reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Hej dziewczyny. Właśnie wróciłam z wizyty, kropka ma się dobrze serducho bije . Z usg 8+1 . Kolejną wizytę muszę zrobić prywatnie bo brak już w grudniu terminów masakra... więc kolejna wizyta 20 . Przed świętami także będzie świeże foto dla obwieszczenia rodzinie tej nowiny w wigilię.

Załączniki

• IMG-20191125-WA0000.jpeg
    IMG-20191125-WA0000.jpeg
    753 KB · Wyświetleń: 86
Ja poszłam na chorobowe umowę mam na czas określony ale do 2022
Podam ci link poczytaj sobie

Link do: Sytuacja prawna kobiety w ciąży będącej na umowie na okres próbny

A przypomnij mi gdzie pracujesz ?

Właśnie czytałam te artykuły i ja to rozumiem tak że jeśli okres próbny jest na czas dłuższy niż miesiąc i przed końcem okresu próbnego skończę 1trymestr to musi przedłużyć ale pewna nie jestem 🤷🏻‍♀️

Teraz świeżo zmieniłam pracę, pracuje w sklepie franczyzowym jednej marki no i szef jest osobą prywatną. Wkurza mnie to że mam na umowie najniższa krajowa a do ręki dużo więcej bo jak pójdę na L4 to dostanę najniższa krajowa. Z drugiej strony nie czuje się na siłach dźwigać wory z ziemniakami, a muszę bo nikomu o ciąży nie mówiłam na razie przed pierwszą wizyta. No i mam takie zamulenie umysłu że ciężko mi się skupić ile mam reszty wydać itp

Hej dziewczyny. Właśnie wróciłam z wizyty, kropka ma się dobrze serducho bije . Z usg 8+1 . Kolejną wizytę muszę zrobić prywatnie bo brak już w grudniu terminów masakra... więc kolejna wizyta 20 . Przed świętami także będzie świeże foto dla obwieszczenia rodzinie tej nowiny w wigilię.
Witam kropeczke 😍 ja już chcę zobaczyć swoją w środę!! 🤗 Baaardzo się cieszę że u Was wszystko super, a prezent na wigilię będzie konkretny 😁

🤣🤣🤣🤣🤣 taaaa to ja tez z fasolka szparagowa:D dzisiaj chyba sobie makaron ugotuje...

Ale jestem ciekawa co się pokaże :) na która masz ?
Na 15, ale u mojej lekarki zawsze są opóźnienia więc biorę jakąś lekturę albo słuchawki i butle wody mineralnej :) Szykuję się na min. 1,5 godziny czekania.

Super zdjęcie - fajnie się dzidziuś ułożył. Widać dokładnie kształt :)

Właśnie czytałam te artykuły i ja to rozumiem tak że jeśli okres próbny jest na czas dłuższy niż miesiąc i przed końcem okresu próbnego skończę 1trymestr to musi przedłużyć ale pewna nie jestem 🤷🏻‍♀️

Teraz świeżo zmieniłam pracę, pracuje w sklepie franczyzowym jednej marki no i szef jest osobą prywatną. Wkurza mnie to że mam na umowie najniższa krajowa a do ręki dużo więcej bo jak pójdę na L4 to dostanę najniższa krajowa. Z drugiej strony nie czuje się na siłach dźwigać wory z ziemniakami, a muszę bo nikomu o ciąży nie mówiłam na razie przed pierwszą wizyta. No i mam takie zamulenie umysłu że ciężko mi się skupić ile mam reszty wydać itp

Ja tak druga ciąże miałam u prywaciarza w znanej marce i do dzisiaj mam traumę. Jest tak jak mówisz. Najlepiej jakbyś poszła na l4 w 12 tyg wtedy nie ma Orawa Cię ruszyć
A nie jest facet taki do pogadania?
Bo jest artykuł jeszcze mówiący o tym ze będąc w ciąży pracodawca może Ci pomniejszyć obowiązki w pracy

reklama
O bonciu, 15 minut drzemki zaliczone. U mnie też ten okres bardzo emocjonalny, bardzo szybko się wzruszam ale i też wkurzam i wybucham. Kompletnie straciłam ochotę na jedzeniz, za to ciągle chce mi się pić. Już odliczam dni do czwartkowej wizyty...

Do góry