reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja właśnie nie wiem kiedy isc na l4, potem człowiek chodzi w ciąży do pracy a i tak nikt tego nie docenia a z drugiej strony w domu co robić ..

reklama
Ja właśnie nie wiem kiedy isc na l4, potem człowiek chodzi w ciąży do pracy a i tak nikt tego nie docenia a z drugiej strony w domu co robić ..
Ja podchodze do tego tak ze chce pracowac jak najdluzej bo lubię, a nie po to zeby ktoś był wdzięczny. Ale to kwestia samopoczucia, przebiegu ciązy i tego czy Ty czujesz sie na siłach.

Cześć ^^
Wczoraj już mi się nie udało tutaj dotrzeć, ale i moja wizyta OK :) Serduszko bije i ... ciąża starsza niż to wynika z OM ;D cuda. Z OM wychodziło wczoraj 8+1 a dzisia ma 8+3 i prawie 2 cm :)
Niestety lekarz mnie wygania na L4 więc dziś mnie czeka rozmowa z szefem... Stresuję się :(

Zobacz załącznik 1050348
Gratuluję dobrych informacji. Mnie te czeka wizyta u szefa i też mam stresa...

Dziewczyny, a jak to mówicie w pracy szefowi że jesteście w ciąży i kiedy ?
Pracuje w szkole podstawowej. Po ostatnim ogolnym zebraniu podeszlam i powiedzialam ze podejrzewam, ze jestem w ciazy i bede pracowala do czasu az lekarz mi nie zabroni. Ale traf byl ze kilka dni po tej wiadomosci trafilam do szpitala... Oczywiscie zalatwialam takie rzeczy przez SMSa bowiem nie uwazam aby o 21 w nocy czy podczas niedzielnego czasu obiadu dzwonic... Czasami wydaje mi sie,ze ona uwaza ze specjalnie zaszlam w ciaze, albo ze klamie z tym zwolnieniem... No ale umowe mam do 10.01.2020 roku na czas nieobecnosci innego nauczyciela... Z drugiej strony wiem ze mlodych nauczycieli wykorzystuja: w prywatnym przedszkolu po usunieciu miesniaka z rana 3 tyg musialam wrocic do pracy bo inaczej moge sie z nia pozegnac. A w ubieglym roku wypruwalam sobie zyly, pracowalam za 3 nieobecne osoby i zostalam na lodzie!!

Ja wczoraj powiedziałam szefowej o ciazy,jako że mam tylko umowę zlecenie,chce pracować jak najdłużej się da. Powiedziałam jej dlatego że praca w kuchni wiąże się z dzwiganiem ciężkich garów,czego wolę uniknąć. Szefowa mimo że dzieci nie ma,zrozumiała i pogratulowała:) nie widzi przeszkód żebym pracowała o ile czuje się na siłach,lekarz również pozwala mi pracować więc się nie martwię. W ciąży z córką pracowałam do 8 miesiąca,później przestałam mieścić się w kuchni 😂

Pracuje w szkole podstawowej. Po ostatnim ogolnym zebraniu podeszlam i powiedzialam ze podejrzewam, ze jestem w ciazy i bede pracowala do czasu az lekarz mi nie zabroni. Ale traf byl ze kilka dni po tej wiadomosci trafilam do szpitala... Oczywiscie zalatwialam takie rzeczy przez SMSa bowiem nie uwazam aby o 21 w nocy czy podczas niedzielnego czasu obiadu dzwonic... Czasami wydaje mi sie,ze ona uwaza ze specjalnie zaszlam w ciaze, albo ze klamie z tym zwolnieniem... No ale umowe mam do 10.01.2020 roku na czas nieobecnosci innego nauczyciela... Z drugiej strony wiem ze mlodych nauczycieli wykorzystuja: w prywatnym przedszkolu po usunieciu miesniaka z rana 3 tyg musialam wrocic do pracy bo inaczej moge sie z nia pozegnac. A w ubieglym roku wypruwalam sobie zyly, pracowalam za 3 nieobecne osoby i zostalam na lodzie!!

Tego właśnie nie awidze ze to wszystko jest tak nieuregulowane i ze ludzie po prostu nie są ludźmi !!!!
Ja tez się tak zawsze w pracy ścieram , staram robię za dwóch a dostaje po dupie :)

Ja wczoraj powiedziałam szefowej o ciazy,jako że mam tylko umowę zlecenie,chce pracować jak najdłużej się da. Powiedziałam jej dlatego że praca w kuchni wiąże się z dzwiganiem ciężkich garów,czego wolę uniknąć. Szefowa mimo że dzieci nie ma,zrozumiała i pogratulowała:) nie widzi przeszkód żebym pracowała o ile czuje się na siłach,lekarz również pozwala mi pracować więc się nie martwię. W ciąży z córką pracowałam do 8 miesiąca,później przestałam mieścić się w kuchni 😂

A czemu umowa zlecenie ? Nie można chociaż na pół etatu?
To nic tyko brawo dla szefowej :)

reklama
Ja jadę na wizytę i te badania w końcu. Mój Stary mnie dzisiaj tak wku***** ze mu chyba coś zrobię jak wróci z roboty
I chyba mnie jakieś przeziębienie łapie bo i kaszel i katar

Do góry