reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja polecam poduszkę ciążową. Moim zdaniem to dobry wynalazek :)
Wybrałam typ "C", bo ma kilka zastosowań, m.in. do spania, siedzenia i w przyszłości do karmienia. Tylko musisz sobie sprawdzić czy dany producent pisze dla jakiego max. wzrostu jest przewidziana. Na mojej pisze, że do 168 cm.

reklama
Też myślałam o poduszce, dzięki Kazumi za wskazówkę, bo nie pomyślałam, aby to sprawdzić, a dla mnie to mogłoby być ważne, bo mam 183 cm. wzrostu ;) bardziej stawiałam na duże C, z racji doświadczeń innych mam, a przy wyborze też będę się pewnie kierować wzorem materiału :D

Powiem Wam, że jakoś mi tak raźniej po tym jak napisałam o tym co mnie martwi i gryzie, poczytałam Wasze wpisy, że w zasadzie nie ja jedyna się tak martwię, dużo lepiej się dziś przez to czuje w sferze psychicznej :)

A fizycznie trochę dokucza kręgosłup, ale odliczam dni, a właściwie godziny, bo już jutro jestem ostatni dzień w pracy :D

Wolny czasie nadchodzę :D

Też myślałam o poduszce, dzięki Kazumi za wskazówkę, bo nie pomyślałam, aby to sprawdzić, a dla mnie to mogłoby być ważne, bo mam 183 cm. wzrostu ;) bardziej stawiałam na duże C, z racji doświadczeń innych mam, a przy wyborze też będę się pewnie kierować wzorem materiału :D

Powiem Wam, że jakoś mi tak raźniej po tym jak napisałam o tym co mnie martwi i gryzie, poczytałam Wasze wpisy, że w zasadzie nie ja jedyna się tak martwię, dużo lepiej się dziś przez to czuje w sferze psychicznej :)

A fizycznie trochę dokucza kręgosłup, ale odliczam dni, a właściwie godziny, bo już jutro jestem ostatni dzień w pracy :D

Wolny czasie nadchodzę :D

Ja też jestem wysoka (180) i chyba zdecyduje się na poduszkę "U". Jest najdłuższa z tego co oglądałam. Czy któraś z Was jest wysoka i ma doświadczenie w tej materii? Bo na stronie na której jestem nie mogę znaleźć zaleceń odnośnie wzrostu

Sprawdzałam tą, która mi się podoba, ma 120 cm, i nie jest napisane do jakiego wzrostu się nadaje :(, nie wiem czy taka 120 będzie dla mnie dobra?
Chyba trzeba będzie zaryzykować.

Ja też jestem wysoka (180) i chyba zdecyduje się na poduszkę "U". Jest najdłuższa z tego co oglądałam. Czy któraś z Was jest wysoka i ma doświadczenie w tej materii? Bo na stronie na której jestem nie mogę znaleźć zaleceń odnośnie wzrostu

Znalazłam taką notkę w necie:
"Poduszka ciążowa typu Rogal przydaje się szczególnie paniom wysokim, które mają powyżej 170 centymetrów wzrostu. "

oj zazdroszczę wam, że mdłości odpuściły :) u mnie dziś spokojnie , ale nie chwale dnia przed zachodem słońca :)

też jestem na etapie szukania poduchy na później :) w poprzednich ciążach obyło się bez , obstawiałam się poduchami , ale teraz stwierdziłam, że stare kości mam i szukam wygody :)

Jutro mam wizytę u swojego lekarza i oczywiście już lekki stresik mam :)
To moja kolejna ciąża, a strach o nią nie zmniejsza się :)

Sprawdzałam tą, która mi się podoba, ma 120 cm, i nie jest napisane do jakiego wzrostu się nadaje :(, nie wiem czy taka 120 będzie dla mnie dobra?
Chyba trzeba będzie zaryzykować.
Moja ma wg opisu 115 cm i jest zalecana dla osób do 168 cm wzrotsu. Ale jedna dziewczyna z forum pisała, że ma ponad 170 cm i też z niej korzysta.
Trudno powiedzieć czy te dodatkowe 5 cm jest po zewnątrz czy przekłada się również na przestrzeń wewnątrz. Zawsze zostaje możliwość zwrotu gdyby jednak się nie sprawdziła.

Jest też poduszka typu "7", podobno właśnie dla wyższych kobiet.

Właśnie, ja szukając na necie też często nie znajdowałam informacji na temat tego do jakiego wzrostu jest poduszka, a szkoda mi wywalić kasę na coś co mi nie będzie później odpowiadało

reklama
Właśnie, ja szukając na necie też często nie znajdowałam informacji na temat tego do jakiego wzrostu jest poduszka, a szkoda mi wywalić kasę na coś co mi nie będzie później odpowiadało
Może warto napisać do sprzedawcy / sklepu? Powinni coś poradzić.

Ja po radach dziewczyn kupiłam w literkę C ale ja mam 165 cm wzrostu i dla mnie jest super, czuje jak moje ciało odpoczywa jak się zawinę :)
Mi baaaardzo pomaga na plecy :) Tylko obrócenie się w nocy wymaga drobnej gimnastyki (a co dopiero będzie z dużym brzuchem 😆). No i to niezapomniane spojrzenie Męża gdy poducha po raz pierwszy wskoczyła do łóżka 🤪🤪🤪

Do góry