reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Hej! Miałam odpisać i w końcu mi się zapomniało 🙈 u mnie dziś 12+0 więc jeszcze nie czuję się za pewnie... Miałam dopiero 1 USG w 8. tygodniu i od tamtej pory nie wiem co się dzieje z dzieckiem. Mam mieć prenatalne we wtorek i jestem mega zestresowana, bo na naszej wrześniowej grupie było tyle poronień że szok. I akurat wczoraj też jedna babeczka się dowiedziała na prenatalnych że serce dziecka już nie bije 😭😭😭 jestem przerażona. Trzymajcie mocno kciuki za wtorek!

@Aleks90 a Ty będziesz miała dziewczynkę znów, prawda? Dobrze pamiętam? Macie już wybrane imię?
Chciałam Cie też zapytać o to czy wiesz kiedy mniej więcej to mleko kobiety w ciąży zmienia smak, bo mój cycoholik nadal cycoholi 😂 i nie wiem czy po prostu go nie powstrzymała ta zmiana smaku, czy ona następuje na późniejszym etapie ciąży.
Masakra co nie, tez jestem przerażona ilością tych historii i to na tak późnym etapie, koszmar jakiś 😢
W ten wtorek masz badania? Daj znać o której, będę trzymać kciuki ✊

reklama
Hej! Miałam odpisać i w końcu mi się zapomniało 🙈 u mnie dziś 12+0 więc jeszcze nie czuję się za pewnie... Miałam dopiero 1 USG w 8. tygodniu i od tamtej pory nie wiem co się dzieje z dzieckiem. Mam mieć prenatalne we wtorek i jestem mega zestresowana, bo na naszej wrześniowej grupie było tyle poronień że szok. I akurat wczoraj też jedna babeczka się dowiedziała na prenatalnych że serce dziecka już nie bije 😭😭😭 jestem przerażona. Trzymajcie mocno kciuki za wtorek!

@Aleks90 a Ty będziesz miała dziewczynkę znów, prawda? Dobrze pamiętam? Macie już wybrane imię?
Chciałam Cie też zapytać o to czy wiesz kiedy mniej więcej to mleko kobiety w ciąży zmienia smak, bo mój cycoholik nadal cycoholi 😂 i nie wiem czy po prostu go nie powstrzymała ta zmiana smaku, czy ona następuje na późniejszym etapie ciąży.
Hej. Tak dziewczynka będzie. Padło na Zuzię - ponoć niezle z nich gagatki 🤣
Kiedyś czytałam ze mleko zmienia smak ok 20tc ale nie wiem jak jest w rzeczywistości.
Ja to nie wyobrażam sobie ze miałabym jeszcze kp mojego łobuza 🙈

Dzięki, dziewczyny! Oby, oby!!!

Mi się też właśnie wydawało że gdzieś słyszałam że koło 20tc... No nic, poczekam 😁 ja chciałam karmić od początku do 2. roku życia więc to nie jest tak że robię coś wbrew sobie... Do lipca zamierzam Młodego odstawić choćby nie wiem co.

Dzięki, dziewczyny! Oby, oby!!!

Mi się też właśnie wydawało że gdzieś słyszałam że koło 20tc... No nic, poczekam 😁 ja chciałam karmić od początku do 2. roku życia więc to nie jest tak że robię coś wbrew sobie... Do lipca zamierzam Młodego odstawić choćby nie wiem co.
Nie No jasne ja nie kwestionuje twojego wyboru. Tylko mówię ze ja już bym nie mogła jakoś tak dużej karmić. Jeszcze to taki łobuz ze chyba by mnie zagryzła na złość. Ale jak się ubieram to jest tylko mama golas cycy 🤣 wogole taka z niej gaduła ze szok. Każdy się śmieje bo ja mówię do niej np powiedz wiewiórka, krokodyl,dinozaur, hipopotam 🤣 same takie trudne słowa. Hipopotam to potatan a wcześniej był hipi🤣

Wiem, wiem że nie kwestionujesz :) po prostu chciałam dać znać że wszystko idzie zgodnie z planem jakby nie patrzeć. Zaczęłam Młodego odstawiać jak nie mogłam zajść w ciążę ale skoro zaszłam to mu jeszcze daje tych kilka miesięcy, niech korzysta 😁

Mój też sporo nawija ale póki co jeszcze po jednym wyrazie, i też przeinacza :D np. koparka to dla niego "kakarka"

Pamiętam że chcieliście nazwać corcie Zuzia ale gdzieś wśród znajomych i rodziny było to imię i się zastanawialiście. Zuzia i Zosia to naprawdę fajne połączenie ❤️

Wiem, wiem że nie kwestionujesz :) po prostu chciałam dać znać że wszystko idzie zgodnie z planem jakby nie patrzeć. Zaczęłam Młodego odstawiać jak nie mogłam zajść w ciążę ale skoro zaszłam to mu jeszcze daje tych kilka miesięcy, niech korzysta 😁

Mój też sporo nawija ale póki co jeszcze po jednym wyrazie, i też przeinacza :D np. koparka to dla niego "kakarka"

Pamiętam że chcieliście nazwać corcie Zuzia ale gdzieś wśród znajomych i rodziny było to imię i się zastanawialiście. Zuzia i Zosia to naprawdę fajne połączenie ❤️
Dwa łobuzy będą 🤣

reklama
Ja się właśnie mocno zmóżdzam nad drugim męskim imieniem i normalnie mam kłopot, chciałabym żeby pasowało do Kostka, i jest mega trudno ;) ostatnio wpadło mi na myśl Wini takie cudne zdrobnienie od Wincentego, ale nie wiem czy to nie przegięcie 😆
@Onka4419 Ty masz jakieś typy na chłopaka?😅

Do góry