reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja z proszkiem nie pomogę, bo mam hiszpańską markę. Poprałam już wszystkie ciuszki, od rozmiaru 50 do 74 i teraz prasuję na raty, bo dużo tego jest, a jak dłużej postoję, to mi się kręgosłup daje we znaki, ehhh starość nie radość 😜

Mi się dziś śnił mój synek :) z czarnymi włosami jak mój M. i wielkimi stopami jak moje haha :D bo mam rozmiar 42 🙈 no i że się dużo do mnie uśmiechał ♥ normalnie miód na serce!!!
my w sobotę wybieramy się po ciuszki, bo leżą na strychu w torbach złożone i też się przymierzam do prania powoli, żeby potem prasowanie na raty rozłożyć, dostałam kokon od koleżanki i zastanawiam się jak go w całości do pralki upchnąć :)

reklama
Powiem Wam że z synem miałam proszek Lovela, ale użyłam go parę razy tak na prawdę, później i aż po po dziś dzień pierzemy wszystkie rzeczy w jednym proszku. Najczęściej w kapsułkach Persil, teraz akurat np. piorę w granulkach Lenor (bo kupiliśmy jak byliśmy w Niemczech kiedyś :))

ja też 24 tydzień powiem Wam, ze dopiero od zeszłego tygodnia czuję dzidzię, mam łożysko z przodu i podobno opóźnia odczuwanie ruchów, ale w tym tygodniu mała tak mi daje popalić, że aż brzuch mi się rusza, aż mąż się wystraszył, jak kopnęła, przyznam, że dla mnie ro jest uczucie radosne i przerażające za razem :) ileż siły w tej małej istotce, przecież waży niewiele ponad pół kilo!
Zgadzam się z tymi odczuciami, to jest coś niesamowitego ale też mega dziwne ;) I mój mąż też jak mały mocno kopnie to jakoś tak automatycznie cofa rękę 😁 Ale wszyscy mówią, że potem brakuje tego uczucia po porodzie...Tak generalnie to bardzo lubię te kopniaczki, przynajmniej wiem, że dzidziuś ma się dobrze :)
Ja dzisiaj 25+4, właśnie wróciłam do domu z glukozy, nie było wcale tak źle ;) wzięłam tą cytrynową, ale jakoś smaku cytryny nie wyczułam...

W ogóle wczoraj wpadłam w szał zakupów on line i kupilam ciuszków na 62 ,( jakbym mało dostała) 😂 ale to było silniejsze ode mnie. Uparlam się na jednokolorowe ubranka i kopertowe body żeby było łatwiej takiego Maluszka ubierać, do tego chciałam aby ubranka nie miały metki "na karku" , i tym sposobem wydałam kupę kasy. A gdzie cała reszta, kosmetyki, meble, prześcieradła, itd 🙃

Zgadzam się z tymi odczuciami, to jest coś niesamowitego ale też mega dziwne ;) I mój mąż też jak mały mocno kopnie to jakoś tak automatycznie cofa rękę 😁 Ale wszyscy mówią, że potem brakuje tego uczucia po porodzie...Tak generalnie to bardzo lubię te kopniaczki, przynajmniej wiem, że dzidziuś ma się dobrze :)
Ja dzisiaj 25+4, właśnie wróciłam do domu z glukozy, nie było wcale tak źle ;) wzięłam tą cytrynową, ale jakoś smaku cytryny nie wyczułam...
Ooo, ja dzisiaj 25+5 :) masz termin na 13.07?
Ja będę miała badania w poniedziałek.

@Pralinka2020 a nie wejdzie ten kokon do pralki? Może jakbyś tylko go wyprała to by dało radę? I nastawić na szybkie pytanie czy coś...

@niunia2324 nie ma co sobie żałować! ;) Teraz jeszcze kwarantanna, to trzeba sobie jakoś życie osładzać :D

Ooo, ja dzisiaj 25+5 :) masz termin na 13.07?
Ja będę miała badania w poniedziałek.

@Pralinka2020 a nie wejdzie ten kokon do pralki? Może jakbyś tylko go wyprała to by dało radę? I nastawić na szybkie pytanie czy coś...

@niunia2324 nie ma co sobie żałować! ;) Teraz jeszcze kwarantanna, to trzeba sobie jakoś życie osładzać :D
A nie, przepraszam, jeden dzień się pospieszyłam :p Dziś 25+3 i termin z OM na 14.07 😋

ostatnio już pisałam trochę o tym: lanolinę na brodawki, gaziki, octenisept, sól fizjologiczną, linomag, wkładki laktacyjne, witaminy i masło shea (to na teraz), muszle laktacyjne, podkłady poporodowe na lóżko do szpitala i majtki, wkłady poporodowe, pojemniki do przechowywania pokarmu, torebki do mrożenia, waciki i patyczki higienicze dla bobasa, nadmanganiam potasu i tantum rosa na gojenie szwów, chusteczki nawilżane, olej ze słodkich migdałów na ciemieniuchę, termofor i na koniec krem ujędrniający na brzuch poporodowy :) zamknęłam tym samym cały temat kosmetyków dla mnie i dla mojej dziewczynki i nie zamierzam więcej o tym myśleć :) oprócz pieluch oczywiście, te kupię stacjonarnie, bo zdecydowałam się na bambiboo
Pralinka nie mogę namierzyć tych pieluch w necie. Też zdecydowałam się na ekologiczne, będę testować bambo nature i muumi baby , a tych o których piszesz nigdzie nie ma :( a z chęcią tez bym zamówiła. Daj znać jak będziesz miała namiary.
Edit
Juz namierzylam 😀

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry