reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Nie wiem jaki masz stosunek do używanych rzeczy ale polecam aplikacje Vinted. Naprawdę za grosze można kupić fajne ubranka😊 Taki maluch to ani nie zniszczy, czasami założy raz albo wcale jakieś ubranko.Polecam. PS. Ja ogólnie ubranka mam po dzieciach rodzeństwa ale kilka zamówień zrobiłam, nie mogłam się oprzeć takie ceny 😊np nowy dresik z metką 20zl 😊
super pomysł, dzięki za wskazówkę :)

reklama
A co zamierzacie kupić do kąpieli? Jak zaczęłam czytać Srokao to chyba nic prawie sie nie nadaje 😜 Jeżeli chodzi o krem do twarzy taki na spacer to co kupujecie? Dla noworodka nie musi być z filtrem podobno bo i tak sie chroni przed słońcem.

ja kompletnie tego nie pojmuję :( to czym się (na okoliczność pępka) różni kaftanik i spodenko-półśpiochy od pajaca czy bodziaka? i tak pępek zakryty i tak... mogłyby te pęki odpadać od razu!
Właśnie nie pamiętam skąd to wyniosłam, wydaje mi si ze położna na szkole rodzenia mówiła ze bezpieczniej używać kaftanika, pieluchę wiadomo trzeba założyć i odgiac na brzuszku żeby nie drażniło kikuta, zobaczymy jak to będzie w praktyce i co powiedzą w szpitalu.

A co zamierzacie kupić do kąpieli? Jak zaczęłam czytać Srokao to chyba nic prawie sie nie nadaje 😜 Jeżeli chodzi o krem do twarzy taki na spacer to co kupujecie? Dla noworodka nie musi być z filtrem podobno bo i tak sie chroni przed słońcem.
już w sumie poruszałyśmy ten wątek, ja kupiłam w prawdzie mydełko do kąpieli coslys, właśnie przez srokao polecany, ale tylko awaryjnie, teraz dzieci się myje tylko wodą; ponoć filtra się używa latem, ale czekam na jakies info od położnej bo są sprzeczne opinie

już w sumie poruszałyśmy ten wątek, ja kupiłam w prawdzie mydełko do kąpieli coslys, właśnie przez srokao polecany, ale tylko awaryjnie, teraz dzieci się myje tylko wodą; ponoć filtra się używa latem, ale czekam na jakies info od położnej bo są sprzeczne opinie
Też właśnie sie zastanawiam nad tym coslys. I nad tym mleczkiem alphanova bebe 😊

U nas dzisiaj wielkie pranie i prasowanie, matko tyle tego jest, ze głowa mała 😂 ale postanowiłam zrobić to wcześniej, już teraz ciężko mi dłużej stać przy żelazku a co dopiero za miesiąc 😉
Złożyliśmy wózek, i mam dziewczyny pytanie (tutis uno) jakim cudem rozebralyście ten biały materiał z wypustkami do prania?mi się to nie udało, może już dziś zmęczenie materiału, albo prostu jestem za mało sprytna 😅
@Pralinka2020 jak się okazuje tych body kopertowych to mam co najmniej po 10 z dlugim i krótkim a oprócz tego z tych podarowanych paczek zwykłe bodziaki też ich jest całe mnóstwo, na bank juz niczego z ubranek nie będę kupować 😃 oby zdążył Młody w ogóle wszystko założyć 😂

Niezła frajda co? 😍 ja kupiłam kilka bodziakow na 56, ale po ostatnim usg mam wrażenie ze mogą się nie przydać 😂
A zamówiłam tez bodziakow z hm, mileo baby (metki są wszyte na wierzchu ubranek -genialne, super jakość) i mój faworyt bodziaki czapeczka pilotka i ogrodniczki z coodo.pl niesamowita jakośc bawełny, aż mi szkoda uprać aby nie stracić tej miękkości 😍 majątek można wydać u nich ale myślę , że warto 😉ze smyka tez kupiłam komplet właśnie na 56, akurat były promocje. Natomiast otulacze i kocyczki głównie z tuliotuli , bambusowe, w dotyku cudowne. (Oczywiście zamiast kupić 1 otulacz kupiłam 3 😂 bo takie piękne 😍 tak samo z kocyczkami) Skusilam się również na kocyk tzw. wafelkowy, na stronie babybyann ale nie jestem zadowolona, wygląda jakby był po 100 praniu 😑
Mnie te zakupy powiem wam denerwuja na nic nie mogę się zdecydować nie mam pojęcia co kupować i tak flustracja mnie bierze. Z koleżanką właśnie wczoraj rozmawiałam o fotelikach to dla mnie kosmos co ona mi mówiła kompletnie nie mam pojęcia o tym. A ja jednak wolę właśnie z bazą bo jednym kliknięciem i dziecko wpięte później baza zostaje na następny większe fotelik. Ale ja chcę takie coś że nie chce wózków 2w1, 3w1 tylko foteli i baza to jedno, stelaż do fotelika żeby go przerobić na wózek nie wiem jak to fachowo ująć i żeby ten sam stelaż pasował do gondoli. Bo późnej chce kupić porządną spacerówkę nie chce właśnie spacerówki narazie. Dla mnie temat wyprawki to koszmar bo chciałabym pójść do jednego sklep no dobra pewnie do paru i wszystko kupić na raz a nie tak przez internet jak ani tego dotknąć ani przejechać się tym po sklepie czy mi się spodoba jak przyjdzie czy to ma to wszystko czego chce ktoś w sklepie by doradzi a jednak to duże koszty i byle czego też nie chce kupić. Zazdroszczę wam że wy już tak dużo macie a ja prawie nic oprócz ubranek 56 kupiłam sporo w jednym zamówieniu i jak przyszło to takie malutkie i zaraz zamówiłam 62 bo jakby był duży to żeby się zmieścił kupuje dość neutralne kolory najbardziej podobają mi się białe ubranka nie lubię pstrokacizny. A i wszystko by kupowałam kopertowe i pajace po całości rozpinane i półpiochy bo koleżanki mi doradziły że też fajnie im sie sprawdziły.

@niunia2324 zakładam, że chodzi Ci o ten biały materiał po bokach, a nie materacyk? W części, gdzie będą nogi dziecka, po bokach, jest zamek i to się rozpina, a potem przez dziurę przechodzi ta metalowa część, na której dziecko leży, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi.

Dla mnie wyprawka to też ciężka sprawa, ale ze względów finansowych. Kupa kasy na to wszystko idzie, a nam się akurat wszystko złożyło do kupy: zakup mieszkania, dziecko w drodze, koronawirus, który obniżył pensję mojemu mężowi, a mi zawiesił wypłaty na zwolnieniu lekarskim... 😔 Dlatego jakoś bardzo nie szalejemy z zakupami, póki co kupujemy tylko to, co naprawdę niezbędne i trochę odkładamy te zakupy w czasie wierząc, że sytuacja nam się wkrótce trochę poprawi.

reklama
Do góry