatowalyśmy ostatnio o tym , że główka dziecka napiera nisko powodując dyskomfort. Mowiłam wam też , że mam od dawna skurcze. A więc młody waży ok 2kg to 32tc. Dziecko główką u dołu jak było tak jest no i te skurcze i uciski główką tak mocno je czuje gdyż mam bardzo miękką szyjkę. Lekarz mówi, że poród dzięki temu będzie szybki i bezproblemowy gdyz szyjka nie będzie dawać oporu. Tez tak mialam z pierwsza ciąża poród 15 min teraz wiem czemu .

Też od paru dni mam uczucie jakby mała miała nie długo wyjść bo jak chodzę to czuje rozpieranie w samym dole brzucha a każdy krok to jest jakby kamień mnie udezal aż mi drętwieja nogi a to jeszcze 2 miesiące 😅 ale pewnie to dlatego, że położenie jest już główkowe tak wyszło na usg.

reklama
Też od paru dni mam uczucie jakby mała miała nie długo wyjść bo jak chodzę to czuje rozpieranie w samym dole brzucha a każdy krok to jest jakby kamień mnie udezal aż mi drętwieja nogi a to jeszcze 2 miesiące 😅 ale pewnie to dlatego, że położenie jest już główkowe tak wyszło na usg.
Właśnie u mnie tak jest.:)

Do góry