reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Macie dziewczyny już łóżeczka? Polecacie jakieś firmy moze? Na necie tyle ich jest ze człowiek się gubi a chciałabym solidna firme

sporo osób używa i sobie chwalą, ja mam takie wrażenie że sama musze po prostu przetestować różne rzeczy i rozwiązania, bo jedni mówią, że niezbędne inni że bez sensu, czas pokaże, na szczęście internetu nie zamykają, będziemy dokupować :)
o tak, tak! Jestem tego samego zdania :) że trzeba sprawdzić samemu- niektóre kobietki nie wyobrażają sobie kolejnego bobaska bez łóżeczka dostawionego, a inne znowu wracają do klasyki. Ja powiem Wam szczerze, że będę miała sporo rzeczy z drugiej ręki tj. Wózek na pewno kupimy używany, łóżeczko po bratanku, wanienkę od koleżanki, niektórych rzeczy szukam na olx np szumisia bo nie wiemy czy się nam sprawdzi, tak samo maty do leżakowania czy bujaczek też używany :) używane rzeczy niektórzy wystawiają w idealnym stanie, a dla mnie to zawsze kilka stówek w portfelu, tym bardziej że co do niektórych rzeczy nie wiemy czy będą zdawały sprawdzian.

o tak, tak! Jestem tego samego zdania :) że trzeba sprawdzić samemu- niektóre kobietki nie wyobrażają sobie kolejnego bobaska bez łóżeczka dostawionego, a inne znowu wracają do klasyki. Ja powiem Wam szczerze, że będę miała sporo rzeczy z drugiej ręki tj. Wózek na pewno kupimy używany, łóżeczko po bratanku, wanienkę od koleżanki, niektórych rzeczy szukam na olx np szumisia bo nie wiemy czy się nam sprawdzi, tak samo maty do leżakowania czy bujaczek też używany :) używane rzeczy niektórzy wystawiają w idealnym stanie, a dla mnie to zawsze kilka stówek w portfelu, tym bardziej że co do niektórych rzeczy nie wiemy czy będą zdawały sprawdzian.
ja też będę kupować używane, przynajmniej niektóre

Tez mam takie wyniki. Na czczo ok. Po godz ponad 200 🤔 a po dwóch nieco ponad 120. Czekam na wizyte i komentarz bo nie wiem co o tym myśleć. Masz jakieś zalecenia w związku z tymi wynikami?
Dowiedziałam się o tym będąc w 12 tc . Glukometr i dieta. Zero cukru i słodyczy. Teraz jestem w 26t i cukier po zjedzeniu czegoś słodkiego czy czegoś co powinno mi szkodzić jest w normie. Sama już nie wiem czy to przypadek z tymi wynikami czy pomyłka . Trafiłam do.szpitala z krwawieniem i ciąża zagrożoną był ogromny krwiak. Słyszałam, ze stes mógł zaburzyc w tedy winik krzywej cukrowej. Usłyszałam w tedy, ze wystarczy mi dieta. Podjem czasem cos słodkiego czy wypije herbatę z cukrem i cukier nadal ok. Ciąża rozwija się prawidłowo dziecko nie jest duże jak to u cukrzyków bywa. Staram się jeść co 3h moze to normuje mi cukier. Także nie wiem co ci doradzić chyba tyle byś narazie trzymała diety spr co ci szkodzi to to odłożyć i poczekać co powie lekarz.

A , i otrzymamy też po najmłodszym dzieciątku z rodziny kosz Mojżesza i dostawkę, jako pierwsze łóżeczko ☺
Mega odciążenie finansowe z tymi podarowanymi rzeczami.
Czas zacząć, żeby w miarę możliwości rozłożyć to finansowo w miarę równo, prawda?
Co do zakupów powiem wam dziewczyny, że bardzo szybko zaczęliśmy gromadzić wyprawkę. Mam juz 9l syna i wiem, ze nie ma sensu kupowania nowych rzeczy . Potem ciężko sprzedac itp więc z racji l4 od 12tc śledziłam olx i szukalam okazji. Wózek, łóżeczko , pościele z baldachimem i ochraniaczami , stelaż do wanienki, dziesiątki ubrnek, nosidełko, laktator , rozkladany przewijak kupilam w super okazyjnych cenach. Oczywiście do tego targujac się . Co zakupy w markecie to wkładaliśmy do wózka paczkę pampersów , husteczek czy cos z kosmetyków . Każda wizyta w aptece to zakup to butelki to smoczka to termometr to jakaś pierdołka , to kocyk to ręcznik .Na tą chwilę brakuje mi tylko wanienki a z mężem nawet nie odczuliśmy poniesionych kosztów .

Ja właśnie nie mam takich praktycznych rzeczy jedynie ubranka. Myślałam że kupię w sklepie ale na obecną, stacje tylko chyba online:/ Jaka wanienke polecacie?

reklama
Do góry