reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dziewczyny, które mają dzieci, kiedy mówicie starszakom? Córuś ma 6 lat więc to już nie taka dzidzia co to nic nie czai. Z jednej strony nie chce jej powiedzieć za szybko bo jest wrażliwa, ma tiki nerwowe, więc to by było 7 miesięcy przeżywania. A z drugiej strony muszę uważać bo na mnie wskakuje, źle się czuję, boli mnie brzuch, spać. mi się chce, a ona tylko Pobawmy się, bawmy się, itp

My naszej 3-latce powiedzieliśmy. Cieszy się pyta jak dzidzia. Ogląda fasolkę na apliMy naszej 3-latce powiedzieliśmy. Cieszy się pyta jak dzidzia. Ogląda fasolkę na aplikacji.
Czeka nas rozmowa z 12-latka , która bardzo negatywnie jest nastawiona do ciąży
Czeka nas rozmowa z 12-latka , która bardzo negatywnie jest nastawiona do ciąży :)

reklama
My naszej 3-latce powiedzieliśmy. Cieszy się pyta jak dzidzia. Ogląda fasolkę na aplikacji.
Czeka nas rozmowa z 12-latka , która bardzo negatywnie jest nastawiona do ciąży

eh ja jeszcze nie mam co pokazać :/
No i nasilenie tikow z powodu czekania mnie martwi.
Ja jej nie mówię nawet jak jakąś wycieczkę planujemy żeby nie przeżywała, bo od razu po niej widać. Strzela oczami, chrząka :(

Starsza córkę mam z pierwszego małżeństwa. I mój były mąż z partnerka tez teraz spodziewają się drugiego dzidziusia. Starsza mówi ze nie chce żebym była w ciąży
No to się dziecko rozczaruje.
Ja myślę że moja się ucieszy a po tym do niej dotrze że już nie będzie oczkiem w głowie i będzie bunt.
Ale ponoć każdy przez to przeszedł.
Mnie mój brat chciał udusić poduszka jak się urodziłam.

WIdzę, że na tapecie był temat diety w ciąży.. no więc jeśli martwicie się o to żeby zbyt dużo nie przytyć to polecam skonsuktować się z dietetykiem, który racjonalnie dobierze dietę (w ciąży nigdy nie na redukcje) zamiast bawić się w jakieś diety zupkowe bo można narobić sobie sporo krzywdy. Ja w tej ciąży również zamierzam dbać o prawidłową kaloryczność, w tamtej trochę pofolgowałam i przybyło mi 18kg, co prawda w 5 miesięcy udało mi się to zrzucić, ale później zaczęłam brać leki po których znowu 10 przytyłam w efekcie tą ciąże zaczynam z wagą o 10 kilo większą niż pierwszą - muszę więc się mocno pilnować :)

aha
No więc ja w pierwszej ciąży sobie nie zalowalam i w tej też nie zamierzam.
Zrzuce jak będę latać za dwójka dzieci i biglicą między szkoła, domem, placem zabaw a wybiegiem dla psów.
Luzblus raz się żyje

reklama
Do góry