reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

No niestety mojej lekarki nie ma poszłam tylko do niej aby mi coś na pęcherz dała na szczęście wzięła tylko 100 za wizytę z usg przynajmniej ciutke spokojniejsza jestem bp wcześniej był tylko pęcherzyk A Ty macica się rozciąga ciałko żółte no nie ukrywam że liczyłam już na jakieś bicie

reklama
Suri - dlaczego nie chce drugiego? Co Ci powiedział ?
Mam jedna koleżankę, której facetowi odbiło jak zaszła w druga ciąże ( bo nie chciał) i przez całe 9 miesięcy był zimnym ch...m. Dopiero jak zobaczył młodego to się mu w końcu przestawiło w główce. Świata za nim nie widzi... ale koleżance w pamięci zostało jaki potrafi być ... :/
Mój się cieszy ALE ze względu na moja sporą nadwagę patrzy na wszystko co jem i już miałam swoje uwagi ze jak to będzie jak ja jeszcze przytyje... tez mi przykro. Zawsze ważyłam 59-62kg a teraz startuje z 80kg :( przed pierwsza ciąża leczyłam się dość długo hormonalnie i wtedy jiz przytyłam, później schudłam, po ciąży problemy z trzustka itd ale dla niego to nie jest wytłumaczenie tylko lenistwo. Po części się z nim zgodzę, ale jak patrzę ile je np moja teściowa która urodziła ich 3 a wyglada jak szparaga a ile jem ja ... to jednak życie jest niesprawiedliwe. Tak czy siak jak w poniedziałek będzie Ok na wizycie to naprawdę muszę iść do dietetyka i ustalić jakiś program jedzenia :/
Ja teraz tez wazę ok 80 kg ale jestem dość wysoka bo 176 . Mój A się tym nie nie martwi ja trochę już bardziej . Ale dzisiaj na śniadanie zrobiłam owsiankę później koktajl ze szpinaku . Oglądałam tez już ćwiczenia jakie można wykonywać w ciąży . I jak wszystko ok to zapisuje się na jakieś zajęcia dla ciężarnych
Właśnie to chyba tak jest , że im lepszy sprzęt ma ginekolog tym szybciej cokolwiek zobaczymy :) jak ktoś ma słaby sprzęt to dłużej będziemy musimy czekać na widok serduszka , potem na określenie płci itd
tez mi się wydaje ze im lepszy sprzęt tym wszystko bardziej widoczne

Będzie waliło jak dzwon na następnej wizycie :) ważne ze pęcherz wraca do normy.

Mi tez przydałby się spacer ale nie mam siły Jakoś się zebrać.

A co do książek to mi szwagierka poleciła 365 dni :) mówią ze to taki polski Gray - ja przeczytałam pierwsza cześć Graya i podziękowałam. Natomiast ta książka
Mnie mega wkręciła. Do ambitnych nie należy ale mi bardzo pomogła jako odmozdzacz i 3 części przeczytałam za jednym zamachem. ;)

Kasia ja to bym jeszcze połaziła ale koja Zośka miała parcie na kupę i chcąc nie chcąc na chatę. To len taki ze maskara 🤦‍♀️
Oglądamy o jakiś psach gadających i kolorytem Mikołaja . Stary w robocie . Ja odliczam do 17 na ‚chłopaków do wziecia’ a później Shrek.
Dzisiaj udało nam się obejrzeć Grincha wiec takie soboty lubie. Stary posprzątał chatę wiec luz

Właśnie to chyba tak jest , że im lepszy sprzęt ma ginekolog tym szybciej cokolwiek zobaczymy :) jak ktoś ma słaby sprzęt to dłużej będziemy musimy czekać na widok serduszka , potem na określenie płci itd
No właśnie jak byłam prywatnie, to mimo 4-5 tyg lekarka mowila że już maleńki zaridek widać i na pewno jajo nie jest puste. A w piątek lekarz robil usg na bardzo starym sprzęcie i bylo widac same jajo

Kasiaparasia może u mnie będzie jak u twoje koleżanki? nie wiem co się w tej męskie głowie tam kluje. tego chyba nikt do końca. nie wie ;) choć nie ukrywam że ta sytuacja mnie męczy psychicznie.
Dlaczego nie chciał? bo mu tak wygodnie, ja jedno dziecko sama ogranialam, brałam że sobą, on tylko z do skoku, a z dwójką w tym jednym malutkim to wiadomo że trudniej i już będzie musiał się zaangażować. A tak to piwo, komputer i qurwa hajlajf 👿

reklama
Do góry