reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Kasiu musisz wybrać dziecko i jego zdrowie/życie czy kariera. Nikt za poświęcenie nie da życia i zdrowia dla Twojego dzidziusia. Powiedzmy, że byłam w podobnej sytuacji i świetnie Cię rozumiem.

reklama
Kasia ufff bardzo sie ciesze :) 5mm to calkiem sporo juz :)
ktory u ciebie tc ?

a co do wyjazdu ... jezeli lekarz zabronil to bym nie jechala
w ciazy firma nie ma prawa cie nigdzie wysylac tyle ze bedziesz musiala o ciazy powiedziec ..
i powiem ci tak... to tylko praca , nikt ci pozniej nie podziekuje i nie doceni a jak cos maluszkowi sie stanie po wyjezdzie (oczywiscie ze wszystko moze byc dobrze tez) to sobie nie wybaczysz :(

a swoja droga dlaczego lekarz nie pozwolil jechac ?
bo ja na swieta do Niemiec mam jechac i tez sie cykam :(

Jestem. Jest 5mm echo zarodka, coś nawet mrugalo na ekranie więc chyba serduszko już zaczyna pracować. Z jednej strony chciałbym skakać, ale wciąż się boje.

Do tego mam inne zmartwienie, miałam w niedzielę lecieć na ważne szkolenie o Kopenhagi, bo jako jedyna z firmy ogarniam software i język angielski. Lekarz powiedział że nie powinnam lecieć. Nie wiem co zrobić, nie wiem jak to powiem szefom. Wyjazd planowany był od miesięcy i jest istotny.... Najgorsza sytuacja.

Kasiu a czemu nie pozwolił jechać ???
Powiedz normalnie. Przemysł sobie na spokojnie daj emocjom ochłonąć . Nie stresuj się praca bo to naprawdę najgorsze co możesz zrobić. To tylko praca

Jestem. Jest 5mm echo zarodka, coś nawet mrugalo na ekranie więc chyba serduszko już zaczyna pracować. Z jednej strony chciałbym skakać, ale wciąż się boje.

Do tego mam inne zmartwienie, miałam w niedzielę lecieć na ważne szkolenie o Kopenhagi, bo jako jedyna z firmy ogarniam software i język angielski. Lekarz powiedział że nie powinnam lecieć. Nie wiem co zrobić, nie wiem jak to powiem szefom. Wyjazd planowany był od miesięcy i jest istotny.... Najgorsza sytuacja.
Kochana, a nie ma innej możliwości dojazdu na to szkolenie?
Nie wiem skąd jesteś, ale może jakiś prom, autokar, pociąg? Wiem, że to bardzo wydłuża drogę, ale mogłoby to być jakieś wyjście z sytuacji.
Na spokojnie powiedz o tym szefostwu i może sami zaproponują inną drogę. Jeśli lekarz nie pozwala na lot samolotem to trzeba się do tego zastosować.

Chodzi o lot samolotem, o promieniowanie. W i trymestrze jest niebezpieczne, od drugiego już można . Szefów mam bardzo w porządku i wiem że muszę zostać, bo ja i dziecko musimy być bezpieczni. Jakoś to będzie. Pół roku temu, jak zaszłam w pierwszą ciążę byłam wtedy na umowie zleceniu. Poszłam do nich, a oni od razu że od przyszłego miesiąca umowa o pracę i może trzeba pomyśleć o zmniejszeniu obowiązków itp.
po prostu trochę mi głupio i tyle.
Kasia ufff bardzo sie ciesze :) 5mm to calkiem sporo juz :)
ktory u ciebie tc ?

a co do wyjazdu ... jezeli lekarz zabronil to bym nie jechala
w ciazy firma nie ma prawa cie nigdzie wysylac tyle ze bedziesz musiala o ciazy powiedziec ..
i powiem ci tak... to tylko praca , nikt ci pozniej nie podziekuje i nie doceni a jak cos maluszkowi sie stanie po wyjezdzie (oczywiscie ze wszystko moze byc dobrze tez) to sobie nie wybaczysz :(

a swoja droga dlaczego lekarz nie pozwolil jechac ?
bo ja na swieta do Niemiec mam jechac i tez sie cykam :(

Z Wrocławia, a szkolenie w Kopenhadze. spróbuje to po prostu przełożyć na luty/ marzec jak będę w II trymestrze, na wszelki wypadek kogoś z formy awaryjnie przygotuje na szkolenie.
Kochana, a nie ma innej możliwości dojazdu na to szkolenie?
Nie wiem skąd jesteś, ale może jakiś prom, autokar, pociąg? Wiem, że to bardzo wydłuża drogę, ale mogłoby to być jakieś wyjście z sytuacji.
Na spokojnie powiedz o tym szefostwu i może sami zaproponują inną drogę. Jeśli lekarz nie pozwala na lot samolotem to trzeba się do tego zastosować.

no ja sie boje leciec wiec wybiore pociag chyba eurocity taki komfortowy ...
choc w ostatniej ciazy lecialam w 4tc i 6tc pojechalam na wakacje i okazalo sie ze w ciazy jestem i musialam z nich wrocic :) i corka urodzila sie zdrowiutka ale i tak sie boje :( wroce najwyzej samolotem bedzie juz bezpieczniej latac

Gusia, Juka tak bardzo bardzo mi przykro. Nie mam słów.
Wierzę że nie bawem wpadniecie do nas pochwalić swoimi owocnymi staraniami i już wszystko będzie dobrze.
Czekamy na was💞

reklama
My każdego roku lecimy samolotem w sierpniu / wrześniu. No w przyszłym raczej nic z tego nie będzie hehe :p Waham się czy nie przełożyć na kwiecień. Jeśli lekarka powie, że nie ma przeciwwskazań to bym chciała. Później nie wiadomo jak to będzie z czasem i finansami - zmienią się priorytety :) No, ale zobaczymy... My nie lecimy do ciepłych krajów więc ten kwiecień może nie być najlepszą opcją. ;)

Do góry