reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

A kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę? Bo to moja pierwsza ciąża i przyznam, że nie wiem kompletnie nic - nawet ile ciuszków trzeba kupić. Myślicie już o tym powoli, czy za wcześnie? Ja wczoraj oglądałam bodziaki na zalando i wszystko takie piękne, że mam już pełny koszyk :D
U mnie rowniez pierwsza ciaza ale nie mysle by nie wczesniej niz na pozna wiosne czyli maj. Boje sie za wczesnie moze byc zlym znakiem. Z drugiej str czego niemowlak potrzebuje: lozeczko, wodek, pieluchy, troche ciuchow i wanienka. Niemowlak szybko rosnie wiec nie bede kupowac duzo na zapas

reklama
A kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę? Bo to moja pierwsza ciąża i przyznam, że nie wiem kompletnie nic - nawet ile ciuszków trzeba kupić. Myślicie już o tym powoli, czy za wcześnie? Ja wczoraj oglądałam bodziaki na zalando i wszystko takie piękne, że mam już pełny koszyk :D
My chcemy zaczekać aż poznamy płeć :) będziemy w 13 tygodniu robić nifty także jak dostaniemy wynik to zaczniemy dokupować rzeczy 😁

Kochana tak z własnego doświadczenia wiem ze używane ubranka mi się sprawdza bardziej [emoji23] stary ma plan kupować nowe 🤣

Ja po dwóch ciążach chyba wiem ze to nie ma sensu po prostu wydawać tyle kasiory. I mam taka swoją zasadę co można kupić używanego to można a co nowego to musowo nowka.

I ilościowo nie pomogę bo sama nie ogarniam [emoji23] wiem ze na pewno szumisia muszę zakupić i jakiś fajny przewijak ale taki stabilny na komodzie ale nic mi się nie podoba

Dużo osób gada, ze nie powinno się kupować za wcześnie, bo to zły znak itd... ja w to nie wierze, dla mnie niech każda kupuje wtedy kiedy chce 😊 a i tak uważam, ze dobrym pomysłem jest kupować rzeczy stopniowo, bo jednak jednorazowo to spory wydatek

Kochana tak z własnego doświadczenia wiem ze używane ubranka mi się sprawdza bardziej [emoji23] stary ma plan kupować nowe 🤣

Ja po dwóch ciążach chyba wiem ze to nie ma sensu po prostu wydawać tyle kasiory. I mam taka swoją zasadę co można kupić używanego to można a co nowego to musowo nowka.

I ilościowo nie pomogę bo sama nie ogarniam [emoji23] wiem ze na pewno szumisia muszę zakupić i jakiś fajny przewijak ale taki stabilny na komodzie ale nic mi się nie podoba
Paulina, a co na przykład polecasz kupować używanego a co koniecznie nowe ? 😁

Cześć dziewczyny, ja mam termin na 7.7 :) Właśnie dzisiaj mija mi 10 tc. Wszystko jest w porządku, tylko miałam wysokie TSH na początku (3,4), ale biorę Euthyrox75 i spadło :) Mam nadzieję, że już będzie tylko dobrze. Przed końcem roku chcę zrobić usg genetyczne i test PAPPa. Czy Wasi lekarze też Wam odradzają usg 3d/4d na prenatalnych? Mój jest strasznie przeciwny, bo podobno są badania, że może uszkadzać neurony dziecku :/
Witaj,
spokojnej ciąży :)
A gin ma jakieś wyniki badań potwierdzające szkodliwość takich badań? jeśli tak to niech Ci powie gdzie szukać takich wyników. Sama chętnie poczytam, bez tego to wiesz ;)

Paulina, a co na przykład polecasz kupować używanego a co koniecznie nowe ? [emoji16]

Nowe to musowo pieluchy tetrowe muślinowe i jakie tam nie wymyśla. Fotelik samochodowy , materac do łóżeczka, smoczki, butelki , szczotkę do włosków i jak coś mi przyjdzie do głowy to napisze. Aaaaa i ręczniczek. Jako ze kocurków nie mam żadnych to u mnie kocyki. I obowiązkowo ze lato to jak najwiecej materiałów typu bambus muślin . La millou nadchodzę 🤣🤣🤣

Ja używane na pewno będę ubranka kupywać , wózek i łóżeczko

Dużo osób gada, ze nie powinno się kupować za wcześnie, bo to zły znak itd... ja w to nie wierze, dla mnie niech każda kupuje wtedy kiedy chce [emoji4] a i tak uważam, ze dobrym pomysłem jest kupować rzeczy stopniowo, bo jednak jednorazowo to spory wydatek

Mój Piękny tak zarządził ze właśnie wszystko stopniowo. I tak czekamy na pampersy i chusteczki 🤷🏻‍♂️

Ja zaczynam kompletować wszystko po pierwszym trymestrze. Uważam że nie ma co wydawać masy kasy na ubranka, ja zamierzam obkupić się w pepco. Do tej pory to mój ulubiony sklep dla dzieci 😂

reklama
Do góry