reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Hej dziewczyny. Właśnie wróciłam z wizyty, kropka ma się dobrze serducho bije . Z usg 8+1 . Kolejną wizytę muszę zrobić prywatnie bo brak już w grudniu terminów masakra... więc kolejna wizyta 20 . Przed świętami także będzie świeże foto dla obwieszczenia rodzinie tej nowiny w wigilię.

Załączniki

• IMG-20191125-WA0000.jpeg
    IMG-20191125-WA0000.jpeg
    753 KB · Wyświetleń: 88
Ja poszłam na chorobowe umowę mam na czas określony ale do 2022
Podam ci link poczytaj sobie

Link do: Sytuacja prawna kobiety w ciąży będącej na umowie na okres próbny

A przypomnij mi gdzie pracujesz ?

Właśnie czytałam te artykuły i ja to rozumiem tak że jeśli okres próbny jest na czas dłuższy niż miesiąc i przed końcem okresu próbnego skończę 1trymestr to musi przedłużyć ale pewna nie jestem 🤷🏻‍♀️

Teraz świeżo zmieniłam pracę, pracuje w sklepie franczyzowym jednej marki no i szef jest osobą prywatną. Wkurza mnie to że mam na umowie najniższa krajowa a do ręki dużo więcej bo jak pójdę na L4 to dostanę najniższa krajowa. Z drugiej strony nie czuje się na siłach dźwigać wory z ziemniakami, a muszę bo nikomu o ciąży nie mówiłam na razie przed pierwszą wizyta. No i mam takie zamulenie umysłu że ciężko mi się skupić ile mam reszty wydać itp

Hej dziewczyny. Właśnie wróciłam z wizyty, kropka ma się dobrze serducho bije . Z usg 8+1 . Kolejną wizytę muszę zrobić prywatnie bo brak już w grudniu terminów masakra... więc kolejna wizyta 20 . Przed świętami także będzie świeże foto dla obwieszczenia rodzinie tej nowiny w wigilię.
Witam kropeczke 😍 ja już chcę zobaczyć swoją w środę!! 🤗 Baaardzo się cieszę że u Was wszystko super, a prezent na wigilię będzie konkretny 😁

🤣🤣🤣🤣🤣 taaaa to ja tez z fasolka szparagowa:D dzisiaj chyba sobie makaron ugotuje...

Ale jestem ciekawa co się pokaże :) na która masz ?
Na 15, ale u mojej lekarki zawsze są opóźnienia więc biorę jakąś lekturę albo słuchawki i butle wody mineralnej :) Szykuję się na min. 1,5 godziny czekania.

Super zdjęcie - fajnie się dzidziuś ułożył. Widać dokładnie kształt :)

Właśnie czytałam te artykuły i ja to rozumiem tak że jeśli okres próbny jest na czas dłuższy niż miesiąc i przed końcem okresu próbnego skończę 1trymestr to musi przedłużyć ale pewna nie jestem 🤷🏻‍♀️

Teraz świeżo zmieniłam pracę, pracuje w sklepie franczyzowym jednej marki no i szef jest osobą prywatną. Wkurza mnie to że mam na umowie najniższa krajowa a do ręki dużo więcej bo jak pójdę na L4 to dostanę najniższa krajowa. Z drugiej strony nie czuje się na siłach dźwigać wory z ziemniakami, a muszę bo nikomu o ciąży nie mówiłam na razie przed pierwszą wizyta. No i mam takie zamulenie umysłu że ciężko mi się skupić ile mam reszty wydać itp

Ja tak druga ciąże miałam u prywaciarza w znanej marce i do dzisiaj mam traumę. Jest tak jak mówisz. Najlepiej jakbyś poszła na l4 w 12 tyg wtedy nie ma Orawa Cię ruszyć
A nie jest facet taki do pogadania?
Bo jest artykuł jeszcze mówiący o tym ze będąc w ciąży pracodawca może Ci pomniejszyć obowiązki w pracy

reklama
O bonciu, 15 minut drzemki zaliczone. U mnie też ten okres bardzo emocjonalny, bardzo szybko się wzruszam ale i też wkurzam i wybucham. Kompletnie straciłam ochotę na jedzeniz, za to ciągle chce mi się pić. Już odliczam dni do czwartkowej wizyty...

Do góry