reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

To dziś niedziela jajkowa😜 bo ja na śniadanie zrobiłam sobie 3 jaja na miękko dwie kromki pieczywa. A teraz gotuje sobie ryż z warzywami będzie na obiad i jutro do pracy.
No to szybko zaczęłaś :) Ja czekam az kochany przyjdzie z siłowni, będzie tarkowal warzywa na lasagne :D wcześniej nie zaczne :)

reklama
No to szybko zaczęłaś :) Ja czekam az kochany przyjdzie z siłowni, będzie tarkowal warzywa na lasagne :D wcześniej nie zaczne :)
Zrobiłam puki dobrze się czuje☺ no i lepiej jak już będzie zrobione kiedy napadnie mnie głód. Muszę dziś trochę ogarnąć dom. Bardzo mi się nie chce i książka do mnie woła... Więc odwale aby było i siadam do książki ☺ córka ma zupę z wczoraj. A Mężowi zrobię ziemniaki kotleta mielonego i buraczki - które na szczęście mam już zrobione.

Zrobiłam puki dobrze się czuje☺ no i lepiej jak już będzie zrobione kiedy napadnie mnie głód. Muszę dziś trochę ogarnąć dom. Bardzo mi się nie chce i książka do mnie woła... Więc odwale aby było i siadam do książki ☺ córka ma zupę z wczoraj. A Mężowi zrobię ziemniaki kotleta mielonego i buraczki - które na szczęście mam już zrobione.
Ogarnięta kobitka :)

Hej.
Mam pytanie: dziczyzna w ciąży, tak czy nie?
Nigdy nie jadłam, a zostaliśmy zaproszeni na kolacje z dziczyzny i kurde jeśli nie to nie mam pojęcia jak się wykręcić,.

Hej.
Mam pytanie: dziczyzna w ciąży, tak czy nie?
Nigdy nie jadłam, a zostaliśmy zaproszeni na kolacje z dziczyzny i kurde jeśli nie to nie mam pojęcia jak się wykręcić,.
Źródło : wujek Google :):
Bywa, że temat jedzenia dziczyzny w ciąży budzi kontrowersje, ale jeśli pochodzi ona z pewnego źródła i została dokładnie przebadana, to nie ma czego się obawiać. Co prawda niektórzy lekarze odradzają jedzenia kiełbasy z dzika i innych wyrobów z dziczyzny kobietom w ciąży, z uwagi na niewielkie ryzyko zarażenia włośnicą. Jednak w przypadku wyrobów tworzonych z mięsa przebadanego i poddanego obróbce termicznej, takie zagrożenie w zasadzie nie występuje. Kiełbasa z dzika i ogólnie szeroko pojęta dziczyzna to doskonały wybór dla osób będących na diecie. Dziczyzna jest mniej kaloryczna od wieprzowiny i stanowi ciekawe urozmaicenie diety opierającej się na mięsie drobiowym.

Źródło : wujek Google :):
Bywa, że temat jedzenia dziczyzny w ciąży budzi kontrowersje, ale jeśli pochodzi ona z pewnego źródła i została dokładnie przebadana, to nie ma czego się obawiać. Co prawda niektórzy lekarze odradzają jedzenia kiełbasy z dzika i innych wyrobów z dziczyzny kobietom w ciąży, z uwagi na niewielkie ryzyko zarażenia włośnicą. Jednak w przypadku wyrobów tworzonych z mięsa przebadanego i poddanego obróbce termicznej, takie zagrożenie w zasadzie nie występuje. Kiełbasa z dzika i ogólnie szeroko pojęta dziczyzna to doskonały wybór dla osób będących na diecie. Dziczyzna jest mniej kaloryczna od wieprzowiny i stanowi ciekawe urozmaicenie diety opierającej się na mięsie drobiowym.
P.s. Na kolację raczej kiełbaski nie dostaniesz :)

reklama
Ale nie wiem z jakiego źródła pochodzi.. i tu jest klops.. sama nie kupiłam więc pewności nie mam :(
I wyszukałam coś takiego i mam stes:

Zagrożenia związane z jedzeniem mięsa jelenia podczas ciąży?
Czy możesz jeść mięso jelenia w ciąży? Jedzenie niegotowanej lub surowej dziczy prowadzi do chorób, które są szkodliwe dla nienarodzonego dziecka. Toksoplazmoza jest jedną z takich chorób, która występuje z powodu pasożyta Toxoplasma gondii. Choroba jest zakażeniem krwi i może powodować wiele powikłań ciąży. W przypadku wystąpienia toksoplazmozy, ryzyko związane z tym samym obejmuje:

• Niska masa urodzeniowa
  • Zaburzenie oka
  • Żółtaczka
  • Gorączka
  • Konwulsje
  • Upośledzenie umysłowe
Oprócz toksoplazmozy, inne choroby, które występują z powodu niegotowanego mięsa jelenia, obejmują salmonellozę i E. Coli. Te infekcje zagrażają życiu płodu

Do góry